The greatest appreciation, so far.

9:06:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments


Alhamdulillah....

itu je la yang mampu sally ungkapkan apabila diberi penghargaan yang begini oleh blogger Pendekar Berkuda...dalam entry SINI..tiada niat nak bermegah, jauh sekali nak menunjuk...cuma sally nak berkongsi kegembiraan dengan korang yang sentiasa berada bersama sally masa susah senang, turun naik blog ni....kalau takde korang yang baca...sure sally macam mumbling sorang-sorang je kat sini kan....

Daripada tahap meroyan sally kepada Yonghwa dan CNBLUE, derita nak sambung degree, masalah yang berkait dengan kehidupan semuanya korang ada dekat untuk menjadi peneman, pembaca, pendengar dan juga pemberi nasihat dalam sally meniti kehidupan seharian.

Sally takkan ada di takuk sekarang tanpa sokongan daripada korang...so, to you guys, thanks a lot for being the most loyal friends ever...hehehe...meh nak kasi flying kiss kat semua orang...Sally doakan korang sentiasa berada dibawah lindungan Allah dan berjaya dunia dan akhirat..

Love & hugs!

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Think before you act!

4:31:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments


Pepatah orang melayu,

"Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada berguna"

Sebenarnya banyak lagi pepatah melayu yang berkaitan...manusia ni silapnya selalu berfikir menggunakan emosi bukan menggunakan akal fikiran yang Allah bagi...bila dah berada dalam kesukaran baru nak menangisi kekesalan pada keputusan yang diambil...Dan bila dah ambil keputusan tu, jgn lupa pastikan setiap pilihan yang kita buat tu takkan tergantung dan takkan menyusahkan diri sendiri ataupun org lain.

Dalam dunia ni, terlalu banyak dugaan...tapi kita kena la bijak membuat keputusan dan jangan terburu-buru dalam mengambil keputusan...jangan bertindak mengikut emosi....

Ada satu quote dalam bahasa inggeris,

"Don't make a promise when you're happy, Don't make a decision when you're angry"

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hello Sabtu!

9:23:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Alhamdulillah...sekejap betul masa berlalu kan...hari ni dah sabtu....rasa penat kerja minggu ni..huhuhu....semalam tido pukul 3 pagi sebab menyiapkan penulisan artikel...tu pun masih lagi ada 2 belum dapat disiapkan...alahai....

Dah breakfast ke..? Hari ni abang sally dah gaji...pagi tadi dia belanja makan roti canai...alhamdulillah...sampai office pulak, kakak kat office ni belikan nasi lemak...hehehe...mana nak sumbat nasi lemak ni..?

Sorry tau! minggu ni sally kurang sikit blogwalking...banyak sangat benda nak uruskan...tapi jangan risau...InsyaAllah minggu depan dah okay sikit sbb akauntan sally dah habis cuti kan...ihikkkss...rasa macam sally pulak nak g bercuti..LOL...


Good morning! Love & Hugss! :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!