2014 CNBLUE LIVE Can't Stop Schedule Tour Info

10:59:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

Eh..eh...ampun! Mmg dah tak boleh elak bila ada je info baru terus nak share dengan korang...well, even Sally sorang je pun yang nak baca kan...hahahaha....takde laa....Sally saje je nak letak kat sini...mana tau kot ada yang nak tau ke kan...yang mana yang nak simpan duit ke....yang mana nak join sally buat kerja gila ke kan....

2014.04.19-20 KOREA, SEOUL

2014.05.04 THAILAND BANGKOK

2014.05.10 SINGAPORE

2014.05.17-18 HONG KONG

2014.05.24 DAEGU, KOREA

2014.06.15 SHANGHAI, CHINA

2014.06.21 BUSAN, KOREA

2014.07.12 GUANGZHOU, CHINA

2014.07.19 BEIJING. CHINA

2014.07.26 TAIPEI, TAIWAN

2014.08.09 KUALA LUMPUR, MALAYSIA

okay, nak bgtau tu je...Konsert kat Shanghai macam menarik! Busan pun...tiket g sana murah...okay..okay...Sally stay kat Malaysia je..LOL...


Meh belanja gambar Jong Hyun sekeping...asyik Yong Hwa je kan :)

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I need your opinion~

2:47:00 PM Sally Samsaiman 42 Comments

Lepas IME Productions released date untuk konsert 2014 CNBLUE Can't Stop Live in Malaysia beberapa hari lepas, ada few kawan Sally yang suggest blog Sally kepada IME Productions sebagai blogger media untuk cover konsert di Malaysia nanti....sebab Sally dah 2 kali review konsert dorang dekat Malaysia dan jugak Singapore...tapi masalahnya Sally sendiri kena berhubung dengan IME Productions...segan weh...Sally sendiri yang nak mula cerita...tapi macam best jugak kalau dapat opportunity macam ni kan....

Macam nak, macam segan, macam takut...yela...selalunya Sally review daripada segi yang Sally nampak...mata Sally dah la 99% dekat Yonghwa...1% je dekat Min Hyuk, Jung Shin dengan Jong Hyun...sangat tak balance kan...LOL...Kang review jadi berat sebelah pulak....

So, should I go for this or not...?

42 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 4 - Hotel]

12:30:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Jangan nak buat muka camtu...hahaha...ni Sally bukan nak cerita pasal konsert dah...nak cerita pasal hotel je okay...hahaha....mana la tau kot lain kali korang nak g sana pulak ke kan...bukan g konsert...g berjalan la...mana tau....



Hotel ni Sally dapat daripada Trip Advisor...Hotel 81 Princess... dibawah Hotel 81 ni ada 25 buah hotel...semuanya dibawah kelolaan Hotel 81...So far Sally okay je dengan hotel ni...agak selamat, kawasan terbuka...nak g SMRT pun dekat...(lebih kurang 2-3 kilometer) jugak la jalan...sebab awal tu tak tau dia kat mana....

Hotel 81 Princess ni terletak di 21 Lorong 12 Geylang, Singapore...kalau nak ke Singapore Indoor Stadium tu...jalan kaki dalam 30 minit laa...kalau naik teksi dalam SGD $7...Kalau berdua atau lebih, berbaloi la naik teksi daripada jalan kaki...dah macam apa je jalan kaki tengah panas kan....


Toiletries dia ada berus gigi, shampoo dan shower gel je...mohon bawa la ubat gigi even korang backpackers pun...sadis...tak pasal-pasal je kena beli ubat gigi kat Watsons...mahal gilaaa woii...hahahaha..As we all know, Singapore ni toilet jarang pakai air kan...so, bilik ni pun takde paip jugak...nasib baiklah ada shower tu oii...hahaha....

Rate bilik 2 single bed ni RM248...sebab masa tempah bayar pakai MYR...so, that's it laa...Sally ingat dalam RM jela kadar bilik dia....makanan? itu korang mmg serius kena survive sendiri...susah nak cari makanan halal! Sally sarankan bawa la roti, biskut semua kalau nak selamat...lagipun makanan mahal kat sini...sebotol 100 plus yang kecil pun boleh cecah SGD $2.60 (RM 6.80)...so, sendiri mau ingat la ye...
 

Stesen SMRT yang paling dekat dengan hotel ini ialah stesen Kallang dan Aljunied...kedua-dua stesen ambil masa 20 minit nak sampai kat hotel ni....Sally boleh rate dalam 3/5 untuk hotel ni...lagipun staff dia agak mesra...as long as you can speak in English, there should be no problem at all...Lagipun ada free WiFi..heee~

Kat bawah ni sally bagi details hotel ni ye:

Hotel 81 Princess

Alamat : 21 Lorong 12 Geylang, Singapore 399001
Tel : 6842 8181
Fax : 6842 4515
Email : pr-res@hotel81.com.sg

p/s : Amaran ni untuk perempuan yang nak pergi...kawasan ni mmg sangat terkenal dengan prostitute yang berdiri di kawasan-kawasan hotel..Sally dengan kawan-kawan mmg semua bertudung, jadi kami tak berapa di ganggu la...tapi Sally sarankan jangan pulang terlalu lewat...sebab takut tak selamat kalau korang jenis yang free hair...Pakaian kalau boleh, cuba la tutup aurat...dan dorang melayan pelanggan pun dalam hotel yang berdekatan...so, beware! :)


14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Freaky Friday | Most beautiful horse.

9:17:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


This horse from Turkey was announced as the most beautiful horse in the world.

Can't deny huhh?

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!