10 Days Challenge, Sape berani...?

8:41:00 PM Sally Samsaiman 63 Comments


10 Days Challenge..

Sally jumpa benda ni dekat satu blog tapi last dia update tahun lepas la..mungkin dia bukan blogger tegar kot...so, Sally macam tertarik nak buat jugak..hehehe...sebab kadang-kadang tu macam takde idea nak update ape kan...So, dengan 10 Days Challenge punya soalan ni secara otomatik kita dah ada 10 entry...haaaa...macam best kan...?

Sally akan mula esok...dengan Day 1 - 1 Picture...kalau nak join, sila la...hihihi...boleh kita main kenal-kenal kan..kekeke...

^_____^

63 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makan - makan raya rumah bos.

3:54:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments

Dikesempatan ni...Sally nak ucapkan salam takziah kepada keluarga mangsa nahas MH17 dan selamat kembali ke tanahair...Bukan la tanpa entry takziah bermakna kita tidak sensitif dengan kejadian ni...cukuplah kita bertafakur dan juga berdoa didalam hati agar roh-roh mereka sentiasa dirahmati...

#MalaysiaBerkabung #MH17

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sepatutnya entry ni ditulis oleh Sally pada Jumaat lepas...tapi disebabkan otak penuh dengan bank reconciliation yang tak balance sampai sudah tu...menyebabkan Sally tak sempat nak ambik mood nak update pasal ni...ni cerita khamis lepas bila bos Sally ajak pi beraya kat rumah dia...tahun lepas pun kami ada beraya jugak...boleh baca kat entry House Warming Party En Pojee..Kiranya tahun ni kali kedua la kami jejak umah dia..kekeke

Tahun ni beza sikit sebab division atas (tempat Sally) ada buat baju sama..geng marhaban MNM katanya..kekeke...bos pun terkejut bila kami pakai baju sama...cuma ada sorang je kaki spoil sebab baju dia tertinggal kat rumah lain...aishhh...InsyaAllah khamis ni akan pakai lagi...




Masa ni kat office lagi...masuk pagi je dah takde mood nak kerja...asyik photoshoot je kojenya...almaklumla...first time pakai baju sama kan...hehehe...boleh la...bukan baju uniform je...saje je Sally dengan kakak-kakak kat office ni beli masa kami g Vietnam awal Februari lepas...




Makanan dia sedap oii...serius! Sally mmg suka bila bos bini Sally masak...mmg sedap..kekeke...yang penting...serawa doyan dia..MashaAllah! boleh habis satu periuk kot kalau hadap diam-diam..kekeke... (perumpamaan yang melampau..Sally tau...hahahaha)


 Yang ni semua geng satu divison sama dengan Sally...semua dah berpunya kecuali Sally..kekeke...


Ambik mood kot nak ambik gambar ni...hahaha...kejap lawan cahaya la..kena cahaya la..muka tak ready la...mencabar! Nasib baiklah outcome dia sangat cantik...ehh...bukan la Sally cakap kami ni cantik tau...tapi errr...comel sikit kot?


Dalam entry sakit, korang kata muka tak sakit kan...? Mmg la tak sakit...sebab tu muka khamis lepas...kalau Sally tunjuk muka hari ni...seram dia tahap mencabar kot..hahahaha...macam obses kejap dengan phone Samsung S5...cantik kan? test selfie pinjam phone kak Atikah...wuwuwuwuw...cantiknya gambar...

Nak satu...

Yong Hwa yaa...chabal...Samsung S5 juseyooo....

(T___T)

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama | The Three Musketeers

2:40:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Yeay! Sally update cerita Korea...kekeke....

The Three Musketeers ni baru je start...ada 3 season (36 episode)...Tayangan pada setiap hari Isnin je dekat channel TvN...so, ada masa 9 bulan nak habis cerita ni...bak kata kakak Sally, sempat beranak dulu haa baru hbs satu cerita...

Title: The Three Musketeers
Genre: Period, Action, Romance, Melodrama, Political
Episodes: 12 (To Be Confirmed - Season 1)
Broadcast network: tvN
Broadcast period: 2014-Aug-17 to 2014-Nov-02 (Season 1)

Synopsis
This drama is based on a french novel ‘The Three Musketeers‘ by Alexandre Dumas which was first serialized in March–July 1844. This drama is about the deeds of 3 Joseon era heroes – Heo Seung Po (Yang Dong Geun), Ahn Min Seo (Jung Hae In) and Park Dal Hyang (Jung Yong Hwa) who is a young man still preparing for his military examinations. They will end up becoming the royal warrior guards for Crown Prince So Hyun (Lee Jin Wook). Can the trio protect the Crown Prince from those who wish to kill him?

Cast
Jung Yong Hwa as Park Dal Hyang
Lee Kyun as Pan Soi
Lee Jin Wook as Crown Prince So Hyun
Yang Dong Geun as Heo Seung Po
Jung Hae In as Ahn Min Seo
Seo Hyun Jin as Kang Bin
Kim Myung Soo as King Injo
Park Young Kyu as Kim Ja Jum
Jun Noh Min as Choi Myung Gil
Yoo In Young as Jo Mi Ryung
Kim Sung Min as Yong Gol Dae
Park Sung Min as No Soo
Kim Seo Kyung as Ma Boo Dae
Jung Yoo Suk as Park Ji Won

 (Season 1)
Watch online : The Three Musketeers
Download : Use Dramadownloader.com (Check here)

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sakit.

11:31:00 AM Sally Samsaiman 21 Comments

Selamat hari Isnin...!

Hari ni Sally takde la Monday Blues...tapi badan agak tak sihat...demam, sakit tekak, batuk, selsema...yela...geng berangkai kan....

Tapi masih lagi tak mc hari ni...cuma badan agak letih sikit sebab smlm kena asthma masa tengah nak tido...terus macam tak selesa sangat nak tido...Sally satu jela...kalau dah selsema, batuk...terus ada potential nak kena asthma...nasib baik jugak la jarang kena...kalau tidak...penat jugak nak menghidu inhaler tu....

Sally masih belum sempat nak umumkan pemenang untuk 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur Merchandise Contest, InsyaAllah dalam masa terdekat ni ye Sally akan cuba uruskan...paling awal esok pagi la ye...maaf sangat kat sesape yang join tu...terlewat pulak umumkan...

So, doakan Sally cepat sihat ye...GTG..


p/s : sebab ramai ckp muka tak sakit...sebab ni muka khamis lepas..huhuhu...kalau amik muka harini...tak nmpk ape...putih pucat je -_-'

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!