Happy 26th Birthday Jung Yong Hwa!

11:31:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

22nd June 2014!


Happy Birthday my virtual hubby!

Ohh...sampai macam tu sekali dia punya excited...semalam Yong Hwa dah selamat sampai ke Busan, Korea untuk konsert 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Busan...kalau korang nak tau...Busan merupakan kampung kepada Yong Hwa dan Jong Hyun...so, kira semalam sambil menyelam minum air la kan...walaupun skrg masih belum pukul 12am kat Malaysia, tp ada perbezaan masa sejam antara Korea dan Malaysia... Jadi skrg kat Korea dah pukul 12am...

Konsert 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Busan telah pun berlangsung dengan jayanya dan kali ni Yong Hwa dapat celebrate birthday dia dekat rumah! wehh...serius, kadang-kadang kesian dekat dorang sebab nak jumpa family, nak balik rumah pun bukan main susah kot....dia punya excited sampai Yong Hwa update official twitter dia 4 kali dalam masa sejam...sebelum ni nak tunggu dia update satu pun bertahun...(okay, takde la setahun)


To beloved virtual hubby,

Happy birthday, my love!

May your day be super bright and super special!

I hope that your birthday is beautiful, wonderful, and full of love...just like you!

Celebrate! You deserve the best.

생일 축하합니다! 항상 건강하시고 행복하세요!
(Happy birthday! Always stay healthy and stay happy!) 

이 특별한 날에 너의 소원이 모두 이루어지길!
(And may all your wish come true on your birthday!)

Please stay healthy, stay awesome, stay handsome and please don't get married before I do..hahaha..otherwise...ffuhhhh~ I really can't continue...

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Advanced and belated birthday gift!

11:51:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Kebelakangan ni Sally suka gila usha barangan daripada Groupon...kadang-kadang tu benda tah pape yang Sally beli..hahaha...habis duit kat situ je...yang tak boleh tahan boleh pulak tertarik nak beli maggi in cup tu...sabar jela...macam la kat kedai runcit takde...

Eh, kenapa macam jauh lari mukadimah ni..hahahaha...okay la..straight to the point...jam-jam kat atas ni Sally beli untuk kawan baik Sally...yang Sally kenal since daripada zaman diploma lagi...sampai la sekarang dan InsyaAllah sampai hujung nyawa Sally nak dorang sentiasa jadi sahabat Sally....

Syifa' Azhar, Hidayah Zakaria, Athirah Razak...

Dorang sentiasa ada masa susah senang Sally kat kolej dulu...ibu pun dah sayang dorang...lebih daripada Sally pula tu...dia lagi risau kat dorang daripada Sally...muahahaha...tak jeles pun...cuma rasa bahagia sebab ibu ada additional 3 orang anak perempuan...hahahaha....


Birthday Syifa' dan Hidayah akan berkunjung dalam masa terdekat ni...disebabkan Sally belum pun sempat lagi bagi hadiah birthday kepada Iera...so, kira sekali je la Sally belikan....tak mahal pun harganya...tapi bila tengok jam yang sama design...tetiba rasa macam BFF sangat kan...Sally pun terbeli satu utk diri sendiri..hahahaha....


Thanks la kepada Groupon sebab service yang mantap dan sangat pantas...hehehehe....lepas ni boleh beli lagi...eh? Hahahaha...tak sabar nak bagi dekat dorang nanti...pastu amik gambar tangan masing-masing...eh, macam sweet pulak kan...comelnya comelnya....

p/s : Cuba teka Sally punya yang mana..? Senang sangat kan....

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rosak dan hilang arah.

10:48:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments


Pagi-pagi lagi oiii...dah sawan dah Sally...Gambar tu kaitan dia sebab nama bluetooth headphone yang Yong Hwa pakai je sebenarnya..hahahaha...baru je Januari lepas Sally beli headphones...boleh baca kat SINI...masuk pertengahan tahun je dah rosak...dah kalau tak original tu kan...cepat je rosaknya...ada jugak yang tutup mata beli original ni kang...aduhai!


Dah baik punya usha Bluetooth Headphones jenama Sony, tapi part nak bayar tu rasa macam berat je...sedih oii sedih...dah beberapa hari takde dengar lagu...means using headphones la...gagah cari earphones yang lama-lama...tapi satu pun tak boleh pakai...haiya! depression!


Kalau pakai sleeping headphones Sally, mau habis benda dilanggar...hihihi....weehhhh, kena jugak cari headphones baru hari ni...nak ke KWC kejap lagi...incoming business perhaps...doakan Sally!

Esok hari yang gembira.

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!