Happy Birthday Lee Jong Hyun!

11:39:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Kalau korang dah baca entry 2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 2], mesti korang dah boleh agak kan birthday sape yang akan menjengah pada hari ni...hehehe....hooray!

Credit : SGFC Design Team
 Bermula la sesi #BurningGuitaristDay hari ni...since pukul 11pm tadi lagi sebenarnya..hehehe...biasala...confirm jadi viral punya....mana tak nya..ramai gila kot yang minat Jong Hyun ni...dia kan member yang paling handsome dalam kumpulan CNBLUE...lagipun kan sebab perbezaan masa...So, mmg la awal sikit kat Korea tu...

Credit : Soh Kai Ling (Lingskl)
To our Burning Guitarist,
Lee Jong Hyun...
Happy 25th Birthday...
May God bless!
Keep being awesome and handsome...hahahaha....

생일 축하합니다! 항상 건강하시고 행복하세요!
(Happy birthday! Always stay healthy and stay happy!)
이 특별한 날에 너의 소원이 모두 이루어지길!
(And may all your wish come true on your birthday!)

^____^

p/s : Short update about the second picture...
Jong Hyun was smiling after he saw the rainbow sea project that we've made that night...in Singapore...He was in the middle of singing "Love Light" in Encore...and He just stopped a while and say..."Wah, It's so beautiful.." and continue with the singing...

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Danee

11:28:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Liebster Award yang ketiga...fuhhh~



1-Have you played any sport? What kind of sport and why.
For meantime, No...but before this I'm quite active with bowling tenpin...other than indoor sports, there's nothing...

2-Screenshot of your phone wallpaper.


*Taken from last CNBLUE Can't Stop Live in Singapore.

3-What is color describe you the best? why?
Blue and you should know whenever you scroll around my blog.

4-Where do you prefer to travel?
Korea, Paris, Europe and Maldives!

5-If you go to a movie, do you sit at the back, middle or front?
I will be in the middle..because I hate to be too front and I don't like to be at the back!

6-Do you prefer twitter or Facebook?
Facebook~
I'm not that interested tweeting or maybe because I just dunno what to tweet, perhaps?

7-What does rich mean to you?
Money and SMILE..helpful and Caffeine!

8-Do you prefer theory or practical?
As for me, of course practical...

9-Name 3 boyband/boy group/singer that you like.
CNBLUE-CNBLUE-CNBLUE...
p/s : Taufik Batisah, Adam Levine & Maroon 5

10-What that annoy you the most?
People who telling lies after lies.

11-What is your ideal boy/girl type?
Exactly like Jung Yong Hwa..hahahaha... :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

The Liebster Award by Ain Eddihar

9:40:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Minggu ni banyak betul kena tag untuk Liebster Award...so, Sally mulakan dengan LA yang di tag oleh mummy to be, Ain Eddihar .. soalan nya seperti dibawah :

1- teringin nak tahu nama panggilan . . hee :)
-- Nama panggilan sally kalau dalam family ialah Adik sebab sally anak last...kalau dalam keluarga atau kenalan ibu...nama sally, Nana...akhir nama bagi Salyana.

2- umur ? . .
-- 24 tahun pada tahun 2014

3- impian . *jawab sungguh-sungguh . . hemm :D
-- Impian, boleh baca kat entry Impian dan jugak Master di luar negara ..

4- cita-cita dan kenapa pilih cita-cita tu ?
-- Cita-cita Sally, sally nak jadi peguam..kenapa ek..? entah...sally suka justice kot...tapi sayangnya sally tak dapat nak jadi peguam sebab dibantah keluarga...so I end up jadi Human Resources punya orang..haha

5- warna kegemaran ?
-- Sally suka biru dan biru dan CNBLUE~! hahahaha...

6- status diri ?
-- Status kat FB? hahaha...single but mentally married to Yong Hwa :P

7- sejak bila mula blogging ?
-- Sejak bila ek..? kalau tak silap dalam tahun 2010 atau 2011 kot...serius tak ingat...

8- blog anda berunsurkan tentang . . ?
-- Motivasi...hahaha..okay, tipu sangat...blog sally ni macam diari sally...dan melayan la korang tahap meroyan sally kepada CNBLUE dan Doraemon...

9- ada nasihat/ucapan untuk kita ? *emmm
-- Sila rajin update blog! Jangan nnt naik entry "Malas" lagi..hahahaha...semoga Ain akan menjadi ibu yang baik dan selamat bersalin nanti...dan semoga Allah panjangkan jodoh kita untuk berjumpa satu hari nanti...

10- suka bunga apa ? *kalau suka . . nyatakan bunga apa dan bagitahu kenapa suka bunga tu . .
-- Sally suka Daisy dan Tulips...kenapa ek...? entah...yang sally tau bila sally nampak dua tu...mmg sally suka dan suka dan suka...

11- hobi dan ceritakan kenapa suka sangat dengan hobi cenggitu?
-- Hobi Sally...sally suka minum kopi dan kumpul benda-benda yang kurang faedah...suka bukak buku lama-lama dan jugak tidur kot! hahahaha...pastu mengelamun...pastu mimpi...pastu sengeh sorang-sorang...

So, Sally nak sambung delegasi soalan ni....#GengGilaHashtag wajib jawab! dan sesape yang rasa nak join...korang jawab jela...pastu bg tau sally....nanti Sally berkejar ke sana utk membacanya ye...soalannya ialah :

  1. Idola korang dalam kehidupan?
  2. Kenapa korang jadi blogger?
  3. Definasi "CINTA" pada korang? (Not specific for human)
  4. Kalau diberi pilihan, korang boleh buat apa sahaja dalam sehari...Apa yang korang akan buat?
  5. Lagu yang korang wajib dengar dalam sehari / favorite song ever?
  6. Benda yang korang takkan tinggalkan kalau keluar?
  7. Seseorang yang ada dalam fikiran korang..sekarang?
  8. Describe diri korang sendiri dalam 5 perkataan. (eg : Comel, Cantik, Baik)
  9. 1 benda yang korang paling menyesal pernah beli?
  10. Negara yang dah pernah korang lawati dalam hidup (selain Malaysia)
  11. Describe Sally Samsaiman dalam SATU PERKATAAN

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Mommy]

4:26:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Never said you're stronger because of you...because you need one person behind you...

Mom..

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sensitiviti sebagai blogger.

12:40:00 PM Sally Samsaiman 59 Comments


Kat atas ni ialah petikan daripada status sally di FB semalam...yes! I do pissed off now! Benda yang sama berlaku bila sally balik daripada konsert CNBLUE....tahun lepas, lepas balik konsert pun ada jugak yang pertikai...boleh baca kat entry SINI...tahun ni pun sama...

So, Sally pendekkan la...Sally dah bgtau awal-awal yang Sally mmg akan update pasal CNBLUE...mmg tu je point yang sally ada...macam korang update pasal anak, pasal motor, pasal kereta, pasal bola, pasal event, pasal pakwe...macam tu jugak Sally...my personal blog will be what I feel through out the years...

Ramai je yang komen..."kau ni obsess sangat"..."apa yang kau suka kat CNBLUE".."Mamat muka plastik jugak kau minat"...which is kadang-kadang Sally tak publish sbb menggangu sensitiviti...Sally takut bila blogger lain scroll down dekat bahagian komen...ada benda-benda macam provokasi...sbb Sally tau ramai blogger yang kpoppers even dorang tak minat CNBLUE...

Sally dikenali sebagai seorang blogger yang happy go lucky...Jarang nak nampak sally meroyan pun...paling kurang kalau betul ada benda yang menyakitkan hati je...tapi satu komen daripada budak hingusan yang mempertikai tahap kecerdikkan sally mmg sally tak dapat nak bertoleransi....kau boleh nak gurau dengan aku...tapi jaga batas kau..senang..kau hormat aku, aku boleh hormat kau!

Sally serius takkan melenting kalau orang tak kacau...even kalau orang ganggu Sally...bagi Sally...selagi mana benda yang kau bebelkan serata dunia tu tak menimbulkan fitnah, Sally masih lagi boleh bersabar...tapi kalau benda dah kacau sensitiviti Sally sebagai manusia...mmg kau mintak cili mulut dan tangan yang menaip tu dik...

Fine! Camni la...Sally g konsert ke, beli benda tak berfaedah ke, beli album dorang ke...Sally pakai duit sendiri...Sally takde menagih simpati suruh korang derma duit ke hape kat Sally...it's all my decision...okay, tau niat baik nak nasihat..tapi mohon nasihat guna ayat yang tak sentuh sensitiviti orang....kalau kau nak nasihat orang yang lebih tua daripada kau pun...ayat kau tolong jaga...kalau kau nak bodoh-bodohkan kawan kau takpe..gua tak kisah kalau lu mmg perangai langsi kat sekolah...tapi dalam blog aku...buat cara aku...jangan nak bajet kau tau semua benda...

"Kak Sally minat ape dengan CNBLUE ni..? Kalau saya mmg tak g la...rasa rugi je...macam orang bodoh je g konsert kpop tapi dorang tak reti menari...kalau macam konsert EXO ke Infinite ke okay la kot kalau nak g..sebab dorang pandai menari..."

Dik, benda simple dik...Kalau kau rasa kau tak minat CNBLUE ke atau kau rasa KPOP tu harus menari, muka comel-comel semua...kau jangan masuk blog akak dik...sebab akak tgk kau PATHETIC gila! Umpama macam kau tak dapat g konsert pastu kau dengki dengan orang...Dik, kau baru je nak masuk Form 2, 3...kalau kau nak bg nasihat, nak bg pendapat...buat kajian dulu...band apa yang kau nak banned tu...kalau dah terang-terang CNBLUE tu mmg bukan kpop yang menari bagai...dah kejadahnya kau nak suruh dorang menari..? Kau ingat akak minat tgk yang menari tu..?

Sally tau...ada je yang tak gemar bila Sally cerita pasal CNBLUE...tapi dalam setiap post...atleast sekali Sally akan mintak maaf dan bagi tau yang Sally akan update pasal dorang...Sally dah kira consider gila dengan perasaan korang....cuba korang bayangkan kalau tak pasal-pasal...Sally g blog korang Sally komen, "kau sorang je ke ada anak?", "Kau sorang je ke yang ada pakwe?"...mesti korang sentap kan..? macam tu jugak Sally...jangan diganngu sensitiviti orang kalau kau tak nak kena maki..serius...

Senang cerita...kalau tak suka...lepas baca atau tak payah baca...terus blah je..jangan nak tunjuk bijak kalau kau tak sebenarnya...benda ni akak tulis kat sini tanpa reveal kau sape dik...kalau lagi sekali kau wujud dengan komen kau yang mintak penampar...kau jangan salahkan akak kalau lepas ni kau kena delete blog kau dan sorok dalam dunia kpop EXO dengan Infinite kau tu...atleast akak jumpa jugak dengan CNBLUE...yang kau..? dengar kat YouTube je?

p/s : Jangan ajar orang jadi kurang ajar...

59 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!