Ruam.

8:19:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

Sejak semalam badan ni rasa sakit sangat.. Panas... Pastu mula ada banyak ruam kat badan.. Tak tau la kenapa..Pastu tempat yang ada ruam tu jadi pedih dan panas...ada idea tak kenapa? Masalah air kotor kot agaknya? Rasa tak selesa sangat jadinya...

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

[Update] 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Singapore.

3:18:00 PM Sally Samsaiman 28 Comments

Weehooo~
Akhirnya details yang ditunggu-tunggu dah pun dikeluarkan...actually ni agak lewat sebenarnya...macam masa konsert kat Malaysia tahun lepas, konsert bulan August tapi details dikeluarkan seawal bulan May...tapi sayangnya tahun ni takde Malaysia dalam route...so, say hello to Singapore!


Details:
싱가포르 공연 티켓팅 안내
공연일자: 2014년 5월10일 (토) 오후 7시
공연장: 싱가폴 인도어 스타디움
티켓가격: S$248, $198, $168, $138, $108 (예약 수수료 불포함)

티켓판매는 2014년 4월 5일, 오전 10시부터 시작됩니다.
온라인 티켓구매: www.sportshubtix.sg
전화예매: +65 6335 5000
현장구매: 싱가폴 인도어 스타디움
아웃렛: 모든 SingPost 아웃렛

단 하루뿐인 CNBLUE 의 공연을 절대 놓치지 마세요.

Hehehe...sorry! korang tak faham kan..? hahaha....sebab sally pun tak faham sebenarnya..lalalala...meh la kita baca yang translation ye sayang-sayang semua...


We are pleased to announce the ticketing details for
[2014 CNBLUE LIVE – Can’t Stop in SINGAPORE].

Date & Time: 10 May 2014 (Saturday) 7PM
Venue: Singapore Indoor Stadium
Ticket Price: S$248, $198, $168, $138, $108 (excludes booking fee)


Tickets on sale 5 April 2014 (Saturday), 10AM.
Online Booking: www.sportshubtix.sg
Phone Booking: Call +65 6333 5000
Box Office: Located at Singapore Indoor Stadium
Outlets: All SingPost outlets located islandwide

Don’t miss the chance to catch CNBLUE LIVE for a one night only performance!

Kepada yang nak join, sila la beli tiket..sebelum tu mohon convert duit SGD tu kepada RM ye supaya tak terperanjat sangat..hahaha...ke nak sally tolong convert kan..? $1 - RM 2.60

  • $248 - RM 645
  • $198 - RM 515
  • $168 - RM 437
  • $138 - RM 360
  • $108 - RM 280


Kepada korang yang membaca entry ni...jangan berani tanya sally pergi ke tak...kang ada yang banjir Singapore tu sally buat kang..haaa....takde cara lain korang nak pujuk sally melainkan tolong hadiahkan sally tiket tu...huwaaaaa~

okay, stress..nak g usha tiket ke 2014 CNBLUE Live Can't Stop in Bangkok pulak.

28 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Buah Kundur.

1:31:00 PM Sally Samsaiman 36 Comments


Sebagai warga KL yang jauh daripada dusun mahu pun kebun, perkara yang paling pandai dibuat ialah minum atau makanan yang segera...hahaha..macam sally...Semalam masa g kedai dengan ibu, sally pun terjumpa la buah kundur..hahaha...ye, sally first time dalam hidup kenal buah kundur...bukan tak pernah minum air dia tapi tak pernah tengok live buah dia..paham tak..? Kat Malaysia ni nama lain dia buah beligu..okay, sally tak pernah tau...thank you!


Untuk pengetahuan korang, orang cina menggunakan isi buah kundur untuk dibuat manisan atau acar manis. Buah kundur didapati mengandungi 97% air dan sedikit garam galian serta vitamin, kanji, alkaloid jenis cucurbitine, resin asid, protien jenis myosin dan vitellin, serta gula. Sebenarnya buah kundur sesuai di makan untuk menghilangkan dahaga sebab buah ni mmg sejuk tapi tak digalakkan kepada orang yang demam, kang makin menjadi-jadi pulak demamnya...dan buah kundur juga sesuai untuk orang yang ada masalah nak buang air kecil. Daun muda, kudup bunga dan buah kundur muda pula boleh di masak.

Pada masa dahulu, lapisan luar kulit buah kundur digunakan untuk membuat lilin. Buah kundur boleh membantu mengubat beberapa penyakit, seperti gonorea, sawan, buasir, lebam atau bengkak, tonik, sakit usus, sakit buah pinggang, kencing manis, dropsy (takungan air dalam badan) dan lemah limfa.
 

Orang di Filipina memasak buah kundur segar untuk dijadikan sirup dan ubat bagi masalah pernafasan dan paru-paru. Air kundur juga didapati sebagai bahan cuci mata yang merah dan bengkak. Bukan main banyak lagi kebaikkan buah kundur ni kan...sampaikan sally siap Google lepas jumpa buah kundur semalam...

Tapi serius la...sally mmg tak pernah makan buah kundur ni...paling jauh pun pernah minum air kotak Yeos je...hahaha...eh, korang ada pape buah yang jarang kita nampak tak..? yang ada kat Sabah Sarawak ke..? kita ni kan orang KL...tak tau pape...

36 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

It's April already.

11:18:00 AM Sally Samsaiman 31 Comments


Diam tak dia kejap je dah masuk April...lagi 2 bulan lebih akan kembali bertemu Ramadhan...sekejap je masa berlalu tahun ni dah masuk tahun kedua sally sebagai pelajar degree...dah nak masuk tahun ketiga sally bekerja kat company yang sama..hehehe...cepat je masa berlalu..esok lusa sally dah kahwin...eh?

Hahahaha....kat atas tu desk calender kat office...kosongnya bulan April ni..takde benda selain daripada ada 2 kelas je hujung minggu dan jugak birthday celebration 2 rakan kerja sally kat office ni...and that's all...alahai bosannya!


This one pulak, jadual bulan May...bulan yang paling ditunggu...bulan yg paling banyak cuti umum, nak kena cuti sempena majlis pernikahan kakak kesayangan sally dan kenduri kat rumah kami dan yg paling penting sekali...traveling time! hahahaha....

Cepatlah bulan May!!!

31 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!