The Liebster Award by Ieka Farhana

9:46:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments



Lepas ni kalau tag lagi...Sally surrender weh...hahahaha....Nasib baik la budak ni soalan dia KPOP...Sally layankan jugak la gamaknya lahaiii...

Dalam banyak bulan dalam kalendar, anda suka bulan apa? kenapa?
~Bulan apa..? Tak tau la...Sally tau kalender Islam je..hahaha...No la...bulan yang dalamnya ada tertulis "Selamat Hari Raya"...ada bonus wooo time ni..hahaha...

Anda ada perangai pelik tak?
~Bercakap dengan bantal tu kira habis pelik tak?

Adakah anda seorang hyperactive? Kalau ada kita geng..!
~Maaf, saya HyperAct..LOL..

Macam mana nak bagitahu parents kalau anda punya result kurang memuaskan?
~"Ibu, adik fail subject ni...sem depan kena repeat.."

Kalau takde handphone dalam dunia ini apa akan jadi?
~Tak jadi apa...jadi macam zaman batu balik la kot..hahaha...pakai tin susu..Hello Hello! :)

Macam mana anda boleh suka Kpop?
~Bila Yong Hwa datang dalam mimpi cakap..I love you...Puhhlisss la minat KPOP, baru la kita dapat bersama..gittew...hahahaha

Siapa artis Kpop pertama yang berjaya menawan hati anda?
~Rujuk jawapan atas.. :)

Kalau anda dapat tawaran dari pihak Korea Broadcast System [KBS] untuk menyertai "We Got Married" adakah anda akan menerima?
~As long as my virtual husband will be Yong Hwa, then YES! Kalau lain..reject! hahahaha... *Retiss sangat

Adakah anda peminat RM sertakan episode mana yang paling best?
~Yes, episod 7, 11, 17, 35, 36, 72, 73, 104, 127, 129, 186

Kalau anda jadi makeup artis Korea siapa anda yang nak makeup?
~Usha balik jawapan 6 & 7

Kalau anda bukan Kpoppers anda dikategorikan dalam pop mana?
~Soalan ni kalau kan...kalau dah jawab ye kat atas kira tak payah jawab la kan...? Kan??

Sudah-sudahlah melayan LA ni...tak larat dah teman nak memandangnya lahaii..hahahaha

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Syira Lokman

8:51:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Puhlisss...biarlah ini jadi yang terakhir...LA daripada Syira Lokman...hahahaha...
(Sebenarnya ada lagi satu...pengsan...penat lahaiii..hahahaha...)

SOALAN DARI SYIRA LOKMAN ^_^

Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.
--Sally Samsaiman...seorang yang happy go lucky...dah banyak kali terluka...tapi masih cuba bangkit dari segenap segi...masih dalam proses memperbaiki diri sendiri...seorang pekerja yang sangat berdedikasi dalam membodek bos dia..hahaha...pelajar separuh masa di UiTM Shah Alam dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan major dalam Pengajian Sumber Manusia..Perempuan yang mudah ketawa, mudah menangis, mudah tertarik, clumsy dan tak reti berfikir panjang...

Apakah tujuan anda berblog?
--Untuk menjadi khalifah..Hahahaha...Secara cliche mesti la sally nak berjaya...dan sally nak duit...I just love that things...and I just want my family to smile as much as they can.. :')

Apakah impian hidup anda?
--SERIUS : Sally nak sambung belajar sampai PhD...dan bukak sebuah kedai kopi dan pastri... :)
--KURANG SERIUS : Masuk meminang Jung Yong Hwa lepas dapat kumpul RM 6 Juta..

Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.
-- +Eraz Fadli , +Mia Liana , +Farah Waheda Wahid , +Ainim Suju dan semua yang ada dalam 1414 orang followers yang follow blog sally.. 

Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.
--Serius Sally cakap, Sally jarang ke blog Syira..bukan tak best...mungkin kerana kekangan masa kan..hehehe...bagi Sally, blog Syira agak bagus...sebab banyak sangat info dalam tu...hehehe...lagipun Syira suka buat GA...hadiah banyak..weee~

Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.
--Admin & Account di sebuah syarikat pembinaan & seorang pelajar yang masih memburu segulung ijazah dalam jurusan Pentadbiran Perniagaan major dalam Pengajian Sumber Manusia di UiTM Shah Alam.

Apakah yang ditulis dalam blog anda?
--Makanan, Korea, CNBLUE, Ijazah, Kehidupan, Quotes.

Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.
--Dah berapa tahun tak sambut...harijadi bila ek..? LOL...lupa! Sally nak berjalan di Europe dan minum kopi di Paris...nak kek yang besar berbentuk doraemon...Sally nak sebuah rumah..tak nak besar....tapi nak yg comel...

Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?
--Bangun! get a life :)

Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?
--Habiskan masa semaksima mungkin supaya takkan ada kekesalan di belakang hari...

Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?
--Masih belum ada sehingga ke hari ni...kalau tak, confirm bahagian impian tadi kosong...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Msredcheesecake

4:58:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

Adoi..ingatkan dah habis deritaku ditag...bersambung pulak dahhhh...hahahaha....kali ni LA daripada kakak senior madu kepada segala madu Jung Yong Hwa...kak Iza pemilik blog msredcheesecake...


Kalau nak baca LA yang Sally dah jawab before this boleh klik la link kat bawah ni haaa..

And the questions is...

1. What make you love blogging?
--Knowing more people, finding more friends and sharing my story & experiences.

2. Do you have a secret dream / wish that you never told anyone?
--Yes, and let the secret remain secret... :)

3. Your favorite quotes?
--Please scroll up and look at my header...you'll see it..

4. Your favorite moment?
--For meantime, having fun at the concert with my boys after a year we've meet...

5. How you can help people with bad attitude?
--Rough way, just told them what actually they do that you hate the most..
--Nicer way, asked them what actually happened and give some space to them to relax...

6. What is the strangest things you have done or you might have done for your love one?
--Strangest? I really can't recall...hahaha..I've done too much strangest, scary and stupid things...

7. If YOU have a free 1 week leave next week, where do you want to go?
--2014 CNBLUE Can't Stop Live in Hong Kong ... hahahaha

8. Lately, who is the person (animal) that always can make you smile?
--Virtually & Mentally, Jung Yong Hwa
--Reality, Mimi the cat :)

9. Who is your idol?
--Someone.

10. Why? To question 9.
--She's brave, passionate, naive but have the ability to be outspoken when needed.

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Group Whatsapp | CNBLUE Boice Ladies

4:12:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Cuba teka gambar sape jadi wallpaper tu?

Hahahaha...jawapan senang sangat la..tak mencabar langsung!

Marilah dengar sally bebel pasal CNBLUE puhhlisss... Sebelum konsert kat Singapore, Sally actually mmg tak terfikir pun sally akan kesana...masa borak-borak dengan few Boice's dalam entry SINI...Sally serius mmg tak terniat pun nak g...semuanya last minute decision...

Hahaha...Sally teringat dorang call Sally lepas balik Singapore...time tu dah nak dekat pukul 2 pagi kot...hahaha...Sally ingat ada urgent needs la budak-budak ni call...rupanya just nak bgtau yg CNBLUE COMING TO MALAYSIA...ohh! ada Sally bgtau korang yang dorang menjerit masa call Sally? hihihi...

Counting days and month before concert tu...group whatsapp dah start berbunyi...hahaha...belum launch lagi tu dah camtu...tapi kena berpisah la kami...sebab masing-masing kena beli tiket ikut budget wehh...dah la lepas raya pulak kan...boleh pulak dia release tiket masa tgh bulan dan kami baru balik dr Singapore? mmg tak la nak beratur masa launching time tu...lalalala~

Okay, Sally sebenarnya saje nak bebel...sebab rasa nak ketawa bila fikirkan budak-budak ni...tu belum yang merajuk sebab salah tgk kalender...org cakap 2 weeks after raya celebration...dia baca 2 days after raya...hahaha...siap bebel lagi sbb x dapat pergi..hahaha..padahal dia yang salah baca...mamai sbb borak pukul 2-3 pagi kan...

Interview with Baki Zainal on last BMMY 2013.
Obsession is awesome when you guys can really understand it...hihihi...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Siti Aisyah (Muslimah Purple)

1:16:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Dengan ini...saya berharap LA daripada Siti Aisyah merupakan LA terakhir la ye..hahaha...banyak assignment lagi nak kena buat oii...asyik jawab benda ni kang assignment lari kemana pulak...hahaha...
 
1. Kalau anda boleh terbang, adakah anda akan buat kerja tanpa gaji macam Superman?
--Kalau Sally boleh terbang, macam tipu sangat..hahaha...berat Sally weh..berat..hahaha...Definasi kat sini...Sally akan bantu selagi termampu...biar la kalau orang tak bg duit pun...be a volunteer is good...best feeling ever.. :)
 
2. Bila kali terakhir anda pergi jumpa dentist?
--Bulan lepas...cabut gigi geraham..sbb kena karang gigi (T-T)
 
3. Antara TIKUS dan KATAK, mana satu anda paling tak suka?
--Sally ni sepesen je dengan Doraemon..hahaha...
 
4. Adakah anda seorang KPOPPERs?
--Errr...tak! Hahahaha...or maybe Yes? Undefined!

5. Minat Running Man (Korean Reality Show) tak?
--Harusnya! tapi skrg tak mampu nak marathon macam dulu...sebab skrg tgh banyak assignment..kalau tertengok pun masa bukak Astro channel One HD...kalau tak...takde la tengok...hehehe...
 
6. Pernah tak anda travel overseas? Ke negara mana?
--Pernah sangat...Bandung, Bangkok, Singapore..Korea dalam mimpi :P

7. Anda ada adik? kalau ada, pernah piat telinga adik korang tak?
--Takde dan tak pernah la gamaknya :)
 
8. Apa mesej terakhir yang ada dalam inbox anda masa anda baca soalan saya ni? 
--Entah...tak perasan pulak...LOL...
 
9. Pernah tak anda kena rotan dengan cikgu?
--Tak pernah...kena denda asah pensel kawan satu kelas ada la...bak kata cikgu sbb seronok sgt main pengasah pensel kan..hahaha
 
10. Sekarang ni, anda tengah guna Mozilla atau Chrome atau lain-lain?
--Mozilla...sebab yang lain mcam probs sikit...
 
11. Kenapa anda sanggup jawab semua soalan mengarut saya ni.....??!
--Dah nama pun kena tag...kalau tak jawab macam kejam sangat pulak gamaknya..hahaha...
 
Kepada semua blogger yang baca...boleh jawab 11 soalan kat bawah ni...sape tak jawab jaga laaa....Pastikan semuanya ada 5!
  1. 5 Idola korang dalam kehidupan?
  2. 5 Sebab korang jadi blogger?
  3. 5 Definasi "CINTA" pada korang? (Not specific for human)
  4. Kalau diberi pilihan, korang boleh buat apa sahaja dalam sehari...Nyatakan 5 benda yang korang akan buat?
  5. 5 Lagu yang korang wajib dengar dalam sehari / favorite song ever?
  6. 5 Benda yang korang takkan tinggalkan kalau keluar?
  7. 5 orang yang ada dalam fikiran korang..sekarang?
  8. 5 Perkataan yang describe diri korang sendiri. (eg : Comel, Cantik, Baik)
  9. 5 benda yang korang paling menyesal pernah beli?
  10. 5 Negara / Negeri yang dah pernah korang lawati dalam hidup (selain Malaysia/dlm Malaysia)
  11. Describe Sally Samsaiman dalam 5 Perkataan (eg : Comel, Cantik, Baik)

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Hajar Ashikin

12:11:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

 
The Liebster Award by Niesa LoveCrew
The Liebster Award by Ain Eddihar
The Liebster Award by Danee
The Liebster Award by Aimi Syafiqah

 Penat la weh menjawab...tapi sebab kawan-kawan dah tag...dilayankan jugak la kan..hehehe...mohon maaf kepada Hajar Ashikin sebab lambat baru sally dapat jawab LA daripada dia...hehehe...ampun!
 
1. Macam mana terdetik hati tu nak jadi seorang blogger?
--At first sally selalu tengok bintang kesayangan sally update blog, pastu Sally pun buat...jadi blogger yang serius masa tahun 2011..sebab time tu tgh praktikal..tak tau nak buat ape..hahaha...
 
2. Kawan atau family tau tak anda ni blogger?
--Harusnya la tau...kadang siap kena perli lagi..hahaha..tu belum masuk kawan-kawan yang mulut puaka..hahaha...
 
3. Pengalaman jadi blogger...manis atau pahit?
--Undefined! hahaha...tapi sebenarnya lebih manis la daripada pahit...kejadahnya menulis pun sedih kan? hahahaha....
 
4. Asal mane?
--Kalau ikut kata panjang, sembilan bulan dalam perut ibu...ikut mudah..KL yaww~
 
5. Artis lelaki/perempuan yang anda minat?
-- Cuba tanya blogger dalam blog Sally ni..hahaha....confirm dorang boleh jawab...eh, malas nak tanya ek? okay...okay..sally bgtau jela ek... Jung Yong Hwa, Taufik Batisah & Adam Levine!
 
6. Teringin untuk jadi sesiapa tak?
-- Soalan tak specific laa...hmm...Sally takde nak jadi sesape...sebab sally rasa dah cukup seronok, mudah dan bahagia dapat jadi diri sendiri...
 
7. Apa yang paling nak dalam hidup?
--Cliche nya mesti la nak berjaya kan? Tapi Sally nak duit...hahaha...dan nak senyuman keluarga :')
 
8. Anda ni student ke worker? keje mane..study mane?
--I'm both...keja kat Ampang, continue my degree in UiTM Shah Alam..
 
 9. Bila orang tau anda ni blogger..pernah kena kutuk tak?
--Kutuk tu tak tau la...tapi kalau kena perli tu..mmg dah makanan dah...selalu sangat :)
 
10. Pendapat anda mengenai lelaki/perempuan? (Vice Versa)
--Lelaki ni senang je nak faham...sebab dorang jenis yang straight forward...cakap benda direct...Sally lagi banyak kawan lelaki daripada perempuan...sebab Sally jenis outspoken..kalau tak suka Sally direct je...jadi ramai yang agak tak selesa dengan Sally..nisbah kawan Sally 1 Perempuan : 5 Lelaki

11. Pendapat anda mengenai blog saya =)
--Kalau Sally nak jujur...Sally rasa macam baru 2-3 kali je pergi blog Hajar...serius...Sally tak boleh nak recall apa-apa conversation yang kita ada..hehehe...overall blog Hajar okay sangat...warna pun lembut je...suka masuk..calm..nampak macam kat awanan pun ye jugak...hahaha

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Aimi Syafiqah

11:26:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Liebster lagi sampai lebam...Next kena tag dengan Aimi Syafiqah...Si Mawar Khayalan...Adoi..menjawab soalan je la keja nya..hehehe...



1. Nama Manja
-Manja mana? takde kenal kawan yang nama Manja...ManjaLara dulu ada la sekali tengok..hahaha...
Sally, Adik, Nana :)

2. Favourite genre of book and contoh buku.
-I don't actually reading though...dulu yela...suka baca komik...sekarang more to English novel...not specific...

3. Mana best? Zaman bebudak, zaman sekolah, zaman uni or zaman kerja? *Tu pun kalau dah kerja.* Bagitahu sebab kenapa.
-Harusnyaa la zaman budak....dan zaman belajar...sebab bila kita dah kerja kita akan mula ada tanggungan dan tanggungjawab kepada syarikat...so, kalau masa belajar...hadap diri sendiri je..paling tak makan maggi 2 minggu sebab duit takde -___-''

4. What are your interest or passion.
-I love traveling and foods...like to taste different kind of foods...

5. Vanilla of chocolate? | Coffee or Tea? | Novel or Poetry | Online or TV
- Vanilla | Coffee | Novel | Online

6. Moment terindah dalam hidup.
- Untuk past few days, bila sally dapat jumpa cinta hari sally buat kali kedua laaa...serius...dia ada satu perasaan yang macam bila tengok dorang...tak boleh nak express...RINDU mungkin?

7. Your favourite quotes (mutiara kata).
- Baca kat header tu..hahaha...malas nak taip... :P

8. Application yang paling kerap korang gunakan dekat smartphone/tablet/laptop.
- Phone : Instagram, Whatsapp, Facebook, Candy Crush, Yahoo
- Laptop : Google, Photoscape, Yahoo, I-Class UiTM

9. Apa benda yang korang cherish daripada korang kecik sampai lah ke besau? 
- Doraemon and songs!

10. What do you think of my blog?
- KPOP sangat weh! hahahaha...okay, pantas loading...cantik, kemas...dah tuan blog pun tukang edit blog pulak kan...hehehe....

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2014 CNBLUE Live Can’t Stop in Kuala Lumpur, Malaysia.

1:46:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Past few days, IME Production have given us, BOICEs in Malaysia...a good news!

Today, I've got the seating plan and also the launch day for the concert that we will be having fun at in August! The details as per below...



Copied from IME Productions Facebook Page.

Date : 9th August 2014
(Second week of Raya celebration)
Venue : Stadium Negara
Time : 7.30 pm


The ticket launch will be held on May 17th (Saturday) at Sungei Wang Plaza concourse area from 5pm till 9pm... The first 1000 purchasers come together with an exclusive LIMITED EDITION 20" x 30" giant concert poster, first come first serve basis.

To who that can’t make it to ticket launch, they can purchase ticket via TicketCharge (www.ticketcharge.com.my) starting from May 17th (Saturday) after 10pm.

(This would including me...Money finished already in CS Singapore)

Ticket outlet sales will begin on May 19th (Monday), you can visit to TicketCharge office, Speedy music store, Rock Corner music store, Victoria music center, Neway Karaoke outlet and Celcom Blue Cube outlet or may call TicketCharge hotline (603) 92228811 or IME Productions at (011) 23166198 for ticket purchase.



Ticket prices for 2014 CNBLUE Live Can’t Stop in KUALA LUMPUR as below:-
VVIP - RM588 (number seat)
Rock Zone - RM548 (standing)
VVIP 2 – RM548 (number seat)
PS1 - RM488 (number seat)
PS2 - RM388 (number seat)
PS3 - RM288 (free seating)
PS4 - RM188 (free seating
*Each BOICE limit to purchase 8 tickets per person (If you're buying for others)

Quite a short notice though...I don't think I can queue for the launching this Saturday! LOL...but still I'm going to purchase the ticket after this...Gonna meet my boys again! Gosh! already missed them even just saw them few days ago...hehehe...till then, chow!
I will update if there is new news again :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE!
SOLD OUT SEAT!!!


Guys! The ticket were selling quite fast for this time...hurry up and get yours as soon as possible...hahahaha..but please leave a piece for me in Rock Zone A! Hahahahaha...

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!