Le Cousin obses Korea?

3:26:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Kalau sebelum ni sally cakap...Sally sekarang pantang tengok perkataan KOREA kan..? Boleh baca kat entry SINI...hehehe..bila cakap dengan cousin sally yang sebaya...yang sally pernah cerita kat SINI...dia mesti buat muka pelik...sebab dia mmg anti KPOP...aouh! sadis dapat cousin camni..hahahaha...

Tapi lately ni...ada lagi sorang cousin lelaki sally yang baru nak masuk Form 3, Selalu tgk dia post gambar artis korea yang kadang-kadang sally tak kenal pun...sampai rasa timeline dia dah penuh dengan gambar, MV terbaru dan jugak lirik-lirik lagu...sampai la satu tahap semalam sally nampak dia update lagu terbaru CNBLUE - Can't Stop...hehehe....

Tetiba rasa...derrr....lu dah overshadow gua dah ni...hahahaha...feefeeling ganas kan..? padahal Sally ni pemalu dan comel sebenarnya...hahahaha...okay, tau..tau...korang nak cakap sally dengki kan....hahahaha...takde la dengki...just nak bg tau yang sally dah ada geng! hahahaha...


Yang part tak boleh blah tu...sama je dua beradik...dorang ni sepasang...yang sulung lelaki, yang last tu perempuan...tapi yang perempuan tu takde la nampak obses KPOP sangat macam abg dia...dorang sepatutnya ada 3 beradik...tapi yg terakhir meninggal dunia selepas dilahirkan...huhu...rindunya arwah Adam...dapat tengok dia kurang daripada sejam je...huhu..

Cousin korang macam mana..?

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Refleksi Diri.

12:22:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Korang pernah tak rasa, bila tengok cermin...macam ada satu perasaan yang macam refleksi diri kita tu orang lain....sebenarnya...Sally pernah jugak...even sebenarnya tu cuma mainan fikiran kita je....

Kita selalu kata nak berubah...nak jadi makin baik..nak jadi makin kaya...nak berjaya dan macam-macam lagi benda yang kita nak...tapi kita kata...sampai masa nanti akan ada orang yang akan datang dan bantu kita berubah...tapi sebenarnya...orang yang mampu mengubah kita sebenarnya...diri kita sendiri....

Kalau masa kecik, ibu bapa yang akan mencorakkan kehidupan kita kan...bila dah dewasa...setiap tanggungjawab tu harus kita pikul sendiri...Kita yang memilih, nak menjadi manusia yang berguna...atau yang menggunakan diri sendiri...

It's all up to you! :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Complimentary pass lagi.

10:31:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments

Dapat lagi tiket wayang...haiya! tak berkesempatan lagi nak tengok...rasanya nak kena bagi dekat orang lain la gamaknya...hehehe....nak dekat final ni mmg tak mampu nak berjimba bagai...masa terlalu limited! Sebelum ni pun sallly pernah dapat banyak complimentary pass daripada KLIPS...rezeki kan...


Hehehehe...tapi dah ada orang chop dah...so, korang kena senyum dan redha jela ye...hahahaha...ampun! Kali ni dapat cerita "Oculus"...tapi kebanyakkan review kata dia tak best...hahaha...so, macam malas nak g tengok..boleh...? Kalau korang nak juga tiket free camni...boleh la sign-up KLIPS ye...

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Good Morning Sunshine!

8:43:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

It's Friday!
Alhamdulillah...semalam Sally dah siapkan segala assignment dan jugak grouping punya kerja...even nak dekat pukul 2 pagi baru dorang email kat sally...pfffttt...
yeay! hari ni free sikit...takde la free mana pun...banyak je benda nak buat pun sebenarnya...hahahaha...at least sally takde la bagi kesusahan kepada budak-budak group sally kan...


"No one ever injured their eyesight by looking on the bright side of things"

Dalam erti kata lain...be positive, keep positive and think positive...Mungkin tak semua yang kita harapkan akan dapat kita cakap...tapi kalau kita berfikiran positif...kita pasti boleh dapat benda yang lagi baik daripada apa yang kita inginkan....

Lagipun selalunya Allah akan bagi apa yang kita perlu...bukan apa yang kita mahu...hehehe...

So, just keep calm and smile...it's worth it! :)

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!