Tips | Cara tak nak bg baju jatuh daripada penyangkut.

8:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


Boleh la cuba kan? Tapi kalau kena buat kat setiap hanger...errr....macam banyak sangat la pulak kan...hahahaha...

^______^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jung Yong Hwa for Shu Uemura

3:30:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Yeay! hehehe..tetiba yeay kan...Sape tau produk Shu Uemura? alaaa...produk kecantikkan yang femes tu...takkan la tak tau..hihihi...so, ceritanya..Jung Yong Hwa telah dipilih sebagai model untuk produk mereka...yang akan memasuki pasaran China...


Yonghwa merupakan model daripada luar yang diambil sebagai jurucakap bagi produk tersebut...hehehe...yang penting pakai warna pink sebab nak sama dengan produk dia..hahaha...

Jung Yonghwa has fresh and romantic image that look crystal-clear. We based that in our decision for choosing him to endorse Shu Uemura.”



eh, teringin nak beli pulak..hahahaha

^_____^

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segenggam Tabah.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


Segenggam Tabah

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi
Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian

Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti
Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar

Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya


Lagu kat atas ni lagu kumpulan InTeam...actually dah lama dah Sally dengar lagu ni...since Form 4 or Form 5 Sally tak ingat...bila mana sally rasa nak menangis...sally akan dengar lagu ni...lagu ni ada one kind of power yang bagi sally ketenangan...lagu yang akan buat sally percaya yang sally masih boleh teruskan kehidupan walaupun hanya tinggal "segenggam tabah"...

Akan ada satu ketika yang kita rasa sampai dah tak mampu nak tahan derita...nak bercakap atau nak cerita kat orang...sape yang nak dengar..? Tak semua orang nak dengar apa yang kita nak ucapkan...Tak semua orang gembira bile dia menjadi tempat untuk kita meluah perasaan...Mungkin ada..tapi tak ramai....

Korang cuba  la dengar lagu ni ye...

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally yang curang.

10:40:00 AM Sally Samsaiman 33 Comments

Sebelum korang fikir yang bukan-bukan...Sally nak bagi tau...ni bukan kisah benar ye...ni hanya mimpi yang terjadi malam tadi...Al-kisahnya...entah macam mana boleh termimpi Lee Jong hyun...huhuhu...Lee Jong Hyun ni salah seorang ahli dalam kumpulan CNBLUE..kalau ikut umur dia cuma muda setahun daripada Yonghwa...Lee Jong Hyun ni dikategorikan sebagai ahli yang paling handsome dalam CNBLUE...tapi Sally tetap sayang Yonghwa..haahaha...


Mimpi semalam pun sumpah la kelakar...time tu baru lepas konsert kot rasanya...pastu entah camne Sally boleh pulak panggil Jong Hyun macam kawan dah lama...siap silang tangan lagi bawa dia g jumpa Anne Nurain dengan kak Lieya...jangan tanya la kenapa dorang boleh ada dalam mimpi Sally..sebab sally pun pelik..hahahaha...yang penting dalam mimpi pun pandai...speaking je weh..takde cakap bahasa Melayu...hahaha....

Yang peliknya...punya la sally minat kat Yonghwa..tapi Jong Hyun jugak yg masuk dalam mimpi...hahaha...mmg bangun pagi terus blur...kejadahnya la mimpi haa...kalau mimpi Yonghwa, ada jugak la possibilities nak jumpa dia..kalau mimpi Jong Hyun?

LOL.

33 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!