Restoran Upin Ipin..Hehehe

8:00:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Yeay! Sally cerita pasal kedai makan lagi...hahahaha...Ini sebenarnya kisah Jumaat jugak, lepas dating dengan blogger Ainim Rashihah, Sally terus shoot ke Sungai Buloh untuk jumpa dengan cousin Sally...sebab dia nak ikut pergi ke MATTA Fair 2014.

Sebelum balik ke rumah tu, sempat jugak la makan dekat restoran Upin Ipin...Restoran ni dekat je dengan rumah Sally...sebab ingatkan ibu tak masak malam sebab dia tak sihat...at last, dia masak jugak...menyesal tak call dulu...tapi kira okay la...dapat jugak try makan kat sini sekali kan....

 

Masakan dia semua mmg pure masakan melayu...sedap...serius...mmg macam makanan yang mak-mak kita masak...sekali sekala makan benda yang bukan fast food ni pun sedap jugak....Walaupun masakan biasa macam ayam masak kicap, ayam masak merah...daging dan lain-lain..tapi originality masakan dia terjaga...


Cousin Sally makan ayam goreng je...tapi kat sini kalau dari pemerhatian Sally...mmg dia sediakan peha ayam sahaja...sebab mungkin nak kekalkan originality dalam cerita Upin Ipin yang suka makan ayam bahagian peha tu...
 

Masuk dalam kedai...penuh la Upin Ipin dengan Kak Ros, Opah dan kawan-kawan dia...dekat TV pun ada tayangan episod Upin Ipin...mmg sesuai la untuk keluarga yang ada anak kecil nak bawak kesini...suasana dia terjaga dan mmg macam duduk dekat kampung dah haaa...kekeke...

Dekat penjuru kaunter tu ada jual official merchandise Upin Ipin...yang mana kalau ibubapa nak datang sini...siap-siapkan la duit...Kalau anak main tarik je...kena beli la...hahahaha...

Sally nak repeat datang kedai ni lagi nanti...InsyaAllah...

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Karaoke.

1:17:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Pendek gila tajuk...hahahaha...Lepas hangout kat Tous les Jours @ WOLO Bukit Bintang, Mei ajak pergi karaoke...sebabnya dah lama kami plan...ada plan baik punya! Hahahahaha....Pusat karaoke pilihan, Neway...sebab ape..? Sebab ada lagu CNBLUE! Hahahaha...kan Sally dah cakap tadi...Sally ada "plan baik punya" kan...kekeke


Habis semua lagu CNBLUE kitorang nyanyi..kekeke...mmg serius dah macam g konsert even berdua sebenarnya...hahahaha...Tapi mmg best dapat kawan yang sekepala...dah la karaoke 4 jam...boleh..? Siap boleh g berhenti solat then sambung balik..kekekeke....


Nampak tak bukan main feeling lagi kakak ni..hahahaha...
 

Sally pegang je mike tu...bukan reti nyanyi....
 

Okay, Sally tipu...Sally yang banyak nyanyi..hahahaha...sebab sape yang sanggup karaoke 4 jam..? (kecuali Sally)... hahahaha...takdela...sebab time tu ada Happy Hour untuk student price, tu yang dah macam ape je....korang nak ke dengar suara Sally? eh..segan la...okay, bagi sikit je...hihihi...Jangan pangkah atau vote Sally untuk AF2015 ye..LOL

video

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tous les Jours @ WOLO Bukit Bintang.

12:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Google's

Ini kisah Ahad lepas, dalam entry Ahad ke harini? .. Sally sebenarnya ada janji dengan kawan MYBoice Sally, Mei....Saje nak hangout sebab last jumpa masa konsert CNBLUE tu je...alaaa...sebenarnya Mei rindu Sally...kekeke...

So, sebabkan dia dari Subang Jaya...tapi Sally tak nak la g jauh kan...so, Sally suruh Mei yang datang area KL...dan Sally pilih Tous les Jours sebagai tempat lepak...hihihi...

Tous les Jours (pronounced as Too-Leh-Joo) means “Everyday” in French. Established in 1997 in Korea, TLJ has more than 1300 outlets in 8 countries from Korea to China to the USA. TLJ is a French inspired Korean bakery serving a wide selection of breads, pastries, cakes and beverages using high quality fresh ingredients and modern baking expertise.

Actually, ini baru kali pertama Sally kesini...ingatkan dia macam cafe biasa tapi bila masuk terus...woah! Besar gila bakeri ni...banyak gila pastri dia...roti...omo omo...Sally boleh gila kot dok sini...




Tempat dia cozy...sangat sesuai untuk santai...lagipun pastri, bun dan semua makanan dia semua mmg fresh...buat je terus served...mmg ramai gila orang kat sini...portion dia semua besar...even bun dan pastry dia...Sally makan satu pun dah kenyang...siap tapau lagi..hehehe...

Peach Danish (RM3.90), Garlic Baguette (RM5.90)

Frankfurter Roll (RM3.90), Croque Monsieur (RM6.50)

Mushroom Soup (RM8.90)

Tapi Sally bagitau awal-awal la ye...sini staff dia ramai...mmg service pantas gila...but in terms of price...mmg agak mahal sebenarnya...Jadi, kalau korang jenis yang suka hangout lama...akan rasa berbaloi la...kalau setakat nak makan minum je dan balik...baik pi kedai lain la...hahaha...sini suasana dia sesuai utk family sebab banyak seat yang utk larger size group dan jugak untuk kanak-kanak...ada mini library kat tingkat 2...tapi Sally pilih untuk duduk kat bawah je sebab dekat dengan pastri...boleh bau sedaaaaapp...Tapi kalau korang tak suka pastri or bun, korang boleh pilih menu lain...ada jugak menu yang berat-berat kat sini...

Berry Berry Tiramisu Cup (RM8.90)

Caramel Mocchiato (RM8.00), Ice Hazelnut Latte (RM10)

Overall, Sally mmg puas hati dengan service mereka...cepat, mesra dan jugak tak lokek dengan senyuman...tak kisah la dorang mmg kena trained ke ape kan...janji kita selesa duduk kat situ...Lagipun sebab kan ada service tax dan GOV tax kan...hahahaha...so, kita layankan je....


By the way, ni la Mei...dia tua dua tahun daripada Sally...first time jumpa dia masa g konsert kat Singapore...rapat sebab g konsert dengan dia kot...semua "kakak-kakak type" je yang berkawan dengan Sally...yang sebaya semua tak nak kawan dengan kita...hahahaha...boleh keluar statement macam tu?

Lupa!
Kalau korang nak g sini...korang boleh ambik monorail dan turun di stesen Bukit Bintang...dia ada berhadapan dengan Lot 10 Shopping Mall...betul-betul depan H & M tu...okay...

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!