Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral

11:44:00 AM Sally Samsaiman 28 Comments

Selasa lepas, Sally berkesempatan untuk menghadiri majlis pembukaan kafe Coffee Planet yang kini dibuka di Nu Sentral...Sebagai peminat kopi yang tegar, Sally tak lepaskan peluang untuk menghadiri majlis ni...atas satu sebab je...kopi..! Hahahahaha...

Disebabkan sekarang ni dalam tempoh boikot Starbucks, jadi bila lalu dekat Starbucks, Sally hanya pandang sepi jela...tapi sebabkan Sally mmg sangat addict dengan kopi...jadi Sally mencuba untuk cari alternatif lain...Jujur cakap la, Coffee Planet ni dah lama Sally usha...tapi sebab agak jauh daripada Sally, jadi Sally lupakan jela niat nak kesana..(Sebelum buka kat Nu Sentral)


Pada awalnya Sally dapat jemputan ni sorang-sorang je...tapi lepas tu dapat tau kak +Farah Waheda Wahid dan kak +Amanda Suria ada jugak...mmg jadi gathering adik beradik la kan...hehehehe...Sally pulak bawa kawan baik Sally, Dayah...Sampai kak Rizz pun kenal dia haaa....


Dayah & Sally.
 Sebelum majlis bermula tu...sempat jugak la Sally cuba pelbagai variasi kopi yang mereka ada...overall mmg sangat sedap...Sally mmg tak lepas peluang la nak rasa kopi yang pihak Coffee Planet Malaysia siapkan...benda free oiii...sape yang tak nak...






Kalau ada masa nanti...Sally akan review pasal kopi yang terdapat kat sini...bagi Sally khatam pasal semua jenis kopi yang dorang ada baru Sally boleh cerita...Pasal menu semua pun nanti Sally akan review sekali...kat sini pun makanan dia boleh tahan...masa food testing tu Sally ada makan Red Velvet dia...so, Sally suggest RVC kat korang...nyum nyum...


Masa sampai tu...Sally antara yang awal yang sampai...lepas dah sampai tu terus g daftar, ambik goodie bag dan ambik kopi...terus pergi duduk kat tempat...seat Sally agak depan jugak sebenarnya...Sally duduk belakang artis jemputan hari tu...hehehehe...kalau yang dah baca entry Wordless Wednesday! [Yuna!] sure tau dah sape kan....heheh...

Kat event ni Sally jumpa dengan kawan blogger Sally, Azham (http://azhamvosovic.blogspot.com/)...dia minat gila dengan Yuna...tapi tak dapat pass pulak untuk masuk...nasib baik la pihak Coffee Planet Malaysia ada bagi pass untuk orang awam...Sally pun apa lagi...siap reserved la tempat dia biar dapat dekat dengan Yuna tu..hihihi....seronok dapat tolong kawan...

Kat sini jugak Sally kenal dengan seorang lagi blogger, Afif..dia ni travelogue blogger...dah banyak tempat dia pergi...Sally terus excited nak tau blog dia sebab Sally mmg suka sangat travel...cuma kadang-kadang tu kewangan agak sendu...ni blog Afif (http://timetravelafif.blogspot.com/)


Okay, berbalik kepada cerita pasal Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral ni...majlis dimulakan dengan ucapan daripada pihak Coffee Planet Malaysia sebelum diteruskan dengan persembahan daripada Bil Musa dan juga Yuna...



As part of the media, Sally dapat la pass "Meet and Greet Yuna"...dapat la bergambar dengan beliau...Yuna sangat tinggi la korang...dan sangat humble...suka tengok dia...oh! Masa dia buat performance tu...dia ada juga nyanyikan lagu "Coffee"...mmg kena sangat la dengan Grand Opening of Coffee Planet Nu Sentral!



So far, Sally berpuas hati la dengan kehadiran Coffee Planet ni sebagai alternatif kepada Starbucks...Sally suka dengan kopi mereka yang tidak terlalu kuat bagi Sally...their Americano is the best! Gosh...dah meleleh air liur masa nak cerita ni..hehehe...Nanti lepas Afif balik daripada Myanmar, baru dia akan email gambar kat Sally...so, nanti Sally update yang lain okay?

Coffee Planet Malaysia
Official Website : http://www.coffeeplanet.com

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#1 | BOICE Ladies!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 36 Comments


Sejak-sejak tau CNBLUE nak datang Malaysia...tetiba ramai yang add Sally kat FB, IG...mgkn sebab dorang tgk Sally kerap update pasal CNBLUE dalam blog kot...macam ada sorang kawan baru yang Sally kenal kat IG, Fee...dia kata asal taip CNBLUE je keluar blog Sally...hahahaha...nampak tak obses dia..?

So, Sally nak jugak kenalkan kat korang...kawan-kawan baru yang Sally kenal daripada CNBLUE ni...dorang semua ni peminat hard core okay...hehehe...


Kak Masha.
Masa hari konsert tu kali pertama Sally kenal dia...tapi Sally yang uruskan proses beli tiket dia...dia kata nasib baik la Sally tak lari...nasib baik dia approach Sally kat IG...kalau tak...mmg takde kawan la nak g konsert...katanya laaa....


Sarah...
Sarah ni junior Sally masa kat kolej...masa kat kolej dia sombong...langsung takde nak tegur..time nak g konsert tetiba jadi kawan baik...hahahaha...okay, Sally tipu...Sally mmg rapat dengan junior cuma dengan Sarah tak berapa kot...jadi rapat sebab dia ni kpoppers...habis semua konsert la dia nak pergi...sebab ni kali pertama dia nak g konsert CNBLUE...so, dia ajak la Sally teman dia....

with Kak Masha :)

Mei / Shazwani...
Unnie! Hahahaha...pertama kali kenal Sally dah sebilik dengan dia masa kat Singapore...mgkn sebab Sally ni jenis happy go lucky...dia pulak jenis emotionless person....so, terus boleh masuk la kami berdua...masuk hari konsert ni...baru kali ketiga Sally jumpa dia...tapi...hehehehe...BFF type already...sebab dia minat sangat kat Yong Hwa...so, ngam lorrr...


Alyani & Farah.
Alya ni Sally kenal dia masa nak g Singapore...masa tu dia yang hantarkan Mei kat airport...Alya boleh baca hangul...wuwuwuw~ jelesss tau tak...Farah pulak masa hari konsert tu baru Sally kenal......tapi Farah, Alya dengan Mei dah kenal since konsert tahun lepas lagi...sebab dorang sama-sama dekat Moon Zone.


Zuhad.
Dia approach Sally dekat FB...sebab dia first time pergi konsert dan jugak sebab takde kawan...so, dia tag along la dengan kami...nasib baik zone sama tiket...kalau tidak...kesian jugak kat dia..hehehe...orangnya baik, lembut je...rasa macam Sally ni pulak yang perangai pelik bila orang lain normal...


Ann...
Ann ni pun baru kali pertama Sally kenal...hari konsert tu kali pertama jumpa dia la...senang gila bergaul dengan dia...outgoing...and "kakak" type...hehehehe...She even stay at my house that night...hehehe...dia datang daripada Sarawak...Sally ada jugak bawa dia masa beraya ke rumah blogger Kak Farah Bubblynotes!



We even buy the key-chains..hehehe


Satu jela Sally boleh konklusikan kat sini... CNBLUE menyatukan kami..hahaha...boleh gitu..? Takde la sampai tahap macam tu...bagi Sally...tak susah nak buat kawan...janji kita jangan sombong...jadi diri kita bila bersama dengan orang...jangan bangga diri...jangan fikir kita lagi bagus daripada orang lain...keep low...

Semua orang datang daripada latar belakang yang berbeza...so, kita kena bijak biasakan diri...kena pandai bawa diri...kalau kita dah ditakdirkan berkawan...InsyaAllah akan berkawan jugak kita...

Sape lagi nak join geng BOICE Sally?

36 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!