Hmmm....

9:02:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Benda kalau berkait dengan attitude..semuanya kita kena belajar..bukannya kita hidup terus dilimpahi dengan perangai yang baik...even masa bayi kecil pun kita kata,

"ibubapa la yang akan mencorakkan kehidupan anak-anak mereka"

Benda yang positif ni mmg susah nak buat...lagi-lagi kalau kita jenis set dalam minda segala jenis kekusutan yang sebenarnya tak perlu kita lalui...tapi biasa la...kompleks sangat pemikiran manusia ni kan...

Just my 20cents opinion.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ketam Nipah VS Ketam Batu

4:54:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Sally tak berapa tahu sangat pasal ketam ni..cuma sally tau la ada ketam yg tak boleh dimakan...so, atas atas ni perbezaan antara ketam nipah dan ketam batu...yang mana ketam batu ni haram dimakan kerana dia hidup dua alam..meaning that boleh hidup kat darat dan juga laut la...

Sebagai orang Islam, sebaiknya kita cari la makanan yang halal dan kita yakin...yang penting jangan makan benda yang akan memudaratkan diri kita sendiri....

Lepas ni hati-hati bila beli ketam okay?

^______^

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Virtual hubby going to Bangkok.

4:00:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Baca tajuk je terus rasa macam nak karate sally kan..?
takpe..jangan risau...biar sally karate kan diri sally sendiri..hahaha...
setelah tamat konsert 2014 CNBLUE LIVE ‘CAN’T STOP’ IN SEOUL beberapa hari lepas..pastu sambung pulak konsert dua hari kat Yokohama, Japan untuk promote album Jepun terbaru dorang...CNBLUE dah selamat sampai ke Bangkok pagi tadi untuk 2014 CNBLUE Live ‘Can’t Stop’ in Bangkok yang akan berlangsung pada hujung minggu ni...boleh refer ke ENTRY ni...

Macam biasa la...tahap meroyan sally bila CNBLUE berada berdekatan dengan Malaysia mmg takkan dapat dibendung lagi..hahahaha...harap maaf ye...jangan la marah ittew~

CREDITS : CNBLUE THAILAND FC
spotted Yonghwa eating chewing gum..hahaha...yang tu statement yang dorang tulis ek..sally copy je pun..hahaha...yeay! CNBLUE dah selamat sampai..LOL...padahal kat atas tadi dah bagitau dorang dah sampai...

p/s : Kenapa sally tgk Bangkok dengan Malaysia dekat je dalam Google Earth.

*menenangkan hati kat bawah meja kerja..srooott srooot...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ku santau maduku.

1:07:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

ohh pehlisss...sepatutnya nak kena update pasal Mini Blogger Gathering semalam kan..? tapi relax dulu laa...kasi orang lain up dulu..kang kalau semua update hari ni..mau menggigil mata nak membaca..pulak gambar semua sama kan..hahahaha...

Hahahaha...so, hari Jumaat yang mulia ni..mohon jangan terpedaya tentang "kejahatan" yang tertera pada tajuk entry tu...hahaha...kome ingat Sally ni berani nak menyantau orang...puhlisss laaa...Sally paling-paling pun pernah simbah asid je..mana reti santau..lalalala~

Hahahaha..ni cuma sekadar drama oleh dua orang peminat-sanggup-membunuh-kepada-Yonghwa je...Nuriesya Nadia...first time dulu rasanya kenal dia sebab +Aefa Aerisya ada update kat blog..time kan fefeeling blogger prihatin..berdezupp laju ke blog beliau..siap follow weh.. *tepuktepuk


Alkisahnya, sebelum-sebelum ni takde pulak sally nampak blogger yang minat kat Yonghwa tahap kritikal..sebab yang Sally tau..Sally sorang je yang ada penyakit tu.. -___-'

For past few month, Sally kenal kak Iza (msredcheesecake) yang minat Yonghwa..hahaha..lepas tu tetiba budak Hajar ni minat jugak..ish..banyak persaingan betul! Tetiba emo kejap...sampai la satu hari ternampak #maduku upload gambar Yonghwa kat Insta..hello! I bukan stalk you okay?


kenapa boleh timbul soal santau?

okay, yang ni sebenarnya gurau je....Semalam organizer ada suruh sediakan hadiah...saje nak main tukar-tukar hadiah kan...at least ada la kenangan masa gathering kami ni...pada mula sampai lagi mmg kitorang dah bergaduh manja yang kami ni madu sebab minat Yonghwa je pun.. 
 
*jangan berani cakap Yonghwa tak kenal pun kitorang..ayat sensitif tu!

Hahahaha...benda end up jadi drama bila KAKAK NURIE dapat cabutan hadiah daripada sally...pasal tu la sally cakap mmg sally dah santau hadiah tu supaya dapat kat dia..hihihi...which is sally tak buat pun tau...sally tak reti menyantau orang..sambung gaduh sampai ke group whatsapp..haiya!
 
-___-'
 
Hehehe..sila la pergi baca entry MADU kalau tak percaya...

It's a very spontaneous and hilarious moment when we actually fighting around because of that man that didn't know that we exist somewhere in the world..sounds very pathetic haa...LOL...
 
#biniYonghwa #hadiahsantau #tangkalramarama #madumadusengal #kelabbiniYonghwa

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!