Beza pelajar melayu & pelajar bukan melayu.

4:21:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments


Korang mesti ada baca pasal ni kat kat Facebook kan?...kalau boleh, Sally nak cakap...sally respect gila kepada orang yang tulis ni...sebab mmg terkena kat batang hidung sally....Macam yang korang tau...Sally kan tgh sambung degree sekarang ni...so, setiap hari Ahad sally akan ke Shah Alam....sebabkan sally takde transport, jadi kadang-kadang tu sally tak bawak pun buku teks..huhu...sebab rasa berat nak bawak masa balik naik train...

Yang main telefon tu pun kadang-kadang buat jugak....haihhh..terasa nak kena muhasabah diri...dah la awak tu PJJ kan...jarang-jarang jumpa lecturer...kalau tak concentrate dalam kelas...camne la nak senang faham...balik rumah pun still boleh main telefon tu kan....So, kepada korang yang masih belajar...atau yang bekerja sambil belajar...tumpukan la perhatian selagi mampu...tak semua orang dapat menyambung pengajian...so, kita ni dah kira beruntung sebab dapat sambung belajar...jadi jangan la sia-siakan peluang yang ada tu...

Okay, Sally pun nak target tak nak bayar PTPTN! InsyaAllah!! Boleh tak tolong klik C N B L U E .. Thanks! :)

^_______^

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Years by years.

2:30:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments


Nasib baik la Sally belum kategori ni lagi..korang?

Sekarang ni zaman teknologi berkembang...anak-anak yang baru nak membesar pun dah dapat Ipad sebiji sorang...teknologi kadang-kadang sally rasa membuatkan kita lagi takde life...sebab asyik menghadap je teknologi yang takde kesudahan...

Boleh tak tolong klik C N B L U E .. Thanks! :)

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Moody..?

12:44:00 PM Sally Samsaiman 15 Comments


Kadang-kadang bila kita diam, orang tanya...kenapa moody? kau ada masalah ke..? kau sakit ke..?

Hahahaha...pernah tak korang terfikir yang kadang-kadang manusia tu ada satu ketika dia berfikir...ataupun dia terlalu banyak kerja sehingga tak mampu nak berbual dengan korang...tapi mmg realitinya la kan..kalau orang yang jenis 24/7 bercakap..tetiba dia diam..mmg pelik kan..?

Boleh tak tolong klik C N B L U E .. Thanks! :)

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Peluang bekerja di Malaysia Airports Holdings Berhad.

10:38:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Dulu kan...sally pernah tulis pasal kapal terbang dalam entry SINI...Sally kan suka sangat tengok kapal terbang..hehehe..tak tau kenapa la kan...so, kebetulan tadi dekat FB ada nampak kawan share pasal open interview di Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB)...

MAHB ditubuhkan pada tahun 1992 dan mereka ni yang bertanggungjawab dalam menyelenggara, operasi dan jugak pentadbiran lapangan terbang....

http://www.malaysiaairports.com.my/index.php/component/content/article/115/766


Kot kalau ada yang berminat atau yang tgh cari kerja ke kan...boleh la cuba...ada jawatan sebagai :
  1. Technician
  2. Admin operation assistant
  3. Driver (Runaway sweeper)
  4. Information assistant
Tapi sally tak g la kot..hehehe...sebab takde yang berkenaan dengan kursus sally kan..huhuhu...next time kot...saje kongsi dengan sesape yang takde kerja atau rasa nak cari kerja baru...boleh la cuba....

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

First love VS Forever love.

7:17:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


I'm neither someone's first love or their forever love...

Happy Friday!

^_____^

Boleh tak tolong klik C N B L U E ..

Sedekah hari Jumaat..kalau tak nak tekan semua..tekan satu pun takpe..hihihi...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!