2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 3]

10:26:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments




Part ketiga....hehehe...macam dah lama sangat sally buat korang tertunggu kan...okay, now! concert time...hahahaha...konsert bermua dalam pukul 7pm...hehehe...masa lampu dah tertutup...sally tgk ramai yang pandang kebelakang...terfikir jugak kenapa...mungkin sbb sally tak ikut perkembangan CS kat Bangkok..heee~

guess what??

Memang dorang datang daripada belakang...bukan belakang stage tau...kiranya masuk dari depan...poie la tengok kat instagram sally kalau nak tau...just scroll je...confirm jumpa nanti....



Masa ni susah sikit nak ambik gambar...sebab Singaporean semuanya sangat tinggi wehhh...Sally sorang je yang katik kot rasanya...sadis tau tak! hahahaha...dah la nampak cinta hati jauh...nampak tapi tak la clear sangat...tapi still okay lagi...hahaha...bak kata kawan sally, kalau nampak dia besar sikit daripada semut...kira bagus sangat dah tu..hahahaha....




Weh! serius masa tengok je muka dorang..terus rasa rindu gila....hehehe...nama pun biggest fans kan...mmg gitu la kekdahnya...hahaha...overall CNBLUE nyanyi 23 buah lagu (20 full song + 3 songs for ENCORE)...Semua lagu dalam 5th Mini Album dinyanyikan kecuali lagu Sleepless Night...mungkin lagu tu muzik dia terlalu slow....lagu wajib macam biasa la... I'm Sorry, I'm a loner, Love, Coffee Shop, Intuition, dan banyak lagi laaa....Untuk Encore lagu yang terpilih Love Light, Love Girl & Wake Up!



Opening lagu Time Is Over...macam biasa la...sure la Yonghwa show off biceps dia kan...masa part "I have grown stronger...I have grown stronger"...ohh pehhhlisss...menyampah kita tengok tau tak..? hahahaha...okay, metafora sangat!


Lee Jong Hyun banyak nyanyi solo malam tu...biasa la...kalau dia nyanyi...semua sure tangkap lentok kot...hahaha...masa dia nyanyi lagu Blind Love, Boice Singapore ada buat satu banner khas untuk Jong Hyun sempena birthday dia yang akan datang...kiranya ucapan in advance laaa...


Masa lagu Can't Stop...banner lain yang dah disediakan...hehehe...mmg happening gila...tu belum lagi termasuk Rainbow Sea Project...seriously yang tu mmg a huge success....clap clap utk Boice SGFC...you guys did a great job!


Lagu yang terpilih untuk Rainbow Sea Project ialah lagu "Love Is" dan jugak lagu "Love Light" masa encore....Sally punya bahagian yang warna hijau tu....mmg serius...cantik gila weh outcome dia...


Kalau tengok daripada atas lagi cantik laa...tapi mmg rasa sangat happy sebab semua orang bagi kerjasama...muka admin masa tu macam nak menangis takut projek ni tak jadi macam apa yang dirancang...tapi as you all can see...it's really happened like what that already planned out!


Standing B side...hehehe...sini majority yang hard core dengan Jong Hyun...huhuhu...nampak tak Rainbow Sea kat atas tu...cantik kan...? Serius laa....Sally jadi rasa tak nak balik pun ada...nasib baik la konsert 2 jam setengah je...kalau sehari...mau pindah Korea terus nanti..hahahaha...okay, tipu je...LOL...






Mohon jangan la kegilaan sally berterusan kat konsert yang lain pulak...hahaha...eh, ada konsert yang lain...? :)

25 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 2]

8:00:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments

Daripada yang komen dekat PART 1 tadi...nampak sangat semua orang nak tengok CNBLUE je...sampai hati tak nak baca pasal kita...hahahaha....hehhee...nak ceita pasal ape ek dalam part 2 ni...hahaha...kasi opening sikit okay?

Hehehe..tapi belum nak cerita pasal konsert lagi...baru nak cerita pasal projek yang ketiga...projek ketiga merujuk kepada projek untuk hati lahir Lee Jong Hyun yang ke 25 tahun pada 15th May...kalau sebelum ni kitorang boleh sambut birthday members masa time konsert...meaning that dorang buat kejutan la..tapi untuk Can't Stop ni tak boleh...nak cut off masa katanya...So, kalau tak silap Sally laa...BOICE Singapore ada belikan kek yang dorang boleh hantar kepada Jong Hyun...tapi pass kepada One Production [pihak penganjur] jela...

Ada la bahagian untuk kumpul hadiah...tapi macam biasa laaa....tak best la kan...so, next projek masa konsert ialah banner ucapan untuk Lee Jong Hyun incoming birthday!


Serius mmg besar gila banner ni...hahaha...tu pun rasa macam tak cukup...mana tak nya...full house kot konsert malam tu...heeee...~ mmg havoc..mmg fun! Serius crowd dia super sporting...mamat-mamat tu jangan cerita laaa...dia punya tahap energetic dah macam ape dah...serius ! mmg having fun gila malam tu...




Masa Sally nak sign tu Sally baru lepas habis beratur beli merchandise...dapat la ruang cinonet tu haaa...tapi takpe...at least ada jugak wakil Malaysia kan..? hahaha...kiranya sally wakil kan laa....hahahaha...actually ada je yang lain...tapi yang ni yang sally tulis laa...huhuhu....meh nak belanja gambar Jong Hyun sekeping..hahahaha...


Our king of flapping hair, the one and only, Lee Jong Hyun! :)

25 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2014 CNBLUE Can't Stop Live in Singapore [Part 1]

5:02:00 PM Sally Samsaiman 31 Comments

Hehehehe...sally dah bagi amaran ek...bulan ni merupakan bulan tahap meroyan sally pada kadar tertinggi...so, beware la ye kawan-kawan...kalau agak macam ala-ala annoying tu...korang tak payah baca la ek...heeee~

So, mari start dengan ketibaan Sally ke Singapura...Sally pergi dengan Mei...actually sally baru je first time jumpa dia masa nak naik flight...before that just contact kat FB dengan whatsapp je...dia ni mmg hard core gila kat Yonghwa...ye...madu sally lagi...sally mmg suka kawan baik dengan madu-madu sally yang ada 28 juta orang tu..hahaha...BOICE yang lain semua ada yang naik train, bas and etc...Sally dengan Mei je yang naik flight..sebab malas..hahahaha....

Flight pukul 6.15am...mmg gagah la nak g sana...kenapa g awal..? sebab nak flight murah weh...awalnya ingat nak naik TigerAir...tapi sape nak kasi pinjam kredit kad oii...LOL..sedih je...kalau tak lagi jimat gila kot!


Pasal hotel, KLIA 2 dan SMRT nanti kita review dalam entry lain okay?

Lepas check in hotel, terus mandi manda la kejap sebab nak siap g stadium...nampak tak gagah dia berkejar ke stadium? padahal ada berapa jam lagi kot nak start konsert...sangat over tau! Actually Singapore BOICE ada few activities untuk dapatkan certain merchandise dan jugak nak ambil barang-barang untuk Yellow Ribbon Project & Rainbow Sea Project.


Queuing dekat standing B part...gila bapak panas la Singapore hoii...dah la takde bawak payung...pakai plak 2-3 lapis baju...hahaha...lagi la kan....Abaikan muka tu...tu dah mmg kategori teruk gila dah...panas...muka blur...lapar gila...semua la..complete!
 

Queuing untuk beli official merchandise pun dah macam apa dia punya panjang...adoyai...hehehe..tapi beratur jugak sebenarnya..hahaha....layankan ajela la labu...
 

Puas beratur...sampai turn sally semua benda dah habis....kecewanya lahaiii....yang tinggal cuma slogan / mafla...err...beli jugak kot...hehehe...mohon jangan tanya harga..kalau yang tau...senyum je...



Free merchandise! hooray! ada la daripada takde kan...layankan jela jiwa ni....
 

Ni la rupa slogan tu lepas dibuka...adoyai....tak bermotif...hahahaha...kejap lagi sambung part 2...banyak sangat gambar nak edit ni..hahahaha....

31 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Monday blues? Naaa~ updating time!

10:30:00 AM Sally Samsaiman 17 Comments

Hahahaha...Happy Monday guys!
Hari ni sally takde Monday Blues bagai..hahaha...sebab ape..? sebab sally tgh excited nak update pasal CNBLUE...which is Sally tau cuma ada beberapa orang je yang menunggu sally update...so, kepada yang lain...harap maaf...you should bear with my "meroyan" mood for at least ONE MONTH! hahahaha....

For meantime...sally nak g pilih gambar...edit kasi cantik sekejap...pastu baru la sally update ye...ada banyak gambar dengan video nak kongsi...tapi video tu....errr....sally rasa tak payah laa....sebab sally asyik jadi penyanyi latar je...kang korang plak pengsan dengar Sally nyanyi..LOL...

So, keep calm for a while..and I will updating in a short time...


p/s : I just CAN'T STOP myself for falling in love with them :)

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!