K-Festival in Malaysia 2014 (HAHA Running Man & MBLAQ)

3:36:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Calling for all kpoppers! weeehooo~ hahahaha...takde la...Sally saje nak share kepada korang yang mungkin belum tau lagi...pada 8th-10th August 2014 (one week after Raya) akan ada K-Festival yang bakal berlangsung di Pavilion, KL...tapi apa yang paling penting ialah kedatangan HAHA dan jugak kumpulan MBLAQ yang paling ditunggu-tunggu...hihihi


Pasal bayaran sally tak pasti pulak...ada yang kata free je...ada yang kata kena beli pass greet and meet...nanti kalau dah ada details sally bgtau balik ye...jangan la rasa stress nak raya pulak...cuma kalau perasan...fan meeting akan dibahagikan kepada 2 hari...so, different artist will be in different day la...hihihi..so, pilih la mana yang korang rasa nak jumpa...


K-Festival @ Malaysia 2014 (RUNNING MAN HaHa)

Date: 8th August 2014

Time: 8PM-9:30PM

Venue: Pavilion, KL


K-Festival @ Malaysia 2014 (MBLAQ)

Date: 9th August 2014

Time: 7PM-8PM

Venue: Pavilion, KL

Oh maiii...Sally nak jumpa Lee Joon! Tapi kenapa la kena time dan date yang sama masa konsert CNBLUE!!! Huwaaa...sedih gila oii..hahahaha...eh takpela..janji dapat jumpa cinta hati Sally, Jung Yong Hwa! He will be more important than Lee Joon...even Lee Joon comel oii...hahaha...gamaknya artis Korea datang raya kat KL ler rupanya...

Lee Joon - MBLAQ

Tapi dorang ni pandai la...asal ada lemang, ketupat, rendang je sure sampai Malaysia...tu belum lagi kitorang sumbat rendang kat Lee Jong Hyun sampai merah padam muka tahan pedas...tahun ni makan apa la agaknya budak-budak CNBLUE sally tu...hihihi...yang penting...nasi lemak dengan satay kena ada untuk Kang Min Hyuk..ihikss...

Weh! cepat la datang KL! 

P/S : Another 22 days to go for 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Malaysia!!!

p/s/s : Jangan lupa ada 2014 Korea Day in Malaysia minggu depan (24th - 26th July 2014)

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mengidam kuih cek mek molek.

1:42:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Korang kenal kuih cek mek molek...? Kuih cek mek molek ni merupakan kuih tradisional orang Kelantan...tapi Sally tak pernah pulak rasa nak buat...mungkin sebab tak pernah mengidam seteruk ni nak makan kuih ni...

credits : http://siti-alongjourney.blogspot.com/
Kalau melihat kepada resepi...takde la susah mana nak buat...tapi saja malas nak buat...pastu nak mengidam pastu nak nanges guling-guling sampai la ada orang nak buatkan atau belikan..boleh gitu? Hahahaha...padahal senang gila nak buat...bahan pun setakat ubi keledek, gula dengan tepung gandum je pun...tapi bila malas tu terlalu tinggi...errr...

credits : http://aziejaya.blogspot.com/2011/10/kuih-cek-mek-molek.html
Yang mahal tu sebab ada gula cair dalam tu..hahahaha...wehh...sedap gila sedap gilaa...

p/s : Cousin Sally, Qila...dah sedia jadi mangsa..hahahaha...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pemenang Segment : Sally nak bagi kad raya!

12:06:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

It's 12pm! 
Korang dah check link ke belum...? Kalau belum boleh check dekat SENARAI PESERTA sebab nanti korang tak tau sape yang menang...weeehooo~


Sebabkan Sally malas nak print screen 20 nombor yang naik...Sally just listkan no yang terpilih...nanti korang check kat link peserta dah PM sally laju-laju kat email nanti...Sape lambat respon, Sally random kawan-kawan lain..okay...?
  • 21
  • 62
  • 27
  • 82
  • 31
  • 25
  • 80
  • 17
  • 70
  • 04
  • 55
  • 08
  • 22
  • 33
  • 54
  • 74
  • 29
  • 14
  • 37
  • 57
Kepada blogger yang bernombor seperti diatas dalam link SENARAI PESERTA...boleh la emailkan details kepada Sally di sallysamsaiman@yahoo.com selewat-lewatnya pada hari Ahad (20th April 2014 pukul 10 malam) kalau lewat Sally tak jamin kalau sampai lambat ye...so, the sooner the better!

Subject : Pemenang Segment : Sally nak bagi kad raya!
Nama :
URL penyertaan & No :
Alamat : 
Tahniah kepada semua yang terpilih! Lepas ni ada lg GA gempak on the way...tunggu tau! :)

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Iftar 2014 : Restoran Arab Sawarbina bersama 5 Bestari!

11:12:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Hai! tetiba kan..hahaha....kalau korang ingat, Sally selalu je bercerita pasal kawan-kawan sekolah Sally...kitorang mmg rapat la since semua masih lagi ada kat area keramat ni kan...

Jumaat lepas, kami sempat la berbuka sekali...rindu oii...even tak cukup geng semua..tapi takpe la...janji dapat jumpa part of them pun takpe dah...dah la seronok kena bahan sebab jadi blogger...kuang ajaqq punya kengkawan..hahahaha...



Restoran Arab Sawarbina ni mmg port lepak budak kelas Sally...kalau ikutkan...dalam seminggu mau 3-4 kali dorang melepak kat sini..nak bukak puasa pun nak makan buffet kat sini semata-mata nak makan kambing..hahahaha...dorang ingat sedap sangat kambing tu..? (orang yang makan kambing sikit membebel)

Overall makanan kat sini boleh la tahan...mungkin sebab Sally tak minat sangat makanan arab sebab terlalu cepat kenyang...dah la makanan dia semua berat-berat sangat..mau tak start makan dah melantak nasi..nasi saje dah berapa jenis...tapi gambar makanan tak dapat nak ambik sangat la...segan oii..hihihi



Ni half of my boys dalam kelas...jarang jumpa..serius rindu dorang oii...yang perempuan kami ada 8 orang je...tapi yang sempat datang cuma Sally, Ain dengan Nashrah je...yang lain tak sempat sebab busy dengan kerja dan sebagainya...





Ni la kambing yang dorang suka sangat tu...errr..Sally makan sikit je..muak...Sally banyak ambik prata, kuih dengan kebab...syokk oii... (err...kata tadi tak suka makanan arab?)



Lepas makan...masing-masing solat je dekat restoran tu dan kami menghala ke Wangsa Walk mall untuk late night bowling!




Ni best friend Sally..kenal since darjah 2 lagi tapi mula rapat masa tingkatan 3..hehehe...



Rindu gila-gila kat dorang...lepas ni nak buat short travel atau vacation pulak...macam yang masa kitorang g Melaka utk wedding kawan kelas ni jugak..hihihi...syukur dapat kenal dorang!

p/s : Isnin ni ada gathering dengan kawan-kawan sekolah rendah..

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!