Hai awak ;)

8:59:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Jung Yong Hwa in The Three Musketeers.


Awak kan...kalau pakai mcm ni..hensem gila...okay...dah confirm dah suka awak sorang je...hehehe...tapi kan...tapi kan jangan la selfie dengan rambut serabai mcm ni...tak suka...\(>o<)/


Anyway, stay healthy and keep strong for your drama...Jung Yong Hwa!
My Park Dal Hyang, hwaiting!
Me love you mucho mucho...

p/s : Bila Sally stress tak dapat ke Manila.. (ノ゚0゚)ノ~

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Gochujang.

4:10:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Merepek lagi...kali ni pasal Gochujang...Gochujang (고추장, hot pepper paste) is one of the most beloved spices in Korea.Diperbuat daripada steamed rice or barley, rice cake powder, or rice porridge mixed with fermented soybean powder, salt, and red pepper powder.
 

The Health Benefits of Gochujang

Gochujang contains abundant nutrients benefiting the human body: protein, fat, vitamin B2, vitamin C, carotenes, and more. Capsaicin is the naturally-occurring compound found in peppers: it’s what gives gochujang its spicy taste. Capsaicin is believed to have anti-bacterial effects, prevent diseases and facilitate recovery by helping cleanse out body systems, reduce body fat, and prevent obesity. In addition, the beta-carotenes and vitamin C found in gochujang are believed to have anticarcinogenic and antimutagenic properties.

Koreans love the spicy taste of gochujang and often eat it as part of a meal when they feel stressed out or down in the dumps. Often, eating spicy food causes sweating and makes one feel refreshed, a feeling associated with the chemical processing of capsaicin in the body.
 
Bibimbap.
 
Gochujang ni selalu digunakan dalam Bibimbap, tteokbokki (rice cakes in hot sauce), gochujang stew, dan bibimguksu (noodles with vegetables and gochujang). Kiranya banyak masakan yang menggunakan gochujang ni...terutamanya Bibimbap la...so, nantikan Bibimbap version Sally ye...InsyaAllah nak buat esok atau lusa...sebab haritu dapat banyak Gochujang yang halal daripada Korean Air..kekeke...kat Malaysia ni banyak jual tapi hati-hati sebab ada yang ingredient dia daripada rice wain, so yang tu tak halal...kalau nak, cari yang ingredient dia halal..okay?


10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Full] - Yeay! Jumpa abang...

12:51:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments






Heee~
memang cerita lapuk...masa ke MATTA Fair jugak sebenarnya...dari jauh Sally dah nampak dia kat tingkat dua...terus ajak cousin Sally teman...tapi dia tak layan...hahahaha...ajak la kak Fiza, baru la dia layan...kekekeke...



Percaya la...Sally sangat suka doraemon...suka yang macam suka gila punya suka yang macam terlalu suka yang orang lain tak tau la suka macam mana tapi Sally suka gila...

Err...Sally nak bagitau tu je sebenarnya...jangan lupa warga Johor, boleh la ke exhibition Doraemon tau! sure tak menyesal...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I do.

10:17:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


Bila baca quotes ni...ada seorang je yang terus Sally teringat...arwah papa...

Kadang-kadang orang tanya...mama tanya...ibu tanya..."Tak rindu papa ke?"...Sally tak tau nak jawab ape...Sally cuma boleh senyum and whispering...I do..I do missed him so much..so so much and I just dunno how to expressed it in terms of words..Sally rindu.

Teringat masa zaman kolej...Papa meninggal masa cuti semester satu...yup...masa yang paling Sally rasa tertekan...hampir setiap malam masa masuk semester 2 tu Sally menangis...dan Sally akan call kakak sambil menangis...that time I know that my sister will always be there for me...dia sanggup dengar Sally menangis pukul 2-3 pagi even dia pun ada kelas masa kat UiTM..huhu...kalau dah nama adik...

9th December 2008.

I missed you papa. Al-Fatihah.

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Bloggers : 20 Facts About Me

12:30:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Ahkak Sally kena tag...aishhh...Nadya ohh Nadya!


Actually segmen ni agak famous dekat Instagram...buat masa ni still takde lagi orang nak tag Sally... (alhamdulillah) hahahaha...mmg malas sebenarnya nak buat...tapi bila kat blog ni okay sikit kot sebab senang nak menaip....

20 facts about Sally Samsaiman.

  1. Mula menggunakan nama "Sally" masa tahun 2013, sebab masa tu nama "Salyana" sangat la ramai yang guna..."Sal","Yana"...
  2. Sally berumur 24 tahun, tgh sambung degree dalam Pentadbiran Perniagaan major dalam Pengurusan Sumber Manusia. Bekerja dan sambung degree secara part-time
  3. Sangat suka makan...suka cuba makanan...dan obses dengan makanan.
  4. Pantang tgk perkataan "Korea". Obses jugak.
  5. Terlalu minat dan sayang CNBLUE especially Jung Yong Hwa.
  6. Fanatik perfume.
  7. Suka Doraemon.
  8. Suka warna biru, tapi bukan pengaruh Doraemon atau CNBLUE.
  9. Traveling is my number one passion.
  10. Seorang yang sangat boros dan sangat suka duit.
  11. Suka menyanyi dan sangat yakin akan masuk AF2015. (Pengaruh ubat demam..haha)
  12. I'm addicted to caffeine and coffee. Like seriously serious.
  13. Suka kumpul keychains dan other cute little stuff yang membazir duit.
  14. Dah lama jatuh cinta dengan Taufik Batisah, Adam Levine & Jung Yong Hwa.
  15. Suka ambil gambar, aktif kat Instagram.
  16. Suka ketawa dan suka senyum. Suka buat lawak, tapi selalu tak jadi.
  17. I hate people who are SELFISH.
  18. Senang bergaul dengan orang.
  19. Tak reti nak ekspresikan diri.
  20. Dunno how to say NO to people.


Okay, tu jela fakta yang korang kena tau pasal Sally...kalau korang rasa nak tanya pape, korang boleh tanya kat komen...InsyaAllah Sally akan jawab...kalau boleh jawab laa...

Sally tag : Mardiah Diana | Sally Yatiey | Cik Nor

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!