Siti & Shahrul Solemnization (Part 4)

3:38:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Okay, last part ye...yang ni kenduri masa kat sebelah lelaki...kira Majlis Bertandang la...majlis ni diadakan kat kampung abang Shahrul, Jeli, Kelantan...

Jemput baca:
 
Sally, kakak dan mama bergerak sehari lebih awal ke sana...sebab nak bagi ada ruang dalam kereta....ramai yang nak ikut berjalan ke Kelantan..hihihi...cuti sekolah kan...ramai la..Lagi sekali Sally cakap...Sally mmg serius tak sempat nak ambik gambar...kat kelantan Sally kena jaga kakak Sally pulak...jadi pengapit dia..nak kena jaga mekap dia...wehhh...tercabar betul jadi adik ni...muahahahaha....



Masa ni ambik gambar dalam kereta je...sebab pada hari yang sama...kakak kepada abang Shahrul pun ada sekali...kira majlis dua dalam satu la...so, sebab menunggu pengantin lelaki yang agak lewat...kami pulak dah sampai awal...terpaksa la tunggu dalam kereta....sebab kita dahulukan la majlis belah perempuan baru bertandang kan...biasanya mmg macam tu...
 

Guess what kenapa Sally kena jaga kakak Sally? sebab dia tak pakai spek dan jugak tak pakai contact lens...buta sementara la...sebab jurumekap tu mekap sampai ke dalam mata haa...habis merah jadinya...tu yang dia takut nak pakai contact lens...so, Sally jadi mata sementara dia la...adeh laa!
 

Bunting ni dari KL sampai ke Kelantan dia berjalan!
 

Menunggu turn..dari kiri mama, abang Sally, kakak, ibu dan kakak ipar Sally, Sya.
 

Finally! time ni tgh tgh Tomoi, Muay Thai and silat...bapak lama ahhh! panas gila...dengan Sally sekali shrinking kat situ...shrinking sbb kena panas la...muahahahaha...


Selfie dengan kakak ipar satu kali!
 

Before balik...lagi sekali..abang sulung Sally takde! haiya! sedih gila weh...sepanjang masa tak "full-house"...sentap tau...lepas tu balik ke rumah makcik Sally (adik sebelah ibu) sebab anak dia pulak kenduri esoknya....

macam tak percaya kan..? Sally the Superwoman! -____-''

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Siti & Shahrul Solemnization (Part 3)

1:49:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Okay...sambungan...kali ni Sally nak cerita pasal kenduri pada 31st May yang lepas...kalau tak tau Sally bebel pasal apa...boleh baca...


Okay..? tau dah..paham dah...? Hehehehe...majlis bermula sekitar pukul 11 pagi...agak awal sebenarnya...Sally bangun subuh tu terus dah bersiap...kena mekap dengan kakak ipar Sally lagi...fuhhh...lama! camne la korang boleh mekap selalu..? hahahaha...Sally sampai nak tertido dah rasa....mungkin sebab lewat Sally tido malam tu tunggu katerer dan pelamin dipasang kan...penat oii...


Nasib baik pelamin cantik..takde la nak marah sangat kan..hahaahaha...penat menunggu berbaloi dengan apa yang kita dapat...kalau dah kakak Sally...dia dan warna pink mmg tak dapat dipisahkan..hahahaha...
 

Antara mereka yang paling awal datang...mesti la cousin Sally, Aqila...kenal tak baby tu sape..? kalau tak ingat boleh baca kat entry Nur Damia Arifah...nanti korang kenal la dia sape...kitorang panggil dia Michelin je...heee....~ tau tak Michelin tu sape..? GOOGLE!
 

Kedua mestilah BFF Sally, Iera...yang sebelah tu kakak ipar Sally...pulaukan dia! boleh pulak dia beli baju salah kaler! ish...nasib baik nampak biru lagi...kalau nampak orange ke hijau...mau Sally sorok dia belakang pelamin tu...fuhhh~ nampak tak obses biru dia..hahahaha...
 

Sebelah Sally tu adik Iera...hehehe...mintak jadi adik ipar dia tak nak bagi...fuhh~ cinta tak direstui kakak ler..hahahaha...saje amik gambar dengan ibu dan makcik Sally...adik tiri kepada arwah papa...
 


Whole family picture time!
Ada abang dan family belah mama, pak cik Sally...adik kepada arwah papa...dan semestinya family Sally dan pengantin...tapi abang sulung Sally takde, sebab dia kena kerja pada hari tu...so, tak cukup la "full-house" nya...
 

Kek tiga tingkat ni kami tempah daripada Secret Recipe...dua yang atas tu kek vanilla dan yang besar bawah sekali tu moist chocolate cake...darn! sedap gila kot...fuhh~
 


This is my small family...arwah papa dan abang sulung Sally takde...
 

Yang ni family abang mama...sebab mama mmg originally Chinese, Buddha and she's converting to Islam masa nak kawin dengan arwah papa...abang mama pun dah convert Christian...tapi kalau dah nama adik beradik...surely takkan putus hubungan kan...
 

ohh! Sally lupa nak mentioned Ain dengan Atid...dorang ni sejak pagi lagi dah datang...dah senang cerita kena jadi family jugak la...dorang pun buat kerja banyak...kesian...sampai ke petang kena dera dengan Sally..huhuhu
 

Abaikan pengantin yang sawan dengan kakak ipar Sally...makan banyak gula la jadi hyperactive tu..muahahahaha...
 



Btw! Thanks jugak kat rakan blogger..Kak Lieya, Kak Farah, AJ, Qila dan family and kak Suria Qistina sebab sudi datang...sorry sangat kalau Sally layan tak seberapa..terlalu sibuk..terlalu busy...huhuhu...ampun!

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Siti & Shahrul Solemnization (Part 2)

12:36:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Dah sebulan berlalu oiii..hahahaha...ampun! Sally mmg tak sempat nak tulis pasal wedding kakak Sally hujung bulan May yang lepas...takpe la...basi pun basi la...janji cerita..kan?


Well, walaupun Sally dah cerita pasal majlis nikah...tapi mmg nak cerita lagi sekali...boleh?

Mmg kakak Sally pilih hari Jumaat untuk majlis nikah...jadinya...selepas selesai solat jumaat di Masjid Bukit Indah...jadi kedua bakal pengantin pun hadir kesana...walaupun pengantin lelaki agak lewat sikit...tapi alhamdulillah...semuanya berjalan dengan lancar....



Kali ni berwalikan abang sulung Sally...tapi dia wakilkan kepada Tok Kadi la...hihihi...tak sempat nak berwalikan arwah papa...hurmmm...seriously masa hari kejadian...Sally tercari-cari kelibat papa...tapi...entah la...benda takkan berlaku kan...cuma redha jela...
 


Serius cakap...Sally busy...busy dengan kakak, berlari kesana kesini...telefon nak ambik gambar ke nak buat apa ke langsung tak sempat...gambar pun banyak ambik random je...nanti kalau dah ada daripada official photographer...baru Sally upload kasi korang tgk..in proper ways...huhuhu
 

Masa lafaz bacaan taklik selepas akad nikah...time ni takde microphone yang disediakan...jadinya masa lafaz akad nikah tu kami dengar tak dengar je...tapi yang Sally pasti...sekali lafaz je kakak Sally dah jadi Puan Siti Jahailah! :)


Masa ni abang ipar Sally pegang ubun kepala kakak Sally dan membaca sepotong ayat...Sally tak pasti apa nama dia...tapi Sally rasa ini antara perkara sunat yang Nabi Muhammad SAW buat...lafaz dia dalam bahasa arab...dan terjemahan dia lebih kurang macam ni la,

"Ya Allah, aku memohon kepada-Mu kebaikannya dan kebaikan
segala yang Engkau ciptakan pada dirinya. Dan aku berlindung
kepada-Mu daripada keburukannya dan segala keburukan
yang Engkau ciptakan pada dirinya."
(Riwayat Abu Daud )


Kakak Sally mintak Al-Quran dan juga seutas gelang tangan.
 


Lepas selesai majlis akad nikah, kami bergegas ke dewan area rumah mama untuk sedikit jamuan makan...itu mmg langsung Sally takde gambar dalam simpanan...sebab nak kena melayan tetamu kan...nak buat macam mana...dah keluarga kecik je haa...semua koje teman la yang kena buat...tak mengeluh pun...nak explain kenapa takde gambar je..muahahahaha...
 
Mama and her daughter :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Doraemon Official Merchandise, sentap.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Ni orang panggil entry basi..hahahaha....kalau korang ingat entry pasal Cinta hati Sally ada kat Wangsa Walk, mesti korang tau yang Sally semestinya takkan pernah tak luangkan masa untuk jumpa boyfriend biru botak Sally ni..hihihi...

Walaupun masa pergi tu Sally tgh MC 3 hari sebenarnya...tapi lepas balik klinik terus macam nak sangat g Wangsa Walk...walaupun masih belum gaji sebenarnya..muahahaha....nasib baik jugak la beli masa belum gaji...sebab Sally tak percaya kat diri sendiri...haahahaha...



Jujur cakap...harga official merchandise mmg sangat mahal dan kadang rasa macam agak ridiculous jugak harga dia...tapi mmg tak dinafikan...kalau official punya..kualiti dia agak terjamin...takde la mulut senget benget...loceng warna tak sama dengan yang original dan macam-macam lagi...

Sally hanya mampu grab sehelai T-Shirt, key-chain dan jugak button badge...tu je yang rasa tak membazir sikit...sikit jela...Sbb so far semuanya Sally pakai...dan Sally mmg agak gemar simpan key-chain dan jugak button badge...Sampai tahap dah tak tau nak letak kat mana dah kat bag tu...nampak macam button bag terbang istead of bag..hihihihi...


Sebab harga mahal sangat...Sally sentap dengan boyfriend biru botak Sally...tak nak kawan dengan dia 20 minit! hihihi...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!