Mai tinggal LINK blog!

11:59:00 PM Sally Samsaiman 31 Comments

Lately ni Sally busy sikit...biasa la dah pertengahan semester ni kan...banyak benda nak buat..group assignment, group project, assignment individual...macam-macam lagi la...belum sempat buat notes lagi utk ulang kaji masa nak exam...fuhhh...suntuk gila masa Sally semester ni..entah kenapa....

So, berjalan ke blog jugak kurang sangat...bukan malas tau...senang cerita yang mana sempat jela yang sally berkunjung..serius..takde niat nak buat gitu tapi mmg takde masa....so, korang boleh tak tinggal link blog korang...nnt Sally datang kesana..senang sikit bila ada link..hehehe...tu pun kalau nak bagi laaa...

okay?

31 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cemburu? Iri hati? Lupakan jela...

10:02:00 PM Sally Samsaiman 27 Comments

"Aku suka tengok handphone dia...kalau la aku ada satu...kan best..."

"Bestnya dia dah ada pakwe, hensem...kaya pulak tu...."

"Untung la kau...semua yang kau nak kau mintak je.."

"Jeless weh dengan Sally, dapat jumpa CNBLUE live.."

Hahahaha..okay, yang akhir tu Sally perasan je...LOL.....

Cemburu...Iri hati..perkara biasa yang kita dengar...lagi-lagi kalau dia kawan kita...atau yang rapat dengan kita...lagi la kita rasa iri tu lebih sikit....

Bohong kalau sally tak pernah rasa macam tu...pernah jugak sekali dua kali Sally rasa iri dengan kawan Sally...yang statement atas tu Sally la...tapi yang second tu tak ye...Sally dari kecik (umur bukan badan) mmg serba kekurangan...tapi sally takde la rasa sedih ke ape...cuma kadang kala tu mmg ada la terdetik kat hati...kenapa aku takde...kenapa mak aku x boleh beli..kenapa...dan kenapa....

Tapi bila meningkat dewasa ni...Sally faham sesuatu...tak semua yang kita nak dulu tu ibu bapa kita mampu nak bagi...tak semua kita dilahirkan hidup dalam keluarga yang senang...tak semua benda yang kita nak kita boleh dapat....tak semua benda yang kita suka tu boleh jadi milik kita....tapi bagi Sally...ada kawan-kawan baik sally kat sisi pun dah cukup...


Diambil daripada kisah seorang kenalan Sally masa zaman kolej...orangnya bijak pandai, cantik...kaya...tukar telefon macam tukar baju...nak makan sedap senang je...tak payah susah payah tunggu duit elaun...bah kan elaun tak pernah sentuh rasanya...tak macam Sally dan kawan-kawan lain yang boleh makan sedap masa awal dapat elaun je...setiap minggu parents dia masukkan duit belanja RM200-RM300...per month almost RM 1000 untuk perbelanjaan dia...tapi nasib dia kurang baik bila dalam masalah cinta...sentiasa kena tipu dengan lelaki yang berdamping dgn dia sebab materialistik!

So, bukan la niat Sally nak ungkit kisah dia kat sini...cuma Sally nak cakap...tak semua yang kita nak tu kita perlu...so, jangan la iri hati dengan nasib baik orang lain...sebab Allah tu rencana kan yang terbaik buat kita...tak semestinya kalau kita kurang bernasib baik daripada material, kita yang paling kesian dalam dunia...semua tu kita boleh usaha...Semunya mampu kita miliki kalau kita usaha...kita tak lahir terus kaya...tapi kalau kita usaha...tak mungkin kita selamanya miskin kan...? yang penting usaha, tawakal dan kalau betul ada rezeki kita...insyaAllah...

^____^

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Minat yang membawa kesusahan atau kegembiraan?

1:09:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Haaa...kalau tulis minat je korang terus buat muka kan...tau dah ek nak cerita pasal ape..? LOL...tak kisah la ek...Sally cerita jugak....Manusia ni ada banyak minat kan...ada yang fanatik..ada yang minat gitu-gitu...Sebagai contoh kalau korang minat beli Lego atau Gundam and etc...bila ada yang baru je mesti berlari g beli kan...


Minat Sally kalau ikut takde la sefanatik tu...Sally minat Doraemon contohnya...Kalau ikutkan tak banyak yang sally beli sendiri...banyak orang bagi je sebenarnya pun..hehehe...tapi serius banyak benda yang ada kaitan dengan doraemon sally ada...daripada sekcik benda macam keychain...sampai la sebesar anak patung yang peluk tak muat tangan..hahahaha....

Chop! tapi hari ni nak cerita pasal minat Sally yang lagi satu...ye..ye...jangan nak buat muka gitu...mmg Sally nak cerita pasal CNBLUE pun....hehehe...kenapa agaknya terlintas minat sally ni kategori kesusahan atau kegembiraan?


Lepas Sally update pasal konsert CNBLUE kat Malaysia...macam biasa la...penuh la notification dekat Fanpage Sally...tak kurang yang follow kat instagram bertanyakan FB private Sally...tu belum masuk yang add sally rata-rata daripada Indonesia, Singapura...Last weekend...guess what? Sally tido pukul 3.30 pagi sebab assist dorang beli tiket...sebab ramai yg tak dapat pergi masa ticket launch 17th May lepas...pastu tiket online pulak bukak pukul 10 malam kan...tu yang ramai berduyun minta Sally assist seat mana yang bagus dengan budget dorang....hahahaha...Satu je yg stress...Sally assist dorang tapi Sally takde duit lagi nak beli tiket....belum gaji la korangggggggg!

Sampai ke hari ni Sally masih lagi berhubung dengan dorang...ada yang berkongsi pengalaman dorang ke konsert selain daripada negara sendiri...which is macam last weekend ke Hong Kong...ada yang before this sampai ke Seoul, Busan, Daegu...mmg happy bila borak dengan dorang..sumpah banyak gila experience dorang kat negara lain....Macam-macam yang dorang cerita...termasuk la pengalaman dorang bercuti ke Korea, kehidupan dorang dan misi dorang nak ke Malaysia utk konsert bulan Ogos nanti...

Kalau korang tak tahan baca yang Sally tulis..ketahuilah ada lagi yang extreme daripada Sally kat luar sana...hahahaha...overall...Sally tak rasa minat Sally ni bawa kesusahan...tapi lebih kepada kegembiraan...sebab Sally dapat ramai kawan baru kat luar negara...even atas sebab CNBLUE semata kan...tapi serius laa...tak pernah terfikir minat Sally ni akan jadi sesuatu pengalaman baru dalam hidup...Sally tak rasa susah pun...malah Sally rasa gembira dengan minat sally yang satu ni...tak kisah la orang nak cakap ape kan...

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!