Sekitar Iftar Bersama Blogger 2014.

1:31:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Tahun ni banyak dapat jemputan berbuka diluar...macam tahun ni...Sally berpelung berbuka bersama blogger yang berada di area KL ni...dalam majlis Iftar bersama blogger 2014 anjuran Denaihati Network dan jugak penaja bersama Al Ansar Health Sdn. Bhd...macam yang Sally ada cerita dalam entry teaser isnin lepas...

 
Majlis ni diadakan ditempat yang sama dengan Sepetang Bersama Blogger 2014 yang lepas..iatu di Saloma Bistro, Jalan Ampang...Walaupun pada hakikatnya tersangat la dekat rumah Sally..tapi lewat jugak...semua sebab pagi tu Sally kena deliver cookies yang orang tempah..hihihi...ampun ye cik Qila!



Ni meja Sally...sebabkan random seated kan...so, Sally dapat meja 27...jauh daripada Qila...nasib baik la meja AJ kat sebelah je...takde la ralat sangat kan...sebab mmg majoriti meja tu Sally tak kenal langsung...and dorang pun dah ada kawan masing-masing..huhuhu...





eh, takpe la...kalau dah asyik dengan kawan je..camne kita nak kena blogger lain kan..? Yang penting meja Sally dekat dengan meja buffet oii...hahahaha....beratur sekejap je dah dapat makan..hehehehe...suka suka suka! Malam tu Sally tak makan banyak nasi..tapi ambik macam-macam la...hihihi...
 


Sebabkan bertemakan "Arabian Night"...kepala mmg dah takde idea nak pakai apa...sarung jubah hitam...pakai shawl yang beli dekat KL Raya Fest..hihihi...








Antara blogger yang datang...ramai jugak la yang Sally tak kenal...yang Qila habis semua manusia dia cam..hihihihi...Takpela..masih ada masa akan datang untuk berkenalan kan...lagipun bila yang pakai wordpress...Sally kadang terlupa nak cari..hihihi...ampun!


So, macam biasa...ni jela partner in crime yang Sally betul-betul kenal..hihihi...alhamdulillah la mereka ada...kalau tak...mau mati kutu Sally duduk kat situ...eheee~

Kepada yang hadir, Sally mintak maaf kalau ada yang tak tertegur ke...Kadang tu Sally kenal...tapi tetiba segan..boleh gitu...? Yela...mana tau kot orang tak suka kita approached ke kan..So, lain kali kita main tegur-tegur ek...

Salam 23 Ramadhan! :)

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [25 Rasul]

9:53:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


Cuba nyanyi sikit...ingat lagi tak lagu 25 Rasul ni..?


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Teardrops in the rain.

12:38:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Tiada siapa yang faham...tiada siapa yang mampu selami...Terkadang orang bisa bicara apa yang mata lihat...tapi tiada yang mampu selami apa yang ada sebalik senyuman yang belum tentu ikhlas di kuntum di bibir...
No one ever sees, no one feels the pain..Tear-drops in the rain..
Terkadang mata memandang kelangit...mencari kelibat cahaya...sebutir bintang yang setiap malam ditunggu...Suara yang setiap malam dirindu...Sesuatu yang menjadi kebiasaan yang kini menjadi sesuatu yang asing pada jiwa....

I wish upon a star, I wonder where you are..I wish you're coming back to me again..And everything's the same like it used to be..I see the days go by and still I wonder why..I wonder why it has to be this way..Why can't I have you here just like it used to be..

Jiwa terkadang bermonolog sendiri...sering tertanya...kenapa...mengapa...apakah yang terjadi sehingga sesuatu yang kebiasaan kini menjadi sesuatu yang paling asing dalam kehidupan...


I don't know which way to choose..How can I find a way to go on..?I don't know if I can go on without you..
Even if my heart's still beating just for you..I really know you are not feeling like I do..And even if the sun is shining over me..How come I still freeze..?

Pandang ke kiri tiada jawapan..pandang ke kanan masih buntu kesepian...cuba mencari jalan keluar...cuba mengenal kembali erti hidup...cuba mencantum kembali hati yang rapuh...tidak kesampaian..tiada penghujung...kekal penyesalan...Kaku kaki di terik matahari...namun hati masih beku, kelu...

No one ever sees, no one feels the pain..I she'd tear-drops in the rain..I wish that I could fly, I wonder what'd you say..I wish you're flying back to me again..And everything's the same like it used to be.. I don't know which way to choose..How can I find a way to go on..I don't know if I can go on without you..without you..

Senyum menutup kesepian...senyum menyimpan sebuah duka...senyum...pada mata kasar, airmata pada mata hati...Terkadang terniat nak pulang kembali..putarkan masa..kembali ke realiti yang kini kekal fantasi...kembali pada realiti yang jiwa itu pernah bersatu...kembali pada hakikatnya...Mencari jalan agar jiwa dapat bertahan...Dulu pernah sendiri..kenapa kini rasa sukar untuk menyendiri..?


Teardrops in the rain - CNBLUE

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!