Demam makin melarat.

10:00:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Alkisahnya kelmarin, Sally MC sebab tetiba je demam...boleh baca kat entry SINI...so, hari ni Sally g kerja macam biasa walaupun Sally tak larat sebenarnya nak g kerja pagi tadi....Balik je kerja hari ni...badan makin sakit, makin tak larat nak bangun...balik kerja je tadi dah tertidur lepas makan ubat....

Hmmm...rasanya kena MC lagi esok ni...

:'(


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai lagu KPOP best Jan - June 2014 (Playlist Sally)

1:12:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments


Korea dan Korea lagi hasil carian semalam...hehehe...mungkin sebab dorang baca entry Senarai lagu KPOP paling best 2013 (K-Town) kot...serius...Sally tak ikut sangat perkembangan lagu korea ni...Sally jenis yang mana Sally minat dengar, sally dengar...kadang tu dengar tapi tak kenal sape pun....

So, hari ni Sally share senarai lagu KPOP best Jan - June 2014 mengikut playlist Sally...kalau ada lagu yang best lagi...korang komen ye...sally akan update from time to time..okay? Maaf sangat nak bagi tau, Sally mmg bias kepada CNBLUE...so, kalau terbanyak lagu CNBLUE tu..maafkan jela...


Lagi satu, Sally dah bgtau awal-awal Sally kurang minat KPOP yang menari...tapi tak bermakna Sally tak dengar lagu mereka...cuma kurang sikit je...okay? No offense! :)

Lagu-lagu ni kebanyakkannya yang ada dalam playlist Sally...tak ikut turutan pun tau! Takde yang paling popular ke tak popular...ni semua ikut telinga Sally je...
  1. INFINITE - Last Romeo
  2. 2NE1 - Gotta Be You
  3. MBLAQ - Be a Man
  4. MBLAQ - Broken
  5. Super Junior M - Swing
  6. CNBLUE - Can't Stop
  7. EXO - Overdose
  8. Lee Hong Ki (FT Island) - Words I Have Yet To Say
  9. Girls Generation - Mr. Mr.
  10. Taeyang - Eyes, Nose, Lips
  11. CNBLUE - Ryu Can Do It (Official Song for Ryu)
  12. VIXX - Eternity
  13. Akdong Musician - 200%
  14. Akdong Musician - Give Love
  15. CNBLUE - Cold Love
  16. G-Dragon - Crooked
  17. 2NE1 - Come Back Home
  18. Boyfriend - Obsession
  19. CNBLUE - Still (Japanese)
  20. CNBLUE - Truth (Japanese)
  21. A-Pink - Mr. Chu
  22. B.A.P - Where Are You?
  23. BTS - Just One Day
  24. Rain - La Song
  25. Juniel ft. Lee Jong Hyun - Love Falls
  26. SHINee - Everybody
  27. 2PM - All Day I Think Of You
  28. CNBLUE - Diamond Girl
  29. Orange Caramel - Catallena
  30. Mad Clown ft. Hyorin (Sistar) - Without You
Dah! tak tau dah lagu apa nak share dengan korang...sekarang pi bukak YouTube..tengok lagu ni ye..muahahaha...

p/s : Kalau ada lagu best lagi, share la...nanti Sally update masuk list.

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yeay! Jung Yong Hwa berlakon lagi..!

10:57:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Selepas drama You're Beautiful, Heartstrings dan Marry Him if You Dare...kali ni Jung Yong Hwa kembali dengan drama terbaru..."The Three Musketeers"...weeehooo~

12th Jun, Pihak FNC Entertainment telah memberi kepastian yang Jung Yong Hwa akan berlakon di dalam drama, "The Three Musketeers" sebagai Park Dal Hyang...akan berlakon disamping Lee Jin Wook, dan jugak Kim Ji Seok...drama ni akan dibahagikan kepada 3 season (series) dengan 12 episod setiap season...so, total up ada 36 episod la...


Cerita "The Three Musketeers" ni diadaptasi terus daripada novel yang ditulis oleh Alexandre Dumas’s pada tahun 1844, novel "The Three Musketeers” cuma dibawa ke zaman Dinasti Joseon (zaman kerajaan Korea yang agak popular)...Penggambaran akan dimulakan pada awal bulan July 2014...kali ni boleh tengok Yong Hwa tanpa baju kot dia yang feeling macam anak orang kaya tu...sebab dia akan berlakon sebagai seorang pemuda yang datang daripada keluarga yang miskin dan akan menduduki peperiksaan untuk masuk menjadi askar...pakai sageuk ye abang?

Walaupun Yong Hwa agak sibuk dengan solo-album yang akan diterbitkan tahun ni...tapi dia tetap okay je...ingatkan nak kena tunggu 2 tahun lagi untuk next drama dia..muahahaha...until then, keep fit and stay healthy baby! :)

oppa! saranghaeyo~

LOL.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!