Robbani Razali :)

4:46:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Robbani Razali ni jarang-jarang korang nampak nama dia dalam entry Sally...sebab Sally banyak bahasakan dia dengan panggilan "Apek"...Kekeke...kalau datang part keji mulut Sally ni, Sally panggil dia apek muallaf...hahahaha...tapi tu pun kalau dia tak nak dengar Sally bebel la kan...

Kalau Qim tu korang dah biasa baca kan..? Sebab Sally sekarang sambung belajar dengan Qim...so, tu jela kawan lelaki yang kalau korang perasan yang Sally banyak cerita...beberapa minggu lepas, Apek call Sally...pastu dia bebel...

"Kau tak pernah tulis pasal aku dalam blog kan..?"


Actually masa zaman lepas kolej dulu ada la sekali dua cerita pasal dia...tapi lepas tu dah jarang dah sebab dah jarang jumpa...tapi kalau sekali lepak...mau makan 23 jam kot..kekeke...exaggerated! Takde la...sebab lepas zaman diploma, dah jarang jumpa...tapi selalu jugak la contact kan...Sally rapat dengan apek since semester satu lagi...sampai la ke semester enam, Sally sekelas dengan dia...senang cerita...pakcik ni dah macam saka...ada je kat mana-mana...hahaha....

Sebelum korang nak tanya...Sally tak jatuh hati ke dengan dia..? Sama jugak macam Qim...Sally anggap dorang macam abang Sally...sebabnya dorang akan selalu ada bila Sally dalam masalah atau perlu pertolongan..Dorang sentiasa akan cuba bantu walaupun kadang-kadang Sally ni minta benda yang merepek...apek cakap, zaman kolej dulu kau banyak tolong aku...so, sekarang aku balas balik...

Sumpah, jujur...Sally tak pernah terlintas dalam hati nak orang balas ape yang kita pernah bantu atau kita tolong...tapi mmg akan ada satu masa bila kita mmg akan perlukan bantuan, dan Allah bagi mereka untuk bantu kita...

Iera & Apek
Apek ni jenis tak ramai kawan...sebab kalau yang tak kenal dia sure akan cakap pak cik ni jenis yang suka mendabik dada...Apek ni jenis dia suka cakap besar...kadang tu Sally rasa nak tepuk dahi dia...tapi kadang-kadang tu...sebenarnya apa yang dia cakap tu benda yang betul...cuma orang yang dengar rasa macam dia ni cakap besar la....


He's getting engaged next month! Hehehe...Sally la antara manusia yang paling happy bila apek dah move another step closer to marriage...Hehehe...jujur kata la...Sally happy bila satu persatu kawan baik Sally dah mula nak membina masjid, nak kahwin...Semalam pun Sally baru je dapat "anak buah" sebab Wan yang kawen masa Sally g Melaka dulu dah dapat anak...kalau nak baca boleh g entry Wedding, Melaka Trip (Part 1)... Nanti korang tau la parents kepada "anak buah kami"...

eh, kita bukan cerita pasal Apek ke..? jauh pulak melalut kan...hehehe...so, entry ni Sally dedikasikan kepada kawan lelaki yang paling Sally rapat, "abang" yang banyak membantu...dan seorang sahabat...dunia akhirat...InsyaAllah...

p/s : Apek, done! ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mr. Brown, I love you.

12:27:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Sejak-sejak guna aplikasi LINE ni kan...Sally macam dah jatuh hati kat Mr. Brown...sebab muka dia selamba je...emotionless...expressionless..hahahha...nampak Mr. Brown je rasa macam...erghhhh...comelnya dia! kekekeke....Rasa macam nak beli dia banyak-banyak...lepas tu tengok...ye...sebab dia expressionless la best...kita tak paham muka dia..hahahaha

Boleh gitu?



Tak cukup dengan tu...sekarang ni penuh memory phone Sally sebab asyik download wallpaper Mr. Brown...hahahaha...apa nak jadi la...kejap gila kejap elok Sally ni...mental disorder mungkin? hahahaha...errr....jap...nak download Doraemon pulak...hahaha...



Ohh Sally! sungguh tak bermotif perbuatan anda...hahahaha...

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 3 : 3 Songs

8:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


Jyeahhhh...dah sampai hari yang ketiga...weehooo! So, tanpa membuang masa...kita teruskan dengan...

[10 Days Challenge] - Day 3 : 3 Songs.



I wish that I could fly, I wonder what you say
I wish you're flying back to me again
And everything's the same like it used to be...
Even if my heart's still beating just for you
I really know you are not feeling like I do
And even if the sun is shining over me
How come I still freeze....?
No one ever sees, no one feels the pain
I shed teardrops in the rain....

Kena la ada lagu CNBLUE kan...hehehe...dalam banyak-banyak lagu CNBLUE, actually banyak lagi yang Sally suka tapi Sally suka dengan lagu ni...sangat bermakna...sangat terkesan...Lagu ni kalau yang baru broken heart tu sure paham sangat la...kalau jenis yang emotionless...err...mmg takde feel la kot..kot...

2. Westlife : Flying without wings


Pecaya tak...Sally die hard fans dorang masa Sally muda remaja dulu...tapi lepas dorang dah berpecah, dah banyak skandal terus Sally macam tak minat sangat..but...guess what...dalam phone ni masih lagi penuh lagu Westlife dan Sally sangat suka lagu ni...
You'll find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much it means
You've found that special thing
You're flying without wings
3. In-Team : Segenggam Tabah


Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya
Lagu kat atas ni lagu kumpulan InTeam...actually dah lama dah Sally dengar lagu ni...since Form 4 or Form 5 Sally tak ingat...bila mana sally rasa nak menangis...sally akan dengar lagu ni...lagu ni ada one kind of power yang bagi sally ketenangan...lagu yang akan buat sally percaya yang sally masih boleh teruskan kehidupan walaupun hanya tinggal "segenggam tabah"...

So, tu je la lagu yang Sally boleh kongsikan...actually banyak lagu yang Sally suka...tapi cukup la 3 je dalam entry ni...kang mau sampai Subuh esok pulak membaca nya..hehehe...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!