Kerana Mulut Badan Binasa.

5:03:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Bertindak tu tolonglah menggunakan akal yang sihat dan hati serta jiwa yang tenang...kadang-kadang apa yang kita cakap kita tak sedar...tapi bila dah terlepas...takkan boleh nak tarik balik...boleh dimaafkan...tapi mmg takkan dilupakan...satu hari mungkin akan teringat kembali apa yang dah pernah terjadi...

Hati, memori...semua tu benda yang terlalu subjektif...selalu akan lebih teringat daripada nak lupakan...dah nama pun kenangan pahit kan...lagi la nak ingat...kenangan manis tu selalu je lupa...pelik sungguh jiwa dan raga termasuklah kepala ni...

^_________^

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yellow Ribbon Project.

1:17:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Selain daripada projek mega Rainbow Sea Project yang akan dijalankan pada 10th May 2014 sempena konsert 2014 CNBLUE Live ‘Can’t Stop’ in Singapore...pihak SGFC (Official CNBLUE Boice in Singapore) juga akan menjalankan lagi satu project iaitu "Yellow Ribbon Project"....

Projek ni di cetuskan oleh Kelly daripada Thailand yang mencadangkan supaya semua BOICE yang akan menghadiri konsert ini memakai riben berwarna kuning dipergelangan tangan kiri sebagai menghormati peristiwa tragedy Sewol yang tenggelam ketika dalam perjalanan ke Pulau Jeju...sehingga kini...hampir 300 mangsa telah disahkan terkorban dan masih ramai lagi yang masih hilang....Projek ini merupakan salah satu cara untuk mengenang, menghormati dan menunjukkan rasa simpati kepada mangsa dan juga keluarga mereka....

Credits : http://www.cnbluesgfc.net/
"In South Korea, the yellow ribbon is now being used in order to commemorate Sinking of the MV Sewol and now Yellow represents hope and also condolences to all affected victims and family of the ferry incident and to add on, our leader, Yong Hwa did say that he hopes all boices can also pray hard for all the victims and family of the ferry incident."



More info : cnbluesgfc.net

Pihak SGFC berharap, projek ini akan mendapat sokongan daripada semua yang akan menghadiri konsert pada hari tersebut...sebab kita tak dapat nak buat apa-apa, tunjuk rasa simpati dan mendoakan mereka rasanya sudah cukup baik dan harapnya, projek ini dapat menyatukan semua yang menghadiri konsert ini....

#Good Luck guys! You guys awesome! ^_^

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Five Philosophy of Life.

8:24:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments


Just do whenever you think suitable too...Don't push to hard, just go on with the flow..InsyaAllah...In life, doing something that you can't coop with...will stressed you out...So, just do whatever you want too and don't forget to smile as much as you can...

Happy Sunday guys!

^___^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!