RACE START Season 2 in Malaysia Running Man Fan Meeting!

4:22:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Running Man!
Siapa yang tak tau pasal rancangan realiti televisyen Korea dan sangat diminati di seluruh dunia kerana lawak mereka yang bersahaja dan juga permainan yang kadang-kadang tak masuk akal tapi sangat menghiburkan...ni kan...

Sally pun selalu tengok Running Man ni...kalau time stress, serius boleh menangis ketawa kot..kekeke...So. to all Malaysia Running Man fans, here the news you have been waiting for..ticketing details for the RACE START Season 2 in Malaysia Running Man Fan Meeting!

As far as I concern, ticket sales will start on 29th August 2014, Friday, 10am via TicketCharge!
To purchase the tickets, you can log on to www.ticketcharge.com.my or call 03-9222 8811. You may also download the TicketCharge app to purchase the tickets.


Event Details

Date: 1 November, Saturday
Venue: Stadium Negara
Ticket Price: RM729 (VIP*), RM499 (CAT 1), RM429 (CAT 2), RM299 (CAT 3) and RM199 (CAT 4)

*All VIP ticket holders can receive an exclusive autograph pass to meet the stars up close and get an autograph from 1 of the cast members!


Race Start Season 2 in Malaysia is proudly presented by ONE HD, with Supporting Sponsor Red Bull - No.1 Energy Drink in Malaysia. Lepas pembatalan fan meeting pada bulan September tahun lalu, kali ni mereka kembali, for real ek sebab kali ni organizer dia mmg dah selalu bawa artis KPOP masuk...so, don't worry..hehehe

For more info, visit www.ONEtvasia.com or follow them on twitter @ONETVASIA!


Hah! apa lagi...Don't miss this chance to catch Kim Jong Kook, HaHa, Ji Suk Jin & Song Ji Hyo LIVE! Depan mata! Hahahaha...kali ni Sally pass la...takkan g kot...sebab Sally takde la fanatik sangat kat Running Man...minat tengok je...sekarang ni pun dah lama tak tengok sebab terlalu busy dengan kerja dan study...

Anyway, kepada sesape yang pergi nanti...have fun!

^_____^

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Apa itu Ice Bucket Challenge? ALS?

2:41:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments


Sekarang ni menjadi viral di media sosial tentang #icebucketchallenge yang sedang dijalankan oleh selebriti-selebriti di dunia dan tak kurang juga daripada para menteri kita di Malaysia...Yang Sally pernah tengok antaranya ialah YB Khairy Jamaluddin.

ALS Ice Bucket Challenge merupakan kempen untuk meningkatkan kesedaran tentang penyakit Amyotrophic Lateral Sclerosis (ALS) di mana peserta harus menyiram sebaldi air berisi ais ke tubuhnya lalu mencalonkan 3 orang yang lain untuk melakukan perkara yang sama. Jika tidak dapat melakukannya, mereka harus menyumbangkan $100 ke yayasan ALS. Ia bertujuan untuk mengutip derma bagi membiayai pusat penyelidikan & mencari penawar utk penyakit ALS ni.

Tujuan menyimbah ais ke tubuh seseorang adalah kerana kesan yang kita rasai apabila sebaldi air berisi ais disimbah ke tubuh kita adalah sama dengan apa yang dirasai oleh pengidap penyakit ALS ini. ALS adalah sejenis penyakit yg mengganggu urat saraf di dalam otak dan saraf tunjang. Gangguan saraf ini kemudiannya akan menjadikan pesakit itu lumpuh dan akhirnya meninggal dunia.

The Ice Bucket Challenge is an event started by the ALS Association in order to raise awareness of ALS, also known as Lou Gehrig's disease, and to raise donations. If you're nominated, you must dump a bucket of ice water on you or donate money to the organization, which will go to funding the research to find treatments and a cure for ALS.

"Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) is a progressive neurodegenerative disease that affects nerve cells in the brain and the spinal cord. Motor neurons reach from the brain to the spinal cord and from the spinal cord to the muscles throughout the body. The progressive degeneration of the motor neurons in ALS eventually leads to their death. When the motor neurons die, the ability of the brain to initiate and control muscle movement is lost. With voluntary muscle action progressively affected, patients in the later stages of the disease may become totally paralyzed." - ALS Association

Pada pendapat Sally, tak salah sebenarnya apa yang dibuat oleh para selebriti kita dan juga beberapa individu di dunia ni...Walaupun mereka diberi pilihan sama ada untuk menerima cabaran atau membayar, tapi kebanyakkan para selebriti memilih untuk melakukan keduanya, menerima cabaran dan juga membayar $100 kepada yayasan ALS.

Setiap yang berlaku tu sentiasa ada pro and cons dia...berbalik kepada kita sendiri untuk berfikir apa yang perlu dilakukan...sokong atau tidak, derma atau tidak, semuanya berbalik kepada jiwa dan pendirian kita...Sally tertarik dengan statement daripada kak Fynn Jamal...

apa yang penting bukan persetujuan orang--
tapi justifikasi kita pada Tuhan.

Cuma bukankah agak kelakar--
Trending ni bagai terlalu tiba-tiba--
sebab nak kita lupa Gaza kita.

Walau cuma sementara.

Di Malaysia ni, sesuatu yang viral cepat je tersebar...kadang tu benda yang tak sepatutnya viral pun dijadikan sesuatu yang sangat diberi perhatian...kelakar, lawak kadang tu...entah la..persperktif orang takkan sama dengan kita..kan?


Antara beberapa selebriti KPOP yang Sally tau dah kena buat termasuklah Yoo Jae Suk, Lee Kwang Soo, HAHA (Running Man cast), Jong Hyun (SHINee) dan tak lupa juga kepada abang-abang biru Sally, Jung Yong Hwa & Lee Jong Hyun...Kang Min Hyuk dan Lee Jung Shin pun kena jugak tapi mereka masih belum terima cabaran tu...so, kita nantikan jela ye..Walaupun kita rasa macam mereka ni buat untuk mengikuti apa yang orang lain buat...tapi mereka sebenarnya dalam proses untuk mengajak sendiri kita untuk menderma dan juga merasai apa yang mereka (pesakit) rasa...sebab daripada situ la akan timbul rasa tanggungjawab dan juga kita akan sentiasa bersyukur kerana dilahirkan sihat...



28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Full link local newspaper cover on Can't Stop Malaysia concert.

11:01:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Kalau sebelum ni Sally dah cerita pasal 2 media elektronik kat Malaysia ni yang dah cover pasal 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Kuala Lumpur, hari ni Sally senaraikan antara surat khabar yang lain yang ada cover jugak...Just untuk tambahan bahan bacaan jela kalau nak....Sally pun baru tau ada yang lain ni...
 

Utusan Malaysia
Full link to read: Terlerai sudah rindu CNBLUE



Kosmo Newspaper
Full link to read: CNBLUE penuh aura



The Star Newspaper
Full link to read: Second concert by K-rock band CNBLUE is a frenetic showcase




Harian Metro newspaper
Full link to read: CNBLUE tunjuk taring sebenar



News Strait Times newspaper
Full link to read: Blue the colour of adulation


Overall, banyak jugak media yang memuji akan kekuatan fizikal dan vokal CNBLUE disamping kemahiran mereka bermain pelbagai jenis alat muzik...tak dinafikan mmg itu antara kepakaran mereka yang melonjakkan nama mereka dalam industri muzik di Korea dan jugak di dunia...

Bangga...itu jela yang mampu Sally cakap...abang-abang biru kita mmg sangat talented..ya..ya...mmg Sally sangat exaggerated bila cerita pasal dorang kan..? Maafkan jela saya ye..kekekeke...I just loved them for no reason..hahahaha...


Full credit : http://www.cnbluebeat.com/
Shared scan from @Burning_Robot & @nonnynona88

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!