Perubahan.

8:00:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Selalu kita dengar...orang kata...kau ni dah berubah...kau dah tak macam dulu...kau itu dan kau ini...tapi dorang selalu terlupa yang manusia tu seringkali berubah mengikut keadaan semasa...kadang-kadang kita berubah ke arah kebaikkan...dan tak kurang jugak yang berubah kepada yang lebih buruk...

Setiap perubahan yang berlaku dalam hidup kita ni...semuanya ditentukan oleh diri kita sendiri...dan terkadang kita berubah sebab tak nak mengikut telunjuk orang lagi...kita nak hidup dan corakkan hala tuju hidup kita sendiri....

Perubahan tu penting...dan berubah la untuk kebahagian kita...bukan berubah kerana ingin menyakitkan hati orang atau membalas dendam...kita hidup ni sekali je...jadikan la kehidupan kita ni ynag terbaik...dan ingat, syurga yang kekal abadi menunggu kita...

☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

To my best friends.

3:30:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

I was sitting here thinking
of the words I want to say,
but they just wouldn't come out right
so I found a different way

I got a piece of paper
and I wrote this poem for you,
but there's no way to thank you
for everything you do

For always being nice to me
and staying by my side,
for helping fix my problems
and never leaving me behind

For accepting my thoughts and feelings,
though you do not understand,
for never giving up on me
and being my best friend


For making me laugh
and letting me cry
and saying you'd miss me
if I were to die

Everything you mean to me
you could never know
In all the ways you've changed my life
I could never show

The way you take care of me,
you're my shining star
and though it's so incredible
that's just the way you are

Before I get too mushy
it's time for me to go,
but before I leave this ink-filled page
there's one thing you should know

As long as we are living,
no matter when or where,
if you ever need me
just call and I'll be there

I'll climb a thousand mountains
and swim a thousand seas
anything to be there
'cause you've been there for me

Syifa' Azhar - Iera Atiera - Hidayah Zakaria - Nasyitah Sulaiman - Ain Fadhilah

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Iftar 2014 : Secret Recipe with Mei & Qila wiwiwiwi~

11:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Lepas packing fan project with MYBoice, Mei ajak g tengok Transformer...sebabkan aktiviti kitorang habis pukul 3pm...and ada pulak tayangan Transformer pukul 4pm...terus la shoot ke KLCC sebab tu je yang paling dekat dan cara paling mudah untuk Qila dan Mei balik naik LRT..before that Sally dah beli tiket online dan tgk Transformer merupakan "rasuah" untu Qila sebab sudi teman...Transformer tak payah review la ek...korang semua sure dah tengok kan...??


tapi sayangnya...Sally yang kelaparan tu dah lupa nak ambik gambar bagai...gambar yang lain pulak semua ada kat Qila dan Mei...so, korang tengok je la muka Sally ye...hahahaha...yang penting sesi selfie dengan baby sister, Qila lepas solat..hahahaha...hadapkan jela...comel kan?


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy birthday to my sister!

9:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Asyik birthday artis Korea je kan...meh nak celebrate birthday kakak Sally nan satu ni haa...hihihi...ouh! before that...Salam Nuzul Al-Quran dan selamat bercuti kepada sesapa yang bercuti macam Sally!


15th Julai 2014..
Puan Siti Jahailah dah berumur 26tahun! hahahaha...dan alhamdulillah...dah pun selamat bergelar puan sejak 2 bulan yang lepas...hihihi...seronok oii makcik tu dah kahwin...dia dah tak kacau hidup Sally oii...hahahaha...okay...tipu je...Sally yang banyak kacau dia....and yeahh...Sally mmg tak banyak gambar dengan family...sebabnya dorang ni masing-masing muka mahal nak masuk kamera...aiseh!


So, kepada kakak yg pertama dan satu-satunya yang ada pun...

Selamat hari lahir yang ke 26 tahun...semoga tahun ni membawa banyak kegembiraan dan keberkatan kepada akak...Semoga perkahwinan yang dibina akan berkekalan dan sentiasa berada dibawah rahmat Allah SWT...kurangkan la garang tu...dah jadi bini orang oii..hahahaha....

Love you mucho mucho!

(^ ~ ^)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Packing fan project with MYBoice at Korea Plaza :)

1:37:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

MYBoice = Malaysian BOICE (Fans for CNBLUE band)

Hari Ahad lepas, Sally turun padang untuk sesi packing fan project dengan my fellow MYBoice dekat Korea Plaza...sebab tak nak g sensorang, Sally pun ajak la Qila wiwiwiwii sekali teman...sebab tau dia ada kat rumah that weekend..hahahaha...kesian dia...tak pasal-pasal kena jadi "Boice palsu" untuk tolong...dah la kena buat kerja pulak tu kan...dah la bas lambat...kesian dia dok sengeh kat tepi jalan sebab tunggu Sally...lepas berjalan around 550m daripada station Bukit Nanas, sampai la kami ke Menara Hap Seng dekat Jalan P.Ramlee.


Lokasi untuk packing fan project...mmg kena tolong jugak sebab nak kena packing 4000 pax untuk incoming konsert...hhihi...even tak ramai yang dapat datang...tapi almost 3/4 dah dapat disiapkan...it's been a great moment sebab dapat jadi part of them siapkan...kesian jugak la kat admin kalau asyik dorang je yang buat kerja kan...




Details lain pasal project yang ada dalam plastic tu Sally akan cerita dalam satu entry lain...kalau cerita dalam entry ni...mau panjang kalah surat berantai yang kena hantar kat 20 orang sebelum kena bala tu..hahahaha...

"It's good to see you again..."


My partner in crime of the day : Qila and Mei...Mei ni Sally baru je kenal dia sebelum g konsert kat Singapore...hihihi...yang ni kira mmg akan jadi officially partner in crime in every scene yang berkaitan dengan CNBLUE...pada awalnya Sally ajak Qila sebab Mei tak confirm dapat join...precaution la orang kata..hahahaha....


Penat gila...banyak gila...semua la...mmg serius penat...buat sebab buat kerja...tapi sebab duduk for almost 4 hours kan...perut jadi cramp kot...dah la the day after siapkan tempahan cookies, pun duduk jugak for almost 5 hours...hahahaha...kesian kat perut...


Ambik berkat depan Korea Plaza...mana tau kot-kot bukak mata terus sampai South Korea ke tak pun sampai depan FNC Entertainment pastu jumpa CNBLUE terus ke kan...perghhh...melawak betul statement "ambik berkat" tu...hahahaha...


As the token of appreciation...dapat la button batch yang dorang bawak masa konsert kat Busan, Korea...yang tiga dari kiri tu yang dapat...yang lain semua yang dah lama Sally dapat...so, far alhamdulillah laaa....penat yang berbaloi...betul tak Qila?


my follow MYBoices yang ada...huhuhu...gagah oii nak wefie sambil masukkan CNBLUE yang tgh bermain dekat skrin belakang tu..hahahaha...it's a great moment sebab dapat bekerja dengan dorang...and yeahh...we do insanely loved CNBLUE! hahahaha...~



Happy and happy and happy! triple happiness!

(≧∇≦)/

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!