Skittles.

5:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Sape tau skittles..? angkat tangan!
 Kalu dekat Malaysia ni kita selalu jumpa yang ni kan...


It's either warna merah (original) atau yang warna hijau (sour)...hehehe...meh hari ni nak kenalkan perasa yang lain yang ada edisi skittles ni...tapi yang boleh didapati kat luar negara la...kat Malaysia takde lagi buat masa ni..hehehe...

Tadaaa!



Yang ni kakak Ain beli masa dia pergi Hong Kong minggu lepas..hehehe...banyak-banyak benda, benda ni yang dia belikan..hahaha...ni yang edisi Riddles...kenapa yang ni edisi Riddles..? sebab selalunya kalau kita makan kita tau dia perasa apa kan..tapi yang ni bezanya sebab kalaer dia tak melambangkan perasa dia...

tagline dia, "the colors doesn't match the flavors"...

err...tu je nak cakap..hehe..

^___^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makan di KyoChon @ One Utama.

3:19:00 PM Sally Samsaiman 27 Comments

Sape peminat korea? sape yang minat Super Junior??

ye! disini tempatnya utk korang...hahahaha...

Macam yang korang perasan dalam cerita Korea, khususnya drama yang korang layan sampai tak tido tu...selalu korang akan perasan yang dorang suka sangat makan ayam goreng kan...tu belum masuk yang bukak kedai ayam goreng...salah satu jenama ayam goreng yang terkenal kat Korea ialah KyoChon.

Semalam, lepas balik klinik...sempat la tersesat ke OU..hahaha...Ain la ajak sebab dia kena standby semalam...tak payah keja kan...dia seretnya sally sekali...at first macam nak makan kat Food Republic pastu tukar makan kat Dubu Dubu...sampai at last sally teringat nak cuba makanan kat Kyochon...


Disebabkan berdua je dengan Ain, dia bagi la kami seat untuk dua orang...kebetulan seat yang sally pilih tu meja yang ada ahli Super Junior sign...weee~ eh, sally lupa bagi tau ek yang Super Junior merupakan duta untuk KyoChon ek..? hahaha...okay...yang tu ada tanda tangan daripada Kyuhyun dan Kangin masa grand opening masa pertengahan bukan January yang lepas...



So, this is my partner in crime kalau bab makan, Ain...dia pantang sikit kalau ada kedai yang berkait dengan Korea ni...hahaha... Dah la lepas cabut gigi semalam...sakit pulak mulut...nak makan tak boleh...tapi sally gagah jugak la suap sikit-sikit...sebab dah alang-alang kan...kang kalau tak makan, kempunan...ngee!


Antara sos yang ada...dia suruh pilih satu...sally buat muka comel...dapat la rasa tiga-tiga sos..hehe..alhamdulillah...kalau nak bercakap pasal harga, jangan la tanya...a bit pricy but kalau nak lawan dengan kualiti.. I would say yes...semalam makan berdua pun baru around RM65..it's okay laa...still affordable kan?



Mohon jangan tanya yg mana sedap...sebab sally makan sikit sangat semalam...sebab tak boleh nak bukak mulut...pandang jela Ain makan..hehehe...nama pun sally tak ingat...kalau tanya +Ainim Suju , mungkin dia ingat la kot...tak pun korang boleh je baca kat entry SINI...untuk dapat kepastian...Yang penting semalam dapat ayam free...sebab susah sangat nak buat pilihan...dia bg semua sekali..haha...


Muka budak MC sebab cabut gigi tapi tak reti rehat kat rumah..hehehe...ampun..


This is what I eat yesterday...sebab ayam grill without bones kan...senang nak masukkan dalam mulut...tapi sally nak makan ayam goreng tu...adeh!

Source : http://myfoodwonders.blogspot.com/
Oh! sebelum terlupa...kalau nampak oppa Siwon dok depan tempat masuk tu...Jangan menjerit pulak..dia memang real ye...nama pun patung lilin kan..hahaha..dia memang ada kat situ untuk menjemput korang masuk dan makan..hehehe...

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hair Serum from Etude House.

2:25:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Bersambung la daripada entry ETUDE HOUSE yang lepas...daripada mask ke hair serum pun beli dekat sana...Actually sally bukan la jenis yang pakai hair serum sangat pun..tapi bila sales je baru tetiba terpanggil nak beli dan pakai...hahaha...


Disebabkan dia ranking kan daripada no 1 sampai no 4...so, sally beli jela semua..hahaha...tapi yang ni yang baru beli semalam...errkk...terbeli..ter...tak sengaja...hehehe....


Overall sally agak puas hati jugak la dengan serum ni...rambut mmg rasa lembut sangat...pastu tak kering...tak kusut..saya suka..saya suka...korang cuba la kalau suka pakai serum kan...cuba yang Etude House punya...InsyaAllah puas hati...hihihi...


Pastu TERbeli pulak face mask..hahaha...tapi dorang dah keluarkan face mask alphabet A-Z...kira setiap satu alphabet tu ada perbezaan laa...so, semalam sally beli Korean Ginseng, Pomegranate dengan Tea Tree...yang warna hijau tu untuk acne...tapi seriously yang hijau tu mmg worth it kalau beli...even pricy sikit la kan..hehe...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Business Card Holder.

10:57:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments

Ingat lagi tak entry pasal business card untuk blogger, boleh baca kat SINI...semalam masa berjalan ke OU...masuk la ke Daiso...tapi benda yang nak dicari takde dan end up sally jumpa ni...


Bila ternampak business card yang banyak tu...terus la terdetik hati nak beli business card holder...sebab macam banyak...takut hilang pastu takut bersepah kat rumah pastu end up ibu buang ke kan...baik simpan elok-elok....


So, kepada mereka yang ada bagi kad kepada sally...jangan risau...sally simpan dengan baik..takkan hilang...hehehe...unless la kalau business card holder ni yang ghaib...muahahahaha...

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!