Seronok jadi anak bongsu walau dah dewasa.

7:51:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Hehehe...orang kata anak bongsu ni selalu dapat apa yang dorang nak...tapi bagi Sally...anak bongsu yang paling susah nak dapat...mama, kakak dan abang Sally cakap...arwah papa sayang Sally...Sebab Sally yang paling kurang kena pukul masa kecik..hehehe...

Masa kenduri kakak Sally kat Kelantan, Sally terpaksa balik awal sikit..naik bas...mama dan abg Sally balik kemudian sebab abang Sally nak singgah ke Rantau Panjang untuk shopping dulu before balik KL...tapi sebab ada hal, Sally tak ikut la...

Hehehe..guess what? Mama belikan kita budak botak biru! Biarlah orang kata dah besar panjang, dah boleh jadi emak orang or whatsoever...yang penting tahap obsesi kat Doraemon masih takkan dapat dibendung sampai la bila-bila...


thank you mama!

p/s : Agak-agak kalau Sally buat hantaran masa kawen nanti letak doraemon, kena marah tak dengan mama & ibu? Hahahahaha~

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Aplikasi LINE yang jarang digunakan.

11:15:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Sape kat sini pengguna whatsapp? Sally yakin..rata-rata yang duduk kat Malaysia ni yang mana ada smartphone sure akan ada whatsapp sebagai pengganti kepada SMS...lepas tu akan ada la WeChat, Viber, Kakao Talk dan etc kan?


Sape yang pakai LINE..??

Sally jarang sangat pakai LINE...atau senang cerita mmg ada sorang je kawan Sally yang pakai LINE...dia je yg sesat...yang lain byk pakai whatsapp dengan wechat je...korang Sally tak pasti la...ni pada Sally la...Hari tu sampai tahap Sally dah uninstall LINE sebab rasa mcm buat penuh memory je..hahahaha...

Tapi sekarang Sally dah install balik...hehehe...sebab nak kena communicate dengan BOICE daripada luar Malaysia...macam Singapore, Indonesia dengan Philippines...hehehe...dorang sangat aktif pakai LINE okay! Macam mana kita pakai whatsapp aktif...camtu jugak la dorang pakai LINE...

Seronok bila borak dengan dorang...kadang-kadang cerita perihal hidup masing-masing...belum lagi part cerita pasal CNBLUE...huhuhu...tak salah buat ramai kawan kan..? Nanti kalau in future kita ada kemana-mana ke kan..boleh la jalan-jalan tanpa ada tourist guide...semua free je...muahahaha...okay, niat dah terpesong...

Aplikasi apa lagi yang korang ada dalam smartphone korang tu?

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Taeyang - 눈,코,입 (EYES, NOSE, LIPS)

8:33:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Sejak kebelakangan ni...Sally jadi suka dengar lagu daripada Taeyang...Taeyang ni merupakan salah sorang anggota kumpulan Big Bang...Sally pernah jugak cerita pasal dia dalam entry Taeyang - Ringa Linga, apa yang best?...


Tapi kali ni...lagu yang dibawa oleh Taeyang, genre dia agak slow daripada Ringa Linga, mmg lain habis...Lagu Eyes, Nose, Lips ni termasuk dalam album solo terbaru Taeyang yang bertajuk "RISE"...lagu dalam tu semua best tapi lagu favorite Sally, Lagu Eyes, Nose, Lips ni...


Lagu ni berkisah kepada frustration...kalau daripada translation, Sally rasa perempuan dalam lagu ni dah mati...tapi kira mcm pakwe dia tak dapat nak lupakan dia la...tapi mungkin jugak salah, kalau korang baca lirik dia...faham tak..?

Don’t be sorry, that makes me more pitiful.
With your pretty red lips, please hurry, kill me and go...I’m all right.
Look at me one last time, Smile like nothing’s wrong, so when I miss you I can remember. So, I can draw your face in my mind.

My selfishness that couldn't let you go, turned into an obsession that imprisoned you.
Were you hurt because of me?
You sit silently, Why am I a fool, why can’t I forget you.You’re already gone.

Your eyes, nose, lips..Your touch that used to touch me, to the ends of your fingertips..I can still feel you but like a burnt out flame, burnt and destroyed..All of our love..It hurts so much, but now I’ll call you a memory.

Love you, loved you..
I must have not been enough..Maybe I could see you just once by coincidence.
Everyday I grow restless, Everything about you is becoming faint.
You smile back in our pictures, unknowing of our approaching farewell.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!