Keputusan selepas cabaran 10 Hari bersama Slim Fast Diet!

8:22:00 PM Sally Samsaiman 40 Comments

Sepatutnya tiga hari lepas dah kena review, tapi disebabkan kekangan masa...baru hari ni sally berkesempatan nak bagi feedback pasal kebaikkan dan apa yang dah terjadi kepada sally selama 10 hari..weehooo~


Disebabkan cik sally ni beratnya terlebih daripada 75kg kan..so, dapat la dua kotak..dan cara minum dia mestilah 15minit sebelum makan..dan disebabkan ada 2 kotak...itu bermakna sally kena minum 2 kali sehari...which is sally pilih untuk minum sebelum sarapan dan jugak sebelum masa makan malam...entry penerimaan produk boleh baca kat SINI...

First of all, sally nak ucapkan terima kasih buat My Beauty Herbs dan jugak kak MiaLiana atas kesudian mereka memilih sally menjadi antara mereka yang terpilih untuk mencuba produk ni...tak dinafikan memang ianya merupakan produk perlangsingan yang sangat berkesan dan yang penting ianya mmg mengawal selera makan kita...tak caya..? kena cuba sendiri laa..hahahaha...


Apa yang bagus sangat produk ni..? Sama je macam produk yang lain kan..?

Mesti ada terdetik dalam hati korang pasal benda ni...tapi nope! ianya mmg merupakan cara kurus dengan cepat...Kordial Slim Fast Diet memang sangat berkesan untuk mengempiskan perut anda, melegakan sembelit (sebab korang mmg akan kerap ke tandas which is sally pada hari pertama..ulang alik ke tandas 7 kali...), memantau selera makan dan membuatkan kita sentiasa rasa kenyang. Ianya juga membekalkan tenaga dan yang paling penting, benda yang paling kita nak ialah menyingkirkan bonjolan lemak yang kurang menarik yang ibu sally panggil tayar disekeliling badan..*sigh*

Kadang-kadang ada daripada kalangan kita ni orang panggil gemuk air...Kordial SFD ni juga dapat mengurangkan pembendungan air dalam badan, meningkatkan kadar metobalisma badan, membantu menghilangkan toksin yang memudaratkan dan yang terakhir sekali, menganjalkan kulit untuk penampilan lebih muda dan lebih sihat berseri...!


Actually segan nak bagitau berat sebelum..hahaha...so, sally cuma kongsikan berapa berat yang sally dah dapat turunkan kan ye...Gigih la g Giant Hypermarket tadi sebab nak timbang...actually, sally takut nak timbang kat khalayak ramai tu...sebab dulu pernah sekali mesin tu jerit, "Anda obese"...fuhhh...kuang asam punya mesin...nasib baik la mesin hari ni baik hati sikit..hehehe....


So, within 10 days cabaran untuk mengurangkan berat badan, sally hanya mampu kurangkan 4kg je...mungkin sebab minggu ni sally kurang minum air...ada juga kekangan sebab catuan air kan...jadi tak berapa banyak air sally minum...sebab bila minum Slim Fast Diet ni kita kena banyak minum air sebab tu salah satu cara untuk ianya berfungsi iaitu membersihkan kolon secara sihat dengan adanya Oligo, Ekstrak Cassia Augustifolia dan juga Psyllium Husk, dan lagi satu kesilapan sally sebab kurang bersenam...haihhh...ruginya rasa!

Daripada segi bentuk badan...mmg ada sedikit beza pada ukur lilit...even hilang 2cm pun still ada jugak perubahan kan..? Nampak la jugak perut buncit ni dikempiskan...even sikit...Alhamdulillah..berkat kesabaran sally dan jugak bantuan daripada minuman Slim Fast Diet...rasa macam nak sambung lagi...even rasa herba dia tu sangat la tak tahan tapi bila dapat rasa rasberi tu terus rasa sedap...umpamanya macam minum air ribena versi ada herba sikit la...tapi seriously dia mmg sedap, tak tipu...tapi bau herba tu biasa la...dah namanya pun keluaran My Beauty Herbs.

Nak langsing dengan sihat? Sally cadangkan anda cuba Slim Fast Diet by My Beauty Herbs!


Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

40 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jung Yonghwa Cover [The Brothers Four – Try To Remember]

2:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Try to remember the kind of September
When life was slow and oh, so mellow
Try to remember the kind of September
When grass was green and grain was yellow
Try to remember the kind of September
When you were a tender and callow fellow
Try to remember and if you remember
Then follow, follow.
Try to remember when life was so tender
That no one wept except the willow
Try to remember the time of September
When love was an ember about to billow
Try to remember and if you remember
Then follow, follow.
Deep in December It's nice to remember
Although you know the snow will follow
Deep in December It's nice to remember
The fire of September that made us mellow
Deep in December our hearts should remember



10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Minggu tunggang terbalik.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 19 Comments

Sejak kebelakangan ni mmg sally terlalu sibuk di pejabat...yela..dah nak kena audit untuk tahun 2013 punya account...biasa la..mmg lewat sikit sebab kami ada 3 buah company dan nak kena audit satu per satu la...hurmmm...

Buat masa ni mmg sally susah sikit nak update entry...kadang-kadang tu terpaksa buat entry auto-published sebab risau blog ditinggal lama..nak blogwalking pun susah...maaf la kepada yang singgah tapi sally tak balas kunjungan tu..mmg masa sangat terhad sekarang...

Lagipun, semester 4 pembelajaran sally di UiTM pun dah bermula sejak 2 minggu lepas...minggu ni pun ada kelas sebenarnya...dah la partner sally, Qim tu takde this week sebab pergi mengerjakan umrah...bersendirian la sally minggu ni..huhuhu...

And my biggest problem so far, I can't sleep...sedihnya...for the past 3-4 days, Sally tak boleh tidur malam...kadang tu mata berjaga sampai pukul 2-3 pagi and I have to get up at 6.30am untuk bersiap pergi kerja...Jangan tanya kenapa susah nak tidur because I've got no idea about that...rasanya mewarisi penyakit insomnia ni daripada arwah papa...Selalu tidur lewat, dan bangun seawal mungkin...kesiannya badan...haihhh~

Actually, this week was a total miserable week for me...I don't know how to explain..it just a stressed and the most tired week I ever had...and for the first time in my life, I don't know how to control my lifestyle..makan kemana, tido kemana, baca nota sampai 2-3 pagi, pergi kerja badan tak cukup rehat, mata letih, kualiti kerja sangat teruk and, that's it! all about the negative things happened in my miserable week..

Hopefully, next week would be better..InsyaAllah.

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!