Iftar 2014 : Mr. Dakgalbi

3:20:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Dalam kesibukkan Sally nak final exam...Sally sempat jugak berbuka dengan Ain dan Dayah...sebab Dayah dah nak balik ke Pahang dan kebetulan Ain pun ada kat KL....Sally beli voucher daripada Groupon...sebabkan meal tu khas utk 3 orang...so, Sally ajak la dorang...lagipun voucher tu habis hujung bulan ni...time raya mana nak cari makanan Korea kan?



Yang penting...lokasi yang Sally pilih terletak kat Bukit Bintang...rasanya ada banyak tempat Mr. Dakgalbi ni...salah satu kat Solaris kalau tak silap la...tapi yang paling dekat dengan Sally, Bukit Bintang la...
 

Menu pun comel oii...hahaha...
 

Sally ambik air Honey Lemon je..macam biasa...Ain ambik Grape and Dayah ambik Orange Juice...dia punya tin..very the Korea oii...hadapa la korang...dah la kecik...muehehehe...nasib baik masing-masing ada air mineral...


Nampak tak sedap dia..? Dayah makan tanpa pandang orang dah oii...muahahaha...
 

Before masak...
 

Side dish - Kimchi & White Radish
 

Side Dish - Mix Vege Salad
 

Dakgalbi after cooked! Hooray!

Mesti korang nak tau Dakgalbi ni apa kan..? Dalgalbi ni sebenarnya ayam yang dipotong kiub dan di perap dalam chili pepper paste...dalam tu ada kobis, ayam, spring onion, rice cake...hehehe...kalau korang nak tgk video dia..boleh la g kat INSTAGRAM Sally...ada video kat situ..hihihi...

overall okay la...sebenarnya ada lagi makanan yang Sally tak amik gambar...sebab dah lapar sangat kot..muahahaha...sedap...tapi kalau next time nak datang kena ajak ramai-ramai..baru best..kan?
 


Owner dia bagi freegift untuk kitorang..hahahaha...setiap sorang dapat sekeping gambar...tapi sangat diskriminasi okay! takde CNBLUE..muahahaha...so, Sally amik SNSD, Dayah ambik GD and Ain amik VIXX..hehehe...tapi Ain punya dia bagi Sally...so, simpan...hikhik...
 

Sempat la ambik gambar dengan owner dia..hehehe...so, next Iftar place gonna be..?

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Amalan sunat hari Jumaat.

11:03:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


Seperti yang kita semua tahu..hari Jumaat merupakan penghulu segala hari...so, hari ni Sally nak kongsi antara amalan-amalan sunat yang digalakkan kita buat pada hari ni...

  • Mandi
  • Potong kuku
  • Miswak (Bersugi)
    "Make a regular practice of Miswak for verily it is the purification for the mouth and a means of the pleasure of the Lord."
  • Banyakkan berselawat
  • Memakai wangi-wangian
  • Membaca surah Al-Kahfi
  • Berpakaian cantik dan bersih
  • Memperbanyakkan berdoa
Lagi-lagi dalam bulan Ramadhan ni...ada baiknya kita tingkatkan amalan...mana tau..berganda pahala yang kita terima kan..?

In shaa Allah :)

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!