Choices.

11:09:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

"Choices is not something that really helps when you just need an answer.."

Benda ni yang tgh melanda sally sekarang...haihhh...susahnya nak buat keputusan bila kita sebenarnya nakkan satu jawapan je...susahnya lahaiii...Nak buat keputusan...even bukan la benda penting pun sebenarnya....tapi bila terpaksa memikirkan orang lain lebih daripada memikirkan diri sendiri...rasa jatuh semangat nan sedikit yang tinggal ni...

Kalau boleh tak nak la kena pilih...nak terus bangun tido...nampak jawapan tu depan mata...haihhh....terusa dapat jawapan..terus dapat apa yang kita nak...terus jadi seperti yang diharapkan....

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Talk..Talk..Talk...

4:48:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments


Bendanya mudah je sebenarnya...tapi manusia ni suka menyukarkan sesuatu yang mudah...sebagai contoh la...bila kita rasa tak puas hati atau rasa nak memberontak...kita akan bercerita kepada orang lain daripada pergi bersemuka dan menjelaskan perkara yang bermain di minda...

Dan perkara yang paling tak best bila benda yang kita cerita tu sampai kepada pengetahuan orang lain atau tuan punya badan...dan berlakulah pertengkaran yang sebenarnya kita boleh elak pada awalnya daripada berlaku.....

Percaya la..berdepan tu lagi mudah nak selesaikan masalah daripada kita bercakap kat belakang..tu belum lagi masuk kategori mengumpat benda yang takde kaitan..habis kisah lama orang dibawa keluar nanti hanya sebab sedikit perselisihan faham...

"Act using you mind, not you emotion.."

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sleeping Headphones.

11:02:00 AM Sally Samsaiman 49 Comments


Sally kan...mmg suka dengar lagu...tapi sally tak suka pasang kuat-kuat atau bagi semua orang dengar...so, sally lebih memilih untuk pakai headphones...sally dah jarang pakai earphone...sebab lubang telinga ni kecik sangat...asyik terjatuh je..kalau yang jenis plug-in tu lagi laa...adoi..!

Kadang-kadang malam pun sally akan dengar lagu...ingat lagi entry lullaby yang sally tulis beberapa minggu lepas? sebab sally ni menurun penyakit arwah papa...insomnia...sally boleh tidur habis lambat tapi bangun seawal yang boleh...tu jugak sebab kenapa badan tak cukup rehat kot...nak paksa tido pun tak boleh...tak jadi..guling kiri kanan pun sama jugak kekdahnya..hehehe....

Tapi takde la selalu..kadang-kadang kalau dah mmg tak boleh tido..lampu dah tutup semua tapi mata still degil...baru la sally dengar lagu atau kadang-kadang sally akan buka alunan Al-Quran...biar hati tenang, jiwa tenang..baru boleh tido...jangan la nak tido korang dengar lagu head banging ke lagu disko pulak..kang makin degil la mata tu..hihihi...


Comel ke idok? hehehe...sleeping headphones ni sally beli daripada kedai Typo yang baru dibuka kat Nu Sentral tu...Typo ni sejenis kedai barang-barang yang comel tu la..spesis kedai Hinode Shop and etc la...tapi harga dia mmg kadang-kadang tak masuk akal...macam la headphones ni haaa....cuba teka berapa RM sally beli?

So far, sally okay la pakai ni..tapi mmg time tido jela boleh pakai..kalau pakai kat luar..habis segala benda sally langgar...sebab dah complete bertutup mata tu kan..hahaha...kalau kat luar sally pakai Beads headphone sally..hihihi..macam banyak pulak headphones yang sally ada kan?

^______^

49 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!