Iftar 2014 : Flora Terrace with new friends.

3:12:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Korang ingat tak yang Sally pernah g Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe dalam awal bulan May lepas...? Hihihihi...timt tu Sally pergi ke Flora cafe kan...? semalam Sally pergi berbuka dengan kawan-kawan baru Sally...yang mana lepas ni dorang akan kerap keluar dalam blog Sally...sebab apa dan kenapa bagaimana...itu lain kali Sally bagi tau...

Flora Terrace...sape pernah makan kat sini..? Flora Terrace ni merupakan salah satu anak syarikat dibawah Flora Group of Companies...kira dia dengan Flora Cafe ni adik beradik je la..hihihi...Semalam lepas balik kerja, Sally terus naik bas dan turun dekat Ampang Park...sebab walking distance dia around 10 min je dari Ampang Park...


Overall dalaman dia macam kat Flora Cafe jugak..tapi cuma warna bunga kat sini Hijau Putih instead of purple macam kat Flora Cafe...dalaman dia cantik la...kami sampai agak awal...apa lagi...terus photoshoot macam orang gila laaa..hihihi...


Firstly, Sally nakkenalkan korang dengan dorang...yang baju putih tu Kak Dayang...dia orang Sarawak...dan yang kat sebelah dia pakai tudung hitam tu kak Huda...lepas ni korang akan kerap nampak dorang dalam blog Sally...ada projek baik punya! hahaha



Gagah nak selfie...
 

Mintak tolong staff amikkan gambar...bertiga...
 

Abaikan budak anti-sosial ni..hahahaha
 



Cantik kat environment dalaman dia...deko dia...semua cantik la...sampai terasa nak buat majlis kawen kat sini nanti...tapi kena ajak orang sikit jela...hahahaha...mahal weh sini kalau nak kawen...sempena Ramadhan...sepanjang bulan ni dorang buat buffet la..takde buat a la carte...










Makanan dia kat sini semua basically all Malaysian foods...classically and been modernized ikut selera raktay Malaysia laa...heee~ nampak banyak kan Sally makan...mana nak kurus camni kan...hahahaha...sadis bila rasa...tapi kalau buffet tapi makan sikit minum air je...rasa tak berbaloi pulak bayar...sadis dan sadis....

Lpeas makan tu terus rasa macam tak mampu nak berjalan...dan nak bergolek je kat lantai...sampai pintu...sampai jalan raya...sampai depan rumah...tapi tak boleh kan...kena la jalan jugak...membawa "anak lelemak" yang penuh dan sarat dalam perut...kan sadis bunyinya tu..?

-____-''

Kalau korang rasa nak pergi...boleh la buat reservation atau walk in je kat Flora Terrace ni...

#157 Hampshire Place, A-LG-1, Lower Ground Floor,
No 1, Jalan Mayang Sari off Jalan Tun Razak, 50450 Kuala Lumpur.

03-2181 0872
 
11:00am - 11:00pm

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Shopping at KL Raya Fest!

1:30:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Ahad lepas...Sally sempat ke KL Raya Fest kat PWTC sebelum bergegas ke majlis Iftar Bersama Blogger 2014 yang diadakan petang tu...awalnya tak niat nak shopping pun...cuma nak hantar cookie kat +Ainim Suju je...hihihi...customer kita yang ajak ek...bukan sengaja..hahahaha


Sally bawak cousin Sally...sebab kebetulan dia ada kat rumah masa tu...kalau tidak mmg naik train je pagi tu...tapi dah ada driver...kita ajak jela kan...ahahaha...kejam ek?



Sally tak shopping banyak pun...sebab mmg tak niat nak membeli...tapi melayang jugak la 2 keping note kertas warna biru dalam nak tak nak shopping tu...Hahahaha...Sally beli shawl daripada koleksi dear solehah, baby macaroons, pin tudung dan jugak loose powder RonaSutra...hihihi...tu je..serius...walaupun ada lebih kurang 300 vendor dekat situ...

Nak shopping susah sebab terlalu sesak! Nak berjalan pun tak mampu...inikan pulak nak shopping...fuuuhh~ dah lebih kurang macam kat Jalan TAR!

-_____-''

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Spontaneous Thursday #11: The Hunger Games Trilogy

12:30:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Orang-orang Ipoh...ada yang nak pergi Big Bad Wolf tak..?
Ada tak yang nak tolong belikan untuk Sally...?

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Iftar 2014 : Geng Sekolah Rendah 1997 - 2014

11:27:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Kan dah kata akhir-akhir ni asyik berbuka kat luar je...hihihi...so, kisah makan lagi dan lagi...

Kali ni geng keluar makan, kawan-kawan masa zaman sekolah rendah...yup kawan yang kenal since tahun 1997...meaning that I am 7 years old okay at that time! hahahaha...actually ada few yang mmg kami kenal since zaman tadika sampai la ke sekolah menengah...lagipun Keramat tu bukan besar pun..hahahaha





Yang sedihnya bila Sally tersalah buat reservation...dengan yakin Sally ingat buat reservation dekat Wangsa Walk...tapi end up jadi ke e-curve pulak...sabar jela...yang tukang ambik reservation pun bukan nak double confirm...bencinya....masa sampai tu nasib baik la restoran ayam penyet masih kosong...kalau tak...makan kat kaki lima je...

-____-''

Lepas dah solat Maghrib...masing-masing tak nak balik lagi...yela...susah kot nak kumpul sekali...sebab ada yang belajar kat luar negara...dengan tugas hakiki yang bekerja, yang belajar...mmg susah nak kumpul semua...ini pun ada yang last minute tak dapat datang....

Lepas tu pergi la mengopi jap...mengopi kat kedai mamak je pun...sebab tak tau nak borak kat mana...





RINDU! tu je perkataan yang mampu nak ucap...ada yang dah 5-6 tahun tak berjumpa...ada yang mmg selalu jumpa...tapi biasa la...kalau kita dah membesar bersama...feeling tu lain bila kita bertemu balik...rindu yang tak dapat nak describe...

korang ada jumpa kawan-kawan sekolah lagi...?

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!