Salam takziah buat pelajar UiTM Shah Alam, Fatin @ Dhia

7:26:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

Rata-rata korang mesti dah tau kisah tragis yang telah terjadi kepada UiTM Shah Alam pada hari ini... Al-fatihah dan salam takziah kepada keluarga Fatin Farah Farradia Yusof, 20 tahun atau dikenali dengan nama panggilan Dhia, pelajar Diploma Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi Semester 4, maut setelah dilanggar oleh kereta yang dipandu oleh seorang pensyarah UiTM. Sebelum kejadian, mangsa dikatakan baru selesai menghadiri kuliah bersama dua lagi rakannya sebelum dirempuh sebuah kereta yang dipandu seorang pensyarah wanita berusia 54 tahun.

Akibat rempuhan itu, mangsa jatuh dari bukit pada ketinggian kira-kira lima meter. Mangsa yang berasal daripada Dungun, Terengganu disahkan meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang kerana mengalami pendarahan dalaman kira-kira jam 7.30 malam tadi.

Dekan Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media UiTM Prof Dr Azizul Halim Yahya berkata, mangsa dikatakan sedang berjalan bersama rakannya sebelum dirempuh kereta menyebabkan mangsa tercampak.

Credit : Hazim Ridhwan Kazukirin 

Menurut sumber, dikatakan pensyarah tersebut tiba-tiba hilang kawalan dan pengsan semasa memandu akibat simptom dari penyakit diabetes. Namun, sehingga kini siatan lanjut masih sedang dijalankan oleh pihak berkuasa bagi mendapatkan punca sebenar nahas kemalangan.

Rasa sedih dan sayu jugak bila nahas ni terjadi sebab salah juga merupakan salah seorang pelajar UiTM Shah Alam...bila terjadi nahas ni, walaupun Sally tak kenal dia...tapi tetap rasa sayu dan terkilan jugak...Marilah sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat beliau dan semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman...dan buat keluarga dan sahabat handai beliau, semoga tabah menghadapi dugaan Allah ni...

Credit : Hazim Ridhwan Kazukirin 

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE's 4th Japanese album ranks no 1 on Oricon Chart...!

5:01:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


On September 18, CN Blue“s new Japanese album, “Wave“,  ranked No. 1 on the Oricon daily chart in Japan after its release on the 17th.
Wave” is a self-composed album in which all the member participated in the process of writing and composing 11 tracks. The title track “Radio” was the work of lead vocalist Jung Yonghwa, who is currently starring in drama “The Three Musketeers”. The song has also been selected as the theme song of popular Japanese TV programs, like Music Launcher and Music BB . 
CN Blue’s Japanese album was released in four different versions, one comes with the music video for “Radio” and another with video footage of their fan meeting held earlier this year. The four members will kick off a Japanese tour titled “WAVE” on Oct. 29. The concerts will continue through December 4.

Hoooray! Main loncat-loncat happy...hahahaha...ohhh...blogger Ainim Rashihah mengata kita ek dalam entry dia...hahaha...ni balas balik...kalau Anim menanti dengan penuh tabah Super Junior dia...Sally pulak dah lama dah tunggu full Japanese album ni...sebab hari tu just keluar mini album yang ada 4 tracks...So, kali ni full album...gosh! Lagu semua mmg tangkap deria telinga Sally dengar..(ye...dia tgh meroyan...jangan buat muka pelik macam tu)...

 
Maafkan saya...hahaha...Kat bawah ni semua track yang ada dalam album ni...

#1: Intro
#2: Radio
#3: Go your way
#4: Truth
#5: Foxy
#6: Lonely night
#7: Still
#8: Paradise
#9: Angel
#10: Control
#11: How awesome


Kalau la...kot-kot la kalau nak dengar...Sally suggest kat korang lagu Foxy, Radio, Control...dalam album ni mmg favorite Sally tiga lagu tu...dah selamat download dan selamat download masuk kedalam phone..hehehe..tunggu masa nak buat ringtone je ni...tunggu masa...hahahaha....

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai lagu KPOP best July - September 2014 (Playlist Sally)

4:27:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Kebelakangan ni...carian di blog Sally banyak tentang list lagu KPOP terbaru...disebabkan Sally ni busy dengan CNBLUE...sampai tak ingat nak dengar lagu lain...okay...Sally tipu...Sally malas nak update...ingat nak tulis sampai hujung tahun je tapi macam lama je kan...so, Sally update ye...

Tapi...tapi...Sally bagitau awal-awal...ni lagu yang Sally suka...yang Sally rasa boleh dihadam oleh deria telinga Sally...ohh! EXO lovers...maaf la...ahkak Sally tak minat EXO sangat...so, tak boleh nak update segala jenis lagu, ahli kumpulan, biodata, lirik lagu dan apa-apa berkaitan EXO...ahkak kenal si LUHAN tu je haa...sebab dia comel..kekeke..walaupun EXO la punca trafik blog ahkak ni...hehehe



Senarai lagu KPOP best July - September 2014
  1. Super Junior - MAMACITA
  2. SECRET - I'm in love
  3. BTS - Danger
  4. Winner - Empty
  5. T-ARA - Sugar Free
  6. SISTAR - Touch my body
  7. CNBLUE - Foxy (Japanese)
  8. Taemin (SHINee) - Danger
  9. AOA - Miniskirt
  10. ZE:A - Breathe
  11. INFINITE - Back
  12. 15& - Sugar
  13. CNBLUE - Radio (Japanese)
  14. Teen Top - Missing
  15. 2PM - Go Crazy
  16. Henry (SuJu) - Fantastic
  17. SISTAR - I Swear
  18. BTS - Danger
  19. SNSD TaeTiSeo - Holler
  20. AOA - Short Hair
  21. BEAST - Good Luck
  22. B1A4 - Solo Day
  23. Korang suggest....??
Fuhhh...kali ni ini je lagu yang Sally dengar...ampun la ye...yang lain kalau takde dalam ni...kalau korang rasa ada lagu best...why not korang suggest dekat Sally..? Nanti kalau Sally rajin, Sally dengar dan update sekali...sekarang ni Sally tgh busy dengar 4th Japanese album CNBLUE...so, lagu lain tu macam KIV dulu..kekeke...

No offense, okay?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Updated! ^_^

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Januari 2015.

1:08:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Berita baik untuk mereka yang nak sambung pengajian di peringkat Higher National Diploma (HND), Diploma dan juga Sijil...boleh lah cuba isi borang untuk kemasukkan Januari 2015 ke Kolej Profesional MARA diseluruh negara...


Link Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA : SINI

Untuk senarai program yang ditawarkan, boleh klik : SINI


Ada 6 kolej di seluruh negara, boleh jenguk kat SINI...


Mungkin ramai yang tak pernah dengar Kolej Profesional MARA, tapi kalau yang jenis kaki godek laman web rasmi MARA sure kenal kolej ni...kolej ni mmg tak sepopular mahupun segah universiti yang ada dalam Malaysia...tapi...pengalaman dan ilmu yang kita dapat kat sini takkan boleh dapat kat tempat lain...ehem...sila la masuk KPM Beranang...lecturer semua best!


Cepat isi tau..permohonan dibuka daripada 25th Ogos 2014 - 26th September 2014 je...

Sape lambat dia la yang rugi..

^___^

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Promosi photobook daripada Photobook Worldwide serendah RM5.10

11:47:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Photobook ni ... kalau yang dah follow blog Sally mesti korang ingat kan...Sally actually dah buat 2 photobook...dua-dua untuk konsert CNBLUE kat Singapore & Malaysia... boleh baca kat SINI dan SINI dan SINI...

Ada beberapa orang yang tanya...mahal ke tidak beli kan...murah je...Sally beli dengan harga RM10 setiap satu..kos penghantaran RM8 je...so, mmg affordable sangat even kita kena design sendiri kan...alaaa...ambik je template yang dah sedia ada tu...huhuhu...

Google's

Okay...berita baik untuk korang...kepada sesiapa yang nak beli voucher Photobook, Groupon dengan kerjasama Photobook Malaysia ada buat promosi...yang biasa Sally beli RM 10...Korang boleh dapat dengan RM5.10 je...hehehe...murah kan...? half price kot daripada yang Sally selalu beli....so, apa lagi...boleh jenguk kat [LINK] sini...dan happy shopping!

p/s : Kalau duit korang habis...jangan marah Sally ye :P

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!