Happy Birthday Lee Jong Hyun!

11:39:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Kalau korang dah baca entry 2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 2], mesti korang dah boleh agak kan birthday sape yang akan menjengah pada hari ni...hehehe....hooray!

Credit : SGFC Design Team
 Bermula la sesi #BurningGuitaristDay hari ni...since pukul 11pm tadi lagi sebenarnya..hehehe...biasala...confirm jadi viral punya....mana tak nya..ramai gila kot yang minat Jong Hyun ni...dia kan member yang paling handsome dalam kumpulan CNBLUE...lagipun kan sebab perbezaan masa...So, mmg la awal sikit kat Korea tu...

Credit : Soh Kai Ling (Lingskl)
To our Burning Guitarist,
Lee Jong Hyun...
Happy 25th Birthday...
May God bless!
Keep being awesome and handsome...hahahaha....

생일 축하합니다! 항상 건강하시고 행복하세요!
(Happy birthday! Always stay healthy and stay happy!)
이 특별한 날에 너의 소원이 모두 이루어지길!
(And may all your wish come true on your birthday!)

^____^

p/s : Short update about the second picture...
Jong Hyun was smiling after he saw the rainbow sea project that we've made that night...in Singapore...He was in the middle of singing "Love Light" in Encore...and He just stopped a while and say..."Wah, It's so beautiful.." and continue with the singing...

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Mommy]

4:26:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Never said you're stronger because of you...because you need one person behind you...

Mom..

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sensitiviti sebagai blogger.

12:40:00 PM Sally Samsaiman 59 Comments


Kat atas ni ialah petikan daripada status sally di FB semalam...yes! I do pissed off now! Benda yang sama berlaku bila sally balik daripada konsert CNBLUE....tahun lepas, lepas balik konsert pun ada jugak yang pertikai...boleh baca kat entry SINI...tahun ni pun sama...

So, Sally pendekkan la...Sally dah bgtau awal-awal yang Sally mmg akan update pasal CNBLUE...mmg tu je point yang sally ada...macam korang update pasal anak, pasal motor, pasal kereta, pasal bola, pasal event, pasal pakwe...macam tu jugak Sally...my personal blog will be what I feel through out the years...

Ramai je yang komen..."kau ni obsess sangat"..."apa yang kau suka kat CNBLUE".."Mamat muka plastik jugak kau minat"...which is kadang-kadang Sally tak publish sbb menggangu sensitiviti...Sally takut bila blogger lain scroll down dekat bahagian komen...ada benda-benda macam provokasi...sbb Sally tau ramai blogger yang kpoppers even dorang tak minat CNBLUE...

Sally dikenali sebagai seorang blogger yang happy go lucky...Jarang nak nampak sally meroyan pun...paling kurang kalau betul ada benda yang menyakitkan hati je...tapi satu komen daripada budak hingusan yang mempertikai tahap kecerdikkan sally mmg sally tak dapat nak bertoleransi....kau boleh nak gurau dengan aku...tapi jaga batas kau..senang..kau hormat aku, aku boleh hormat kau!

Sally serius takkan melenting kalau orang tak kacau...even kalau orang ganggu Sally...bagi Sally...selagi mana benda yang kau bebelkan serata dunia tu tak menimbulkan fitnah, Sally masih lagi boleh bersabar...tapi kalau benda dah kacau sensitiviti Sally sebagai manusia...mmg kau mintak cili mulut dan tangan yang menaip tu dik...

Fine! Camni la...Sally g konsert ke, beli benda tak berfaedah ke, beli album dorang ke...Sally pakai duit sendiri...Sally takde menagih simpati suruh korang derma duit ke hape kat Sally...it's all my decision...okay, tau niat baik nak nasihat..tapi mohon nasihat guna ayat yang tak sentuh sensitiviti orang....kalau kau nak nasihat orang yang lebih tua daripada kau pun...ayat kau tolong jaga...kalau kau nak bodoh-bodohkan kawan kau takpe..gua tak kisah kalau lu mmg perangai langsi kat sekolah...tapi dalam blog aku...buat cara aku...jangan nak bajet kau tau semua benda...

"Kak Sally minat ape dengan CNBLUE ni..? Kalau saya mmg tak g la...rasa rugi je...macam orang bodoh je g konsert kpop tapi dorang tak reti menari...kalau macam konsert EXO ke Infinite ke okay la kot kalau nak g..sebab dorang pandai menari..."

Dik, benda simple dik...Kalau kau rasa kau tak minat CNBLUE ke atau kau rasa KPOP tu harus menari, muka comel-comel semua...kau jangan masuk blog akak dik...sebab akak tgk kau PATHETIC gila! Umpama macam kau tak dapat g konsert pastu kau dengki dengan orang...Dik, kau baru je nak masuk Form 2, 3...kalau kau nak bg nasihat, nak bg pendapat...buat kajian dulu...band apa yang kau nak banned tu...kalau dah terang-terang CNBLUE tu mmg bukan kpop yang menari bagai...dah kejadahnya kau nak suruh dorang menari..? Kau ingat akak minat tgk yang menari tu..?

Sally tau...ada je yang tak gemar bila Sally cerita pasal CNBLUE...tapi dalam setiap post...atleast sekali Sally akan mintak maaf dan bagi tau yang Sally akan update pasal dorang...Sally dah kira consider gila dengan perasaan korang....cuba korang bayangkan kalau tak pasal-pasal...Sally g blog korang Sally komen, "kau sorang je ke ada anak?", "Kau sorang je ke yang ada pakwe?"...mesti korang sentap kan..? macam tu jugak Sally...jangan diganngu sensitiviti orang kalau kau tak nak kena maki..serius...

Senang cerita...kalau tak suka...lepas baca atau tak payah baca...terus blah je..jangan nak tunjuk bijak kalau kau tak sebenarnya...benda ni akak tulis kat sini tanpa reveal kau sape dik...kalau lagi sekali kau wujud dengan komen kau yang mintak penampar...kau jangan salahkan akak kalau lepas ni kau kena delete blog kau dan sorok dalam dunia kpop EXO dengan Infinite kau tu...atleast akak jumpa jugak dengan CNBLUE...yang kau..? dengar kat YouTube je?

p/s : Jangan ajar orang jadi kurang ajar...

59 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!