Autumn in Seoul, Korea.

8:03:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments







Sekarang dah masuk musim luruh dekat Korea...bunga semua dah start berkembang...sebab baru permulaan musim kan...pokok pun masih lagi banyak daun...end of October nanti dah nak masuk musim sejuk...mesti semua daun semua bunga luruh...

perghhh...fefeeling Autumn in my Heart kot kalau ada kat sana time ni...suka tengok bunga yang tgh berkembang...cantik!

:)

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#2 | BOICE Ladies!

2:53:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Masih dalam kesinambungan daripada entry KLiK Magazine & MYBoice CNBLUE Mini Gathering 2014, cuma kali ni takde dah cerita pasal event tapi lebih kepada kawan-kawan baru Sally yang berkongsi minat terhadap CNBLUE...Sorry la...terbanyak pulak benda yang Sally nak cerita...

Selepas konsert lepas, Sally ada cerita pasal Boice ladies dalam entry #1 | BOICE Ladies!, so ni kesinambungan sebab Sally jumpa beberapa orang yang awesomeness mereka sangat tinggi..hahaha...just bezanya ini Sally kenal kat gathering...


Okay...yang ni Sally nak nanges...tetiba Sally tak ingat nama kakak ni...hahaha...adoi...kakak ni satu kumpulan dengan Sally masa kat gathering...dah lama gila follow CNBLUE...Kalau korang nak tau...tak ramai yang minat dengan CNBLUE kat Malaysia ni...sebab dorang band bukan KPOP group yang menari...so, kebanyakkan fans CNBLUE merupakan "remaja tua" yang cecomel je perangai...hahaha



Meet my dearest Husna atau kitorang panggil Una je...Una masa ni sampai lewat sebab baru je turun flight dari Philippines...hahaha...straight lepas turun flight terus ke venue...hehehe...apa lagi...terus dera Una untuk cerita pasal konsert kat Manila...hahaha...seronok je ek...dah la tak ajak...tapi walaupun masa konsert tu Manila tgh dilanda typhoon, masih lagi selamat dan CNBLUE still teruskan persembahan sebab 95% daripada tiket dah terjual walaupun tak semua yang dapat hadir sebab jalanraya dah ditutup...



Masa ambik gambar ni, terfikir camne nak nampak kecik...huihhh...benci la...Bai tinggi sangat pastu kurus...kenalkan ni Bahiyah tapi kami panggil Bai je...Bai pun sama dengan Una, baru je balik daripada Manila...dorang pergi berempat...tapi dua ni je yang Sally sempat jumpa, yang lagi dua tak jumpa..hehehe...Sally jumpa Bai masa ke konsert kat Singapore... I should follow them to every concert and Arena lepas ni..hahaha...


Haaa...yang ni madu Sally...kekeke..yang ni kak Norlee...kak Norlee mmg ketua madu-madu Yong Hwa dalam Malaysia ni...every tweet yang CNBLUE tweets, kak Norlee orang pertama yang akan translate bagi kami semua...so, kepada peminat CNBLUE...follow twitter kak Norlee merupakan satu kemestian...hehehe...sebab kalau nak dapat berita hot dan mmg pantas, she's the one...hehehe...I love you kak long madu! :)

Actually ramai lagi...tapi lain kali la sambung...kang korang marah Sally meroyan...

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

OST Drama Kasih Berbisik: Menakluk Cinta oleh Taufik Batisah

9:52:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

Menakluk Cinta nyanyian Taufik Batisah merupakan OST untuk drama Kasih Berbisik lakonan Nurul Aini, Nick Mikhail, Aisyah Ahmad, Remy Ishak, Keith Foo, Tasha Shilla, Demmy Febriana, Normah Damanhuri dan ramai lagi akan disiarkan mulai 1 Oktober ini di Suria (Singapura) dan TV3 pada jam 9.30 malam!
 


Menakluk Cinta oleh Taufik Batisah

Tersedar ku dari khayalan
Terpisah dunia anganku
Sinar segala
Tertiba bayangmu menjelma
Menemani harapanku
Yang kini hancur segalanya
Patutkah aku dikurnia
Sentuhan kasih darinya
Menantikan cinta yang terindah

Setinggi bintang di angkasa
Seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu
Cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia
Rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukkan cinta terakhirku

Patutkah aku dikurnia
Sentuhan kasih darinya
Menantikan cinta yang terindah
Setinggi bintang di angkasa
Seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu
Cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia
Rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukkan cinta terakhirku

Setinggi bintang di angkasa
Seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu
Cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia
Rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukkan cinta terakhirku

p/s : Sebab Sally suka Taufik Batisah sesangat..hehe ^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila bos balik daripada Istanbul.

7:30:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Minggu lepas, sepanjang minggu bos Sally takde kat office...takde la heaven mana...walaupun dia takde...still ada lagi 3 orang bos besar...hahaha...so, takde maknanya nak melepak kan...kerja tetap kerja...bos yang bercuti bukan kita kan...

Pagi tadi dia masuk, terus bagi hadiah sorang satu...bos Sally yang satu ni kalau kemana-mana mmg dia tak pernah lupa kami kat office...walaupun kadang tu bawak balik keychain je tapi it's better than nothing kan?

So, dapat la beg kecik dan keychain daripada Istanbul...masuk ni kali kedua la Sally dapat souvenirs daripada Istanbul...kali pertama masa kawan kepada ibu pergi sana...boleh baca dalam entry Istanbul mari ~

Alhamdulillah.. 

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!