Love me tender.

4:55:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Senyuman Tengku Imran kini kembali...siapa perempuan itu? Siapa dia sehingga gelak tawanya dengan mudah kembali mengukir setelah melihat keletah dia...senyuman yang sudah hampir setahun tidak dilihat mekar diwajah Tengku Imran kini kembali...Siapa perempuan itu?

Love me tender, Love me sweet,
Never let me go.
You have made my life complete,
And I love you so.

Aleeya...wajahnya persis seorang gadis Korea...kata ibu mungkin kerana terkenan semasa mengandungkan dia....Siapa lelaki itu? Wajahnya sugul tapi seperti ada sesuatu yang menarik mata supaya sentiasa mengejar bayangnya...siapa lelaki yang sedang merenungnya?

Love me tender, Love me true,
All my dreams fulfilled.
For my darling, I love you,
And I always will.

Peristiwa Tengku Imran dan Intan kini tinggal kenangan...senyuman yang dulu milik Intan kini diraih oleh Aleeya...gadis yang datang tanpa dijemput, cintanya datang tanpa diundang namun kehadirannya sudah cukup buat Tengku Imran kembali girang...mungkin ada hikmah disebalik pertemuan mereka...kekecewaan yang dibawa oleh Intan, diubati dengan kehadiran Aleeya disisinya...

Love me tender, Love me long,
Take me to your heart.
For it's there that I belong,
And well never part.

Hendak ditolak hati tak terima, hendak di layan hati mengiyakannya...ternyata Aleeya tak dapat menolak...mana tidaknya...sekilas kelibat Tengku Imran lalu...laju lirik matanya lari mengejar...kalau mampu...ingin laju kakinya berlari menghampiri...tapi dek kerana malu, perasaan disimpan ke tepi, dikunci rapi di dalam hati...Risau kalau-kalau rakan-rakannya dapat membaca isi hatinya nanti...

"ahhhh...aku ni dah gila bayang agaknya..."

Love me tender, Love me dear,
Tell me you are mine.
I'll be yours through all the years,
Till the end of time.

Sejauh mana berlari, sekuat mana badai menghampiri...Kalau dah jodoh...tiada yang mampu melawan kehendak ilahi...Hendak ditipu, hati sendiri...hendak mengelak, hati sendiri...hendak melawan, hati sendiri...Tengku Imran tidak dapat menipu, Aleeya tidak mampu menepis...kerana jodoh itu mmg buat mereka...Larilah ke gunung, soroklah dihutan...jika wajahnya yang dilihat dibulan...makanya cinta itu mmg tercipta oleh Tuhan buat mereka...

When at last my dreams come true,
Darling this I know,
Happiness will follow you,
Everywhere you go.

 Elvis Presley - Love Me Tender

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Video] CNBLUE - Still (Japanese new single)

3:13:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

Awal bulan ni Sally ada kongsikan single terbaru CNBLUE dalam bahasa Japan kan...dah dengar ke lagu Truth tu? so, hari ni ada lagi satu nak kongsi....lagu ni pun akan ada jugak dalam album Japan dorang nanti...

err...tapi actually kan, Sally tak faham langsung tema video klip ni...yang Sally nampak Yonghwa main piano je.. *melting


#CNBLUE visits China for attending #Yinyue V-Chart Awards yesterday (15/4/2014) and they won the BEST BAND AWARD there..happy for them..yeay! cheers! ^___^

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [5 Bestari 07]

12:30:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments




Missed them! 5 Bestari 2007 (after 7 years)

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Kpoppers]

10:00:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Girls Generation (SNSD) - Gee

p/s : only KPOPPERS will understand.

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! [Doraemon]

8:00:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments














#throwback

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila CNBLUE Boice's berkenalan.

12:32:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Hari ni bercerita lagi pasal CNBLUE...nak buat macam mana...itu je la modal yang sally ada...kang kalau cerita pasal Human Resources korang malas nak baca pulak...kan? ke korang nak baca pasal Human Resouces? *muka serius

Boice - CNBLUE’s fandom, is a combination of the words Blue and Voice, meaning the fans are their  (CNBLUE) voice.

Sejak sally update pasal konsert CNBLUE dekat Singapore, ramai Boice daripada Malaysia yang contact dengan Sally...which is diorang ingat Sally akan kesana untuk menghadiri konsert...ada yang lone ranger, ada yang akan pergi berdua dan ada yang akan pergi dengan kumpulan...hah...jangan terkejut ye, mmg ramai yang akan ke Singapore untuk tengok konsert tu...ada yang buat kerja gila...pagi flight ke Singapore, habis konsert malam tu terus flight ke Malaysia balik...hahahahaha...yes, they are really die-hard fans...can't deny! *Please don't call they STUPID or whatsoever...they just showing their interest to the boys.

Yang Sally kesian bila ada yang first time nak g konsert...ada yang akan pergi sorang diri ke sana....ada yang datang daripada Perak dan banyak lagi la...fuhhh...dah rasa macam jadi tempat luah perasaan pulak...dorang tak tau yang Sally jeles tahap nak gila kat dorang yang mampu ke sana...ulang alik macam g konsert jalan kaki kat sebelah rumah je...hahahaha....hmmm...Sally faham...sebab tahun ni takde perhentian kat Malaysia, so, dorang buat keputusan untuk ke sana la...kalau tak tau lagi bila dapat jumpa kan....

Lately ni ada la sorang dua yang selalu berborak dengan Sally...yela..bila dah kongsi interest yang sama...mmg jadi berdozen-dozen cerita yang ada pasal CNBLUE padahal dorang tu berempat je pun kan...hahahahaha...even kami semua tak pernah jumpa, tapi kami ada satu benda yang menjadikan kami rapat..yes, CNBLUE...mmg tak dinafikan...bila kita share interest yang sama, secara automatic akan ada satu perasaan sayang..perasaan nak berkenalan...nak selalu berborak...kadang-kadang tu sampai tak tau bila nak stop...sampai nak kena bgtau nak tido...itu pun boleh continue masa dah bangun nanti...hahahahaha...bukan setakat Boice daripada Malaysia...yang daripada Philiphine, daripada Singapore sendiri pun ada...tak pasal-pasal la sally kena membebel dalam english...nasib kome la paham ke tidak bahasa sally tu...hahahaha...dah macam alien...

Seronok sebenarnya...daripada FB sampai ke whatsapp...siap ada yang pujuk Sally untuk join jugak...hahahaha...bukan tak nak...tapi tak mampu la rasanya...walaupun masa tu dah gaji....tapi rasanya banyak lagi benda yang perlu Sally dahulukan...Sally kena dahulukan ibu dan juga keperluan rumah...kalau ada rezeki, lain lah kan?


Now, I'm just hoping that I can join them to the concert but I know my limit...hmmmm....hoping for a miracle is not exaggerated I guess...? If not, I just have to dream about them again...hahahaha...

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!