Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1

3:32:00 PM Sally Samsaiman 44 Comments

http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah.

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy + paste paling awesome kot bagi iolss...

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org)
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

44 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Aplikasi BAND di telefon pintar.

12:46:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Selalunya kalau di telefon pintar kita...kita selalu download aplikasi media sosial yang terkenal macam Facebook, Instagram, Twitter dan kalau blogger mesti ada aplikasi khas untuk update blog kan...? Sama la macam Sally pun...tapi lately ni Sally ada download satu aplikasi baru, BAND..bukan aplikasi utk realiti TV The Band kat Astro tu ye...ni satu aplikasi untuk kumpulan...

Tapi BAND tu satu aplikasi yang private...maknanya kita hanya boleh join kalau dapat invitation sahaja...cool..?


Heee~ actually kan...kebelakangan ni...kumpulan CNBLUE aktif dekat BAND ni...dorang sendiri yang akan update...actually lebih kerap berbanding official Twitter dan Weibo (media sosial yang terkenal kat China sama macam Facebook & SNS) mereka...hehehe...selalu je tengok fans dorang update selang beberapa jam...huhuhu...jadi semalam Sally pun dah download aplikasi ni dan terima invitation daripada seorang fans CNBLUE di Instagram...


Tapi aplikasi ni takde la terhad kepada CNBLUE je...mungkin ada yang nak buat secret group dengan family ke couple ke kawan-kawan sekepala ke kan..boleh la download aplikasi ni....


Dalam ni dorang sendiri yang akan update...tapi still ada jugak admin yang lain la...tapi kerap jugak dorang update la...hehehe...dalam ni pun banyak gambar yang official..heee~ yang penting members boleh download! hahahaha...Sally suka gila sticker dorang...tapi kena beli la...sticker ni macam yang boleh guna kat LINE tu..heeee!


Dannnn...yang paling penting...sentiasa dorang akan update schedule dorang dan kat mana dorang akan berada next...so, kot-kot kalau nak buat kerja gila ke kan...boleh la usha..beli tiket flight dan wallah! okay, metafora sangat statement sally kan...hahaha....so, sape yang nak join nnt bgtau Sally ye...nanti Sally invite...eh, korang bukan minat CNBLUE pun kan? Hahahaha...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Belanja selfie sekeping...err...tiga keping...

10:20:00 AM Sally Samsaiman 30 Comments


Hahaha..kegilaan pagi ni...masuk kereta..sebab jammed nak g keja..terus angkat kamere..click limanambelaskali kan...hehehe...tapi yang rupa orang 3 ni je..yang lain semua sewel sebab kereta asyik brek je!

Yela..kang asyik letak gambor retis Korea korang kata blog hilang entiti pulak nanti kan..hahaha...meh nak tepek gambor penulis blog sekeping...err,,,maaf...3 keping sebenarnya..hahaha....abaikan tudung senget benget tu dengan PAU yang sally sorok kat pipi...

Morning Sunshine! Rise and Shine! it's Tuesday! :)

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!