The Cup Stylish Korean Food Rice & Noodles @ Publika, Solaris Dutamas

8:07:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Semalam, Ain ajak Sally keluar sebab nak tebus kupon yang dia beli kat Groupon.my...ye...mmg Sally dah dapat tarik ramai orang membuang duit kat Groupon ni..kekeke...tapi takpe la...benda makan kot...bukan nya benda yang membuang duit kan..(Photobook tak termasuk dalam benda yang tak berfaedah ye..kekeke)


Katanya dia beli kupon untuk The Cup...actually Sally ada 2-3 kali dengar pasal The Cup ni cuma nak ke Publika tu susah sikit la sebab Sally kan takde kenderaan nak ke sana..hihihi...selalu dengar orang cerita jela yang mampu....Semalam kami try Jajangmyeon (Korean Black Bean Sauce Noodles)...nak kata sedap sangat tu tidak la...tapi nak kata tak sedap..habis jugak....portion dia pun besar even kita nampak macam kecik je dalam cup tu kan...


Tadaaa...ni la rupa Jajangmyeon...sedap jugak la...bagi anak tekak korea macam Sally ni...oh! the best part is dia punya kimchi dan dia punya kitchen ni open kitchen...so, kita boleh nampak dia masak makanan kita depan mata...bersih...boleh tahan la...kalau tanya either Sally akan kembali ke sini ke tidak, Sally akan jawab ya sebab Sally nak rasa Tteokbokki (Spicy Korean rice cake) dia...nampak macam sedap!

Kalau rasa nak cuba, boleh la g Publika...alamat dia kat bawah ni ye:

The Cup
Lot 53, Level 1 UG, Publika
No.1, Jalan Dutamas 1, Solaris Dutamas, 50480 Kuala Lumpur.
Tel: 03-6205 1007 / 014-638 8907
Business Hour: 10:30am - 21:00pm
Website (Korean): http://www.thecupfood.com
Facebook (Malaysia): https://www.facebook.com/thecupmy

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pemenang 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest.

2:00:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

Panjangnya tajuk!

Hahahaha...lama dah ek korang tunggu sape menang...Sorry sangat...Sally lewat sikit g berjalan buat spot check..kekeke...Sorry la ye....So, sebelum tu...boleh la tengok-tengok senarai peserta...mana tau kot ada yang tak kenal lagi...boleh follow kan...hehehe...tambahkan follower sambil tambahkan kenalan....


Macam yang Sally bagitau...pemilihan pemenang semuanya daripada Sally bukan pakai khidmat Uncle Random...Camne Sally pilih...? bukan berdasarkan sape yang pandai mengampu atau tahap tertinggi obses nya korang kat keychain tu ataupun Yong Hwa mahupun paksaan daripada anak-anak..kekeke...Sally pilih yang Sally rasa deserved untuk menang..okay? Jangan gaduh-gaduh ek..

Jujur...susah sebenarnya nak pilih yang menang ni...part yang paling susah nak pilih sape yang menang White Falcon Guitar Key-chains tu... ada yang siap edit gambar untuk buat entry...ada yang gagah paste beratus gambar dalam entry...dan ada jugak yang tak letak banner contest...tapi xpe..tak kisah pun sebenarnya...kekeke...

Pemenang UTAMA :

White Falcon Guitar Key-chains yang bernilai RM20
http://anies-msletoes.blogspot.com/2014/08/2014-cnblue-live-cant-stop-in-kuala.html
CNBLUE Photo Card
http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2014/08/2014-cnblue-live-cant-stop-in-kuala.html

So, that's all...Tahniah diucapkan...Kepada blogger yang tersenarai dekat atas ni...boleh la emailkan details kepada Sally di sallysamsaiman@yahoo.com ... Lagi cepat lagi bagus la....

Subject : Pemenang Contest CNBLUE!
Nama :
Alamat : 

Tahniah kepada semua yang terpilih dan sorry kepada yang Sally tak pilih tau...bukannya entry korang tak best atau korang punya jawapan tak elok...just...kita consider hari ni hari mereka..okay? Next time, I'll make sure to prepare more present...okay? Chill! :D

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[10 Days Challenge] - Day 1 : 1 Picture

7:09:00 AM Sally Samsaiman 34 Comments


Macam yang Sally dah cerita pasal 10 Days Challenge sebelum ni...So, hari ni kita mula dengan Day 1 : 1 Picture...

Sally suka laut...suka air la sebenarnya...Kalau nak bg excited sikit...nampak laut ke pantai ke sungai ke...terus gembira...entah kenapa kalau nampak air rasa tenang...atau mungkin sebab orang bandar jarang sangat kot jumpa airnya...tu yang jadi macam jakun kejap bila nampak pantai ke laut....

Benda pertama bila Sally nampak pantai ke laut...Sally akan bawak keluar telefon dan ambik gambar..kekeke...Lepas tu duduk dia kat tepi gigi air tu dan pandang jauh kat tengah laut... 

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!