My Tom & Jerry :)

7:30:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments


Masa kritikal untuk video tu pada saat 0.03-0.06,
pastikan elak diri anda daripada senyum tanpa sebab macam Sally....

Video kat atas tu Sally share daripada kenalan Sally, tu masa konsert Can't Stop kat Hong Kong beberapa hari lepas....malam semalam entah kenapa video tu jadi viral sangat sampai ke hari ni dah ditonton dan dapat lebih daripada 200 like kat Instagram Sally...hehehe...followers Sally pun tak pasal-pasal meningkat hampir 80 orang malam semalam...sampai rasa Sally kelip mata kejap je dah ada new notification daripada Insta....


Hehehe...just pelik je sebab dah 2 hari Sally post video tu tapi semalam pulak viral dia lain macam...hehehe...lepas ni nak kena jadikan insta Sally akaun CNBLUE jela gamaknya...muahahahaha....sentap kita takde orang nak tengok gambar kita...LOL..hahahaha...


Tak boleh la kalau tak cerita pasal CNBLUE sehari..boleh ke gitu? Hahahaha...Sorry la korang...belum sebulan lagi ek tahap meroyan Sally...hadapkan la...ampun!

Lee Jung Shin & Jung Yong Hwa...

Member yang paling tua dan paling muda...Yang tua sure la Yong Hwa...tahun ni dia dah 26 tahun, Jung Shin baru nak masuk 24 tahun...Dalam konsert selalunya kalau yang minat Jung Shin akan ada kat side A, yang minat Jong Hyun akan berada kat side B...kalau Sally, macam biasa akan ada kat side A...sebab possibilities untuk nampak Yong Hwa akan berat ke side A...sebab dalam mana-mana konsert...Yong Hwa akan lebih bergurau dengan Jung Shin daripada Jong Hyun..Min Hyuk jangan kira la dah dia drummer...sure menyendiri kat backstage tu..Sally suka gila tengok chemistry dorang masa kat pentas...Mmg dorang nampak rapat gila...eh, kalau dah Sally kan...sebut CNBLUE je semua dia suka..hahahahaha...~

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2014 Korea Day in Malaysia.

4:46:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Korean freaks in Malaysia! Say Hi to Korea Day in Malaysia that will be held in Mid Valley Exhibition Centre on 24th to 26th July 2014. 2014 Korea Day in Malaysia is brought to you by Korean Society in Malaysia and supported by KOTRA and Korea Tourism Organization (KTO) and others agencies.


This 3 days exhibition is brought to you to let you explore more about Korean culture and opened an opportunity to Korean people in Malaysia to promote their business in Malaysia.




2014 Youth Music Contest

As part of Korean Wave in Malaysia...Korean Society in Malaysia will be organizing an event called 2014 Youth Music Contest that will be held with Korea Day events. They are expecting many talented Korean and Local Youths to join the contest!

When : July 26th, 2014 (Saturday)
Where : Midvalley Exhibition Centre
Who : Korean and Local Youths
Genre : Singing, Dancing, Musical Performance
(Required 2 songs for each stage)
*They will not offer musical instruments for performance.
Email : ksmkl@hanmail.net
Phone : 03-6203-3834/2834

Teenagers and youths early 20s can join this music contest, and it will be a competition with prizes. The contest is going to be like, youths will do musical performances (dancing, singing, musical performance and etc) and they will be graded and get prizes. It is as normal as other music contest. The time for contest is not specifically decided yet. They will schedule the time and let everyone know. Required 2 songs for each stage means you will be given 8-10 min time to perform.

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bahana KFC!

2:17:00 PM Sally Samsaiman 36 Comments

Sally ni kan...jenis yang suka teringat makanan...pastu secara automatic akan craving...Sampai sekarang still tak dapat Sate Minang lagi...huwaaaa...dah berapa lama dah craving macam nak gila...tapi hampeh! Nasib la masa craving Yuk Gae Jang tu dah berlalu masa Wesak Date lepas...dengan Qila & Nurie...

Kebelakangan ni craving gila nak makan KFC....suruh Qila belanja dia tak nak..sampai hati dia...sedih kot..hahahaha....mesti korang fikir...KFC bersepah pun still nak craving gila..? Ketahuilah...hujung bulan tu masih terlalu jauh dan sebab dah over spend masa kat Singapore...hahahaha...kantoi kan :P


Semalam...mmg dah tak tahan...terus balik kerja suruh abang sally shot ke KFC...ada duit ke takde nak jugak makan KFC..hahaha...beli la dinner plate...nampak tak kedekut dia...hahaha..yela..kat rumah ada Sally, abang dengan ibu je...amik seketul sorang cukup la...siap request semua besar...hahahahaha.....Sekali sekala...LOL...

Now, I need sate desperately! -___-

36 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Foods for Energy]

9:06:00 AM Sally Samsaiman 22 Comments


Yang Nay kat sini Salmon je...sebab mahal -___-''

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!