The Manhattan Fish Market.

8:31:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Yeay! Makan lagi...hehehe....Semalam masa keluar untuk jumpa dengan kawan Sally kat Nu Sentral...tetiba tekak teringin nak makan fish and chips...kali terakhir Sally makan fish and chips rasanya awal May lepas...lepas tu mmg tak makan dah...Sally susah nak makan benda-benda yang western ni unless tetiba craving gila...hah! kalau dah gitu mmg kena cari sesangat sangat...gittew!



Scallops Fish Chicken (SFC)
Huihhh...tempting gila...dalam ni ada Cajun grilled chicken breast, crunchy fried scallops and all-time favorite fish fingers...mmg sedap! Sebenarnya ni kali pertama Sally berkunjung ke The Manhattan Fish Market...sebab sebelum ni ingatkan The Manhattan Fish Market ada jual ikan je...semata...lagipun takde orang pernah ajak Sally pun...tapi sebab Sally dah craving sangat...tu yang gagah jugak g semalam...tapi mmg Sally suka la dengan makanan dia...


Comel gila kot menu dia...hahahaha...dia design macam piring hitam...dan boleh main pusing-pusing...ye...Sally kekadang mmg over sikit...remaja tua la katakan...hahahaha....


Semalam Sally ambik set...so, dapat haa Cirus Sundae (Citrus Mint, now given a frozen confectionary twist for a deliciously refreshing dessert) dengan air Float tu..hihihi...dua-dua ada aiskrim pulak...awak dah la batuk...seronok pulak makan aiskrim..hihihi...nasib baik la dada masih okay...hehehe...

Korang suka makan Fish & Chips?

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ranking Alexa [6]

7:47:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Rasanya dah lama Sally tak update pasal Alexa kan...hehehe...kadang-kadang tu macam lupa...kadang macam malas nak screen shot pun ye jugak...hihihi...tapi hari ni Sally rajin...hooorayyy! kekeke....



Yeay! dah tergelincir daripada ranking 500 dalam Malaysia... (stress sebenarnya).. hahahaha...nanti kena marah dengan mentor kita...kekeke....so far kak Mia Liana masih mengekalkan kedudukan dia kat bawah 500 ranking Malaysia....yang Sally dengan mentee-mentee yang lain semua dah kelaut dalam...hahahaha....


Kalau korang rasa nak tengok ranking blog korang...boleh la tengok kat SINI...okay..? masuk je URL blog nanti dorang tolong kira kan...Jangan takut untuk menjadi yang terbaik, sebab kita semua mmg terbaik..InsyaAllah...May Allah ease everything to our life...Jangan lupa cuba tau nanti...hehehe....

Sally pun masih dalam proses nak kembalikan kedudukan yang baik...bukan la sebab ape...just nak bagi kedudukan blog cantik je bawah 500..hihihi...InsyaAllah...doa-doakan Sally ye...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy 57th Independence Day!

5:51:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments


Proud Malaysian People!

Salam Hari Kemerdekaan yang ke 57!

Dah 57 tahun kita merdeka...diharapkan kemerdekaan yang telah kita capai ni tidak akan diberikan kepada orang lain...sebagai warga muda, yang mewarisi kemerdekaan ni...diharapkan tidaklah cuma merdeka di tanah sendiri tapi pemikiran masih lagi dijajah oleh perihal yang melalaikan...jadilah generasi yang membawa kepada kebaikkan....jangan jadikan kemerdekaan negara sebagai alasan untuk membuat perkara yang tidak bermoral...

So, agak-agak bulan 5 nnt bape ramai baby yg tidak bersalah yg bakal dijumpai dlm longkang? dalam mangkuk jamban? dalam semak samun dan lain-lain lg?

#HanyaNegaraYangMerdekaTapiJiwaMasihDijajah

Petikan status daripada kawan Sally...Kalau boleh Sally tak nak benda yang tidak bermoral ni terjadi pada anak-anak muda kita...semoga semuanya dipelihara dan kemerdekaan negara tidak dijajah dengan pemikiran kolot manusia yang bertuhankan nafsu...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 6 : 6 Place

5:32:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Dah pukul 4pm...baru dapat nak update blog...kena jadi suri rumah tangga yang hebat harini...sebab ibu masih lagi kat kampung...dah habis mengemas, memasak untuk abang...baru la dapat bukak blog...so, harini Sally nak sambung 10 Days Challenge Sally untuk hari yang keenam... 6 Place...

6 Tempat yang Sally suka dan nak pergi sangat...

1. Venice


Yang ni mmg nombor satu dalam carta percutian Sally...entah kenapa...bila tengok Venice je mesti macam...nak pergi sangat...hahaha...mungkin sebab dia unik sebab bandar dia atas air barangkali...tu yang excited semacam...Jujur kata la...Sally kalau dapat duit daripada mana-mana...sure Sally akan g sini dulu...bak kata kawan Sally...sementara dia belum tenggelam..kekeke

2. Paris @ Rome

Europe Trip selalu menarik perhatian Sally...eh, entah...mmg suka jela senang cerita...Sally suka tengok monumen bersejarah yang ada kat Rome, kat Paris pulak sebab suka Eiffel Tower tu...dari dulu lagi Sally suka tengok besi buruk kat Kota Cinta tu...kekekeke

3. Makkah

Yang ni...majoriti umat Islam mmg nak sangat jejak ke sana...Sally pun tak terkecuali la...menjengah kerumah Allah...mencari keberkatan...semua orang termimpikan benda yang sama...tapi buat masa ni Sally nak kena kumpul duit untuk ibu dulu...nak hantar dia dulu baru Sally yang akan kesana...InsyaAllah...

4. Korea


Semua orang tau yang ni kan...hahaha...mmg Sally nak sesangat ke Korea...eh la...bukan sebab ada Jung Yong Hwa...tapi sebab environment dia...terutamanya Nami Island & Jeju Island...Sally suka pulau...Sally suka air...rasanya kalau bawak Sally g mana-mana tempat yang banyak air macam laut ke pantai ke...sure Sally takkan tolak! Mau tak nya...lalu sebelah kolam renang pun dah seronok melampau...

5. Pulau Perhentian / Pulau Kapas / Pulau Tioman

Hah! Kan dah cakap Sally suka pulau dan air...hahahaha...pergi pulau mmg ada dalam wishlist Sally...tapi buat masa ni belum lagi dapat...sebab takde orang yang ajak Sally...banyak ajak yang jauh je...yang dalam negara ni takde yang nak ajak..huhuhuhu....

6. Japan

Hirosaki Castle

Yang ni...baru je masuk dalam wishlist...entah kenapa tetiba boleh ada dalam wishlist Sally...mungkin sebab banyak sangat tengok kawan Sally post pasal dia kat Japan...jadi rasa macam nak sesangat g Japan sekali...hehehe...mungkin boleh duduk rumah dia kot nanti...save budget...muahahahaha....

Actually ada lagi...Sally nak g Gold Coast Australia, Pulau Krabi, New Zealand, Cebu kat Philippines, Shanghai, Macau & Beijing kat China, Taipei kat Taiwan dan Hong Kong...haihhh...banyak betul wishlist...serius nak kena kawen dengan orang kaya la macam ni...hahahaha...lepas tu ajak g honeymoon setiap bulan..kekekeke...baru best kan...berjalan satu dunia...ohh man! 

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!