Sambutan Merdeka Raya MNM.

4:08:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Macam yang sally cakap dalam entry popiah ketam, kan Sally ada bagitau kenapa Sally buat popiah kan...hehehe...Semalam la hari kejadiannya untuk sambutan Merdeka Raya MNM...cuma bezanya kali ni kami semua kena bawak makanan sendiri la...



Sebenarnya sambutan ni pun untuk kak Nurul (yang pakai baju kuning)...sebab hari ni dah hari terakhir dia bekerja dekat MNM ni selepas 8 tahun dia kat sini...ada rezeki kat tempat lain...tak salah kalau kita nak majukan diri kan...insyaAllah akan murah rezeki dia lepas ni...
 

Hah! dalam bekas biru tu la popiah ketam Sally...semalam mmg banyak gila makanan...ada satay, chapati, nasi dagang, spaghetti, nasi impit kuah kacang, roti jala, bihun goreng, kek lapis, buah-buahan, rendang ayam, rendang kerang, kerutub daging kambing, koktel, red velvet cuppies, cheese cake...banyak la...sebab semua orang bawak menu yang berlainan kan...hehehehe...seronok gila semalam...




Tapi sayang la...sebab Sally lupa bawak phone...so, nothing to capture la semalam...haihhh...kalau blogger buat pape aktiviti tanpa kamera, tanpa gambar mmg sangat tak cool okay...nanti jadi la macam Sally...xde gambar nak kongsi...ini pun habis amik ikhsan daripada fesbuk...sadisnya...

Tapi alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar semalam...makan sedap...sepanjang hari tak buat kerja...kejap makan kejap rehat..hehehe...bos pun join sekaki...kita pun apa lagi...hahahaha...kekeke...sekali sekala buat aktiviti macam ni mmg sangat bagus untuk mengeratkan staf-staf yang ada kan...yela...habis yang kat site semua kena datang jugak...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Popiah Ketam.

3:23:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Semalam ada makan-makan dekat office ni sempena Merdeka Raya, sebab kan semua orang kena bawak makanan sendiri...kira style port luck la gitu...Sally pulak dengan badan tak sihat ni kan...tu yang malas nak masak...jadi Sally memilih untuk buat benda yang simple, popiah...

Tapi popiah ketam...?

Heehehe...korang ingat ada Maggi Kari Ketam je..? Popiah ketam pun ada okay...resepi ni Sally terfikir nak buat masa tengok blog cik lily putih...alaaa...kakak blogger yang femes emes tu...kekeke...masa tu Sally tak terfikir akan buat....


Tapi jangan la korang g bayang letak sekor ketam pulak...hehehe...Sally pakai crab stick je ye sayang... Kalau nak letak ketam sekor...mau rabak poket nak membeli oii...dah la ketam mahal sekarang...kan...?

Kalau nak senang, beli la yang pendek kulit popiah yg kecik...so, nanti takde la tebal sangat....Camne nak gulung tu rasanya korang tau kan..?


So, dapat la 48 keping...sebab cukup-cukup je crab stick tu...pastu kulit popiah tu ada baki sehelai...ye...mmg tak cukup 50 keping...yang baki satu tu Sally letak je Nutella sebab malas nak g ambik serunding dalam peti ais..boleh? Hahahaha...nanti korang cuba la...kalau nak kelainan kat korang punya popiah...asyik inti sayur je kan..?

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 4 : 4 Books

8:15:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments

Weeehoooo~ dah masuk hari keempat dah kan...ada ke sesape yang join Sally buat...? kalau ada bagitau la...Sally nak jugak baca...kadang tu dah keluar kat dashboard pun tak perasan....

So, hari ni nak cerita pasal buku...kalau ikutkan Sally tak berapa minat membaca...tapi kadang tu dah start membaca..terus tak boleh berhenti...so, kalau tak ada Sally tak cari...Tapi kalau ada tu Sally baca la...

1. Al-Quran
2. English Novel
3. Buku-buku yang berkenaan dengan semester.. (cliche sangat!)
4. Photobook konsert Can't Stop yang baru siap...

Hehehehe...hari ni pendek sikit entry...sebab tengah berkejar nak buat kerja ni...hehehe...


16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!