Tabung Arena Tour, Japan & Solo Album Tour / Fan-meeting.

3:32:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Kalau mereka yang mula follow blog Sally sejak tahun lepas, mesti korang dah familiar dengan tabung kuning ni...Pada September tahun lepas...dalam entry Tabung ke KOREA!, Sally ada bagitau pasal niat Sally nak menabung untuk ke Korea...tapi rasanya tak dapat la kot...dah setahun berlalu ni...

tapi kan...tapi kan....

Hahahaha...kali ni tabung ni kembali dengan tugasan baru...hahaha...dia kena "makan" dan "membesar" untuk Sally ke CNBLUE 2014 ARENA TOUR “WAVE” di Japan....Walaupun Arena akan bermula November ni tapi takpe la...tahun depan pun should be ada Arena lagi kot..(sedapkan hati sendiri)...

Hujung tahun ni, Yong Hwa akan muncul dengan solo album dia yang pertama...eh, jangan salah sangka...dia masih lagi akan aktif dengan CNBLUE...cuma dia ada solo album je...dan fan meeting dia pun dah bermula macam yang sally cerita dalam entry SINI...dan Yong Hwa jugak berkemungkinan akan buat fan-meeting solo dia tahun depan... (berharap sampai ke Singapore sebab rasanya takkan ada Malaysia dalam route dia...)

Apa pun...kita tengok la nanti...camne keadaannya...

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hadiah daripada Tinie dah sampai! :)

2:00:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Semalam lagi sebenarnya dah sampai...tapi tak sempat nak update pulak...hehehe...beg comel ni Sally dapat selepas menang giveaway yang Sally join pada pertengahan bulan Ogos yang lepas...

2nd Giveaway TiNiE | Wink Photo Contest anjuran Tinie ni mudah je nak join...pasal tu la Sally join...dan dapat la hadiah comel ni...


Kalau korang belum kenal Tinie, boleh la jengah blog Tinie (http://aquagurl87.blogspot.com/)

Blog simple je tapi comel..hehehe

Thanks Tinie!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

FNC KINGDOM in Japan - STARLIGHT this December 2014!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments




FNC Entertainment, the home agency of FT Island, CNBLUE, Juniel, AOA, and N.Flying, will hold their second family concert on this coming December in Japan!

The artists of FNC Entertainment (as stated) will perform together on stage for the second time in “FNC KINGDOM in Japan - STARLIGHT” in both Tokyo and Osaka, Japan.

The artists will meet their fans at first in Makuhari Messe, Tokyo on December 20th and followed by another concert that will be held at Osaka Castle Hall, Osaka on December 27th.

Well, as usual..the most heartbreaking news for Sally Samsaiman because she was unable to attend the concert...for sure...

Till then, I'm gonna cry under my table..Wake me up when December ends! Hahahhaha...LOL!

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Dunia akhir zaman..terlalu banyak......

8:00:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Belajar dan mendalami ilmu agama ni tiada istilah kecil, muda, sibuk atau aku lebih dulu makan garam...sekecil-kecil anak, mungkin jugak tahap bacaan Al-Fatihah nya lebih sempurna daripada kita...semuda-muda remaja, mungkin masih belum tahu cara untuk berpuasa, solat, mandi wajib dengan sempurna...

Sesibuk mana pun kita, selagi kita bekerja berlandaskan ajaran Islam, InsyaAllah akan sentiasa ada masa untuk kita mencari ilmu dan memperbetulkan apa yang patut...Dan, setua, sematang mana...sehebat mana kita dimasa akan datang...tidak semestinya kita akan sempurna dalam mengenali ilmu agama...

Menuntut ilmu, mencari ilmu, mendalami ilmu tu takde batasan umur...belajar la selagi mampu...dalami la selagi perlu dan praktikkan la untuk mencari kesempurnaan dalam mengenali agama kita...kalau tak kita yang belajar, siapa lagi...?

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!