Mini Blogger's Gathering in Flora Cafe.

7:46:00 PM Sally Samsaiman 59 Comments

Kalau ikut hati...malasnya lahaiii nak update pasal gathering ni...hahahaha...sebab ada 18 orang yang pergi semua akan update jugak...pastu korang pulak ulang alik baca yang sama kan..? Kalau ikut mood, nak jadi orang yang terakhir update...tapi malas la nak peram pulak...so, meh la cikidaut yee....

Alkisahnya bila si Qila bersungguh dan "memaksa" sally untuk pergi...bila tengok schedule..mmg agak free sebenarnya...hahaha...so, nak bagi alasan lain mmg dah takde la...hahaha...redha sangat! Suppose to be ada +Ainim Suju yang akan join sekali...tapi sebab ada sedikit kekangan pada hari tu...partner in crime sally takde...nasib la ada Aisya yang kebetulan ada sama...sbb tak tau pulak AJ dengan Hana akan ada juga...yang tau ada kak Farah je...dan yang lain sally belum pernah jumpa kecuali Bella Luna...feefeeling pemalu...Sally ni kan pemalu sangat...

okay, sally tau korang tak percaya..
-___-


Encik kumbang yang ada cuma Azlan dan jugak Encik Barney..hahaha...nasib la mereka...dikelilingi bunga-bunga yang cantik...LOL..heaven la kome ye sally puji...ye...dorang mmg bunga...bunga ros..bunga tulips...semua laa...sally ni je bunga rafflesia... -_-''


Actual reason utk gathering ni ialah nak berjumpa dengan blogger Sarawak, Niesa yang datang ke KL...tu je pun sebenarnya...tapi end up jadi mini gathering yang awesome...(abaikan statement sally malas nak g pada awal entry tadi)..hahahaha...well, you know...semua sangat sporting...dan mmg takde istilah pemalu...kecuali la dua orang yang datang lambat tu...haaaa...sape lagi kalau bukan Azwar Syuhada dengan Nadratul Syazwana tu...haiya! Dorang punya pemalu tu tahap melampau..hahahaha....

 

Korang mesti feefeeling macam, "alaaa...ruginya tak dapat join..!" bila tengok cafe ni kan..? Daripada apa yang sally nampak..tempat ni mmg sangat cantik...sebab decoration dia yang mmg heavy bunga-bunga tu...mau tak rasa macam duduk kat taman bunga? Pastu ramai pulak blogger "bunga-bunga" yang join...lagi la seronok kan..? Hahahaha...ye..statement tu mmg puji diri sendiri...


Korang dah kena dengan bini Yonghwa yang ke lapan juta..? Hahahaha...ni la Nuriesya Nadia...sally ada cerita pasal dia dalam entry "ku santau maduku"...hahahaha...kome ingat kome minat kat Yonghwa, itew tak santau? Santau dia! hantar #tangkalramarama... :P

Kenapa la Yong Hwa tak perasan kewujudan kami..? -___-''
Dia datang dengan kawan baik dia laaa...Puan Husna, Ratu Typo tu...hehehe...Una..Una...Una sayang Sally kan..? kan?? kan?? Hahahaha.... hahaha...jangan g blog dia..nanti jangkit virus kaki typo kat korang...hahaha...okay, sally gurau je...sila-sila singgah rumah beliau ye.. :)

Una..sally mmg tak nak letak gmbr Una yg comel.. =P


Rasanya semua orang dah kenal dengan budak Qila ni...mmg dia la bahan pada hari tu...sape suruh dia jadi paling muda...hahaha...sebab tu la dia kena bahan daripada kami sampai hingga la dah nak sampai rumah....hahaha...dan actually sampai la ke hari ni..LOL...kesian kat dia..? tu korang jela...Sally tak...sebab sally kan kakak yang garang...hahaha...Qila sayang kak Sally kan..? kan?? :)


Sally malas nak upload gambar banyak-banyak...sebab gambarnya lebih kurang sama je pun...hahaha...hopefully lepas ni akan ada gathering lagi...weh korang! next plan bila..??? Hahahahaha....insyaAllah...


Kebanyakkannya pada hari tu kami makan western food...cuma Azlan, Nurie dengan Husna makan makanan melayu...perghhh...respek laa...LOL...dan sally makan Fish and Chips yang pada hakikatnya bukan...dia sebenarnya FISH AND TAPIOCA! siap ada cili kicap dengan acar timun carrot....errr...mmg sangat rare kan...sampai sally punya perut pun "rare" sangat tak boleh terima...heee~ tapi pisang rebus dengan kelapa & ice coffee latte dia superb! next time nak cuba makan asam pedas...dengar kata sedap... :)

Overall...it's really an awesome day...with awesome people...kita boleh jadi diri kita yang sebenar...tak payah nak control ape semua...sebab masing-masing tahap kegilaan berganda-ganda..hahahaha...tak sangka kan semua perangai gitu...Sally ingat sally sorang je tahap sewel berganda...LOL...

Hopefully dapat jumpa lagi lain kali...itew dah rindu kat korang dah...

:(

59 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy Birthday Blogger Asha Lya!

2:20:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Hehehe...Sally tau dah terlambat kan sebenarnya...sorry...sorry...sally tak perasan langsung kalender hari ni...betul weh...tak tipu..hahahaha...Hari ni mmg banyak gila kerja...mmg tak terlayan la baik blog atau media sosial yang lain....

Happy Birthday!
Semoga panjang umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan....
Dan selamat menempuh alam perkahwinan pada bulan depan...
Sally doakan yang terbaik buat Lya dan pasangan...
Semoga dimurahkan rezeki dan terus sukses pada masa hadapan..
InsyaAllah...

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Monopod Phenomena & Selfie.

1:57:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Sekarang ni...fenomena selfie dan jugak ambil gambar menggunakan monopod dah menjadi perkara biasa...setiap masa setiap minit kita akan nampak orang ambil gambar...tu belum masuk kalau kat Korea lagi...dorang sana selfie mmg macam dorang je yang wujud kat jalan tu..bak kata kak Nadia laa...ahjumma pun buat muka aegyo (comel) sbb nak selfie...macam kalau kat Malaysia kita sorok-sorok kan..kalau kat sana...setiap ceruk jalan akan ada yang berhenti selfie...ahjumma..ahjumma... :)

Jangan tegur dia...shuhhhh~
Sebagai rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan dunia teknologi...Sally pun dah TERikut dan TERbeli monopod sekali dengan shutter pulak...hahaha...tapi yang fish eye lens tu mmg sally tak minat...tak tau la kenapa...mgkn sbb muka sally lebar lepas tu dia crop plak pakai fish eye...apa yg tinggal? HAHAHA...~


Tadaaaaa~ macam biasa la...kalau Sally...mesti la all blue set kan...ihiksss...seronok hati kita! hahahaha...sally beli ni kat @nutritioncafe... alaaa...yang tuan blog http://haneulafiqah.blogspot.com/ takkan tak kenal kan..? Hehehehe...kalau korang nak ikut peredaran zaman sejajar dengan perkembangan dunia teknologi..boleh la pergi beli..hahahaha...lepas tu ajak sally selfie sekali okay?

^_______^

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!