Food | Gangnam Gimbap Korean Restaurant @ Ampang Point.

11:56:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hoyeahhh...tekak Korea memulakan perjalanan mencari makan lagi..kekeke...Semalam rasa macam boring sangat..kebetulan Ain ajak keluar cari makanan Korea katanya...ingat nak ke Gomonae, tapi macam dah hafal makanan kat situ...so, kami pun cuba la kedai Korea yang baru, Gangnam Gimbap.

Lokasi dia adalah kat Tingkat 4, Pusat Beli Belah Ampang Point...Senang je nak cari...naik je escalator sampai atas sekali...terus akan nampak kedai dia...kawasan dia agak tenang, bersih...yang penting...makan sedap!



Menu dia agak terhad la...tak banyak choice pun...mungkin sebab nama pun kedai Gimbap kan...so, mmg banyak choice Gimbap dia selain daripada makanan-makanan Korea macam Kimchi-jjigae, bibimbap, udon, tteok-guk, pelbagai choice guksu dan yang penting ada Tteokbokki dan Rabokki..hehehe...



Antara menu yang ada...
 

Semalam Ain minum air anggur yang kami pernah minum masa pergi berbuka puasa kat Mr. Dakgalbi dan Sally amik hot green tea je sebab Sally tak sihat sangat...malas nak minum ais dan sebagainya....
 

Benda pertama masa Sally masuk kedai ni...Sally nampak dekorasi pokok belakang tu...hahahaha...terus cakap dengan Ain, weh...aku nak amik gambar jugak...kekeke...segan punya segan tapi layan kan jela...
 

Side dish dia semalam...eh, kimchi dia kat sini sedap..serius! Yang semalam ada timun, white radish, dengan labu serta kimchi kobis...hehehe...
 

Semalam Ain cuba Tteokbokki...sebab dia stress tak dapat rasa Tteokbokki kat The Cup Stylish Korean Food Rice & Noodles @ Publika, Solaris Dutamas weekend lepas..kira sesi balas dendam la ni...hahaha...kesian pulak tengok punya la dia mengidam kan...hehehe...


Semalam Sally cuba Beef Gimbap...sedap la jugak...fresh..inti banyak...padat...sedap....overall Sally berpuas hati la dengan restoran ni...masakan dia mmg sedap...orang yang tak kuat peas elok la datang sebab kita boleh mintak nak pedas ke tidak...so, ikut selera...

Sape yang nak g cuba...ajak la Sally ye..kekeke...kita orang Ampang je :P

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 5 : 5 Foods

9:57:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Happy Saturday!

eh...tak sangka dah hari yang kelima dah ek...hehehe...hari ni nak cerita pasal makanan...ewaaahhh...muka Sally berseri seri bila cerita pasal makan! LOL....

Makanan ek....apa yang Sally suka ek?

1. Durian.


Sally mmg hantu durian...tapi bukan hantu yang curi durian tau...actually Sally masa kecik susah gila nak makan seulas durian...sampai arwah pap tunggu Sally telan...Sally dulu jijik gila dengan durian...hahaha...sekarang kalau nampak durian...dah macam ape dah haaa...kekekeke...

2. Makanan Korea.


Rasanya ni semua orang tau kot...Sally bukan la tekak Korea...tapi Sally jenis suka mencuba...tak kisah la sepelik mana makanan tu...Food hunter! Hehehe...entah la...mungkin sebab ikut perangai arwah ayah...dia suka makan...Pasal tu la Sally pun suka makan... -_-

3. Laksa.


Laksa ni entah dari zaman bila...tapi dulu masa hari Jumaat ada pasar malam kat Jelatek...so, setiap hari Jumaat Sally akan makan laksa...berlarutan jugak la dalam 2-3 bulan kot...err...mungkin sebab ada satu kedai kakak tu masak sedap kot...tapi skrg jarang makan yang beli dah...sebab tak puas...kuah takde ikan pun....

4. Nasi Ayam Pak Lang


Dah...mana pulak datang Pak Lang ni kan...Pak Lang ni owner kat kafe masa Sally belajar kat KPM Beranang dulu...Pak Lang ni baik orang dia...selalu je dia kalau bagi makanan kat budak-budak...mmg banyak...kadang tu masa elaun belum masuk..kadang Pak Lang bagi makan dulu...dia kata dah dapat elaun nanti baru bayar...korang nak belajar kena makan...nanti takde tenaga...

Pak Lang tau...kalau Sally pergi...kalau beli nasi ayam...kaki ayam mmg dapat kat Sally...hehehe...best sebenarnya dengan Pak Lang...pasal tu la walaupun duduk jauh dengan ibu...badan masih membesar dengan gembira!

5. Daging.


Tak kisah la apa yang berkaitan dengan daging...semua Sally suka...kalau dapat satay..lagi laaa...hahahaha...kalau dulu arwah papa akan beli lebih satay daging untuk Sally dengan kakak...orang lain tak boleh amik...unless kalau kitorang dah tak nak..hahahaha...rindu pulak kat papa....

Overall...tu je makanan yang betul-betul bawak kegembiraan kat Sally..hehehe...seronok...makan ni satu nikmat kan? So, jangan la membazir...

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!