What I do today?

6:46:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

This is what I do.


Forever alone.
Hahahaha...
Naaa..I'm just joking...today's activity was full and I just can't get enough time for it...luckily tomorrow is Sunday and I just can continue my workload tomorrow...

How's your day dearest..? Hopefully everything went well :)

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Masjid Ubudiah di Pulau Jeju, Korea?

11:37:00 AM Sally Samsaiman 30 Comments

Yeay! Jom kita bercerita pasal Pulau Jeju...antara pulau yang bakal jadi antara 7 keajaiban dunia yang baru...sebab ape..? Sebab pulau ni sangat cantik dan mmg cantik laaa!



Dekat Pulau Jeju ni ada satu tempat tumpuan pelancong yang dinamakan Jeju Mini Mini Land yang telah mengambil masa 5 tahun untuk disiapkan...Kalau mana yang gila tengok cerita "Which Star Are You From", mesti kenal sangat tempat ni kan..hehehe...


Jeju Mini Mini Land is a spacious park featuring miniature versions of famous attractions from around the world. Over 116 architectural wonders and UNESCO World Heritage sites from 50 different countries are represented in the park. To name a few, the park offers miniature Bulguksa Temple, the Statue of Liberty, the Great Wall of China, the Forbidden City, the Leaning Tower of Pisa and so on. The original works are reproduced at 1/15 or 1/30 of their original size. As the first miniature park in Korea, it has become one of the most popular attractions on Jeju Island.

Some great attractions are located nearby the park, such as Manjanggul Cave, Bijarim Forest, Jeju Stone Museum, Sangumburi Crater, Myeongdoam Tourist Ranch, Brazil Folk Performance Hall, Jeolmul Natural Recreation Forest, and the Seongeup Folk Village.


And, guess what is the building that represent Malaysia..?


yes! of course la Masjid Ubudiah yang terletak di Kuala Kangsar , Perak...mesti korang semua fikir kalau represent Malaysia je mesti KLCC kan..? tapi begitu mulianya rumah Allah kita yang satu ni sebab menjadi antara 116 monumen yang terletak dalam Jeju Mini Mini Land..


Masjid Ubudiah, dikenali juga sebagai Masjid Diraja Ubudiah ialah sebuah masjid negeri di Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak yang dianggap salah satu masjid terindah di Malaysia dan merupakan simbol kebanggaan dan kepercayaan untuk orang Islam di Perak. Kubah emas dan menara masjid adalah bukti dari keindahan senibina Islam. Masjid Ubudiah dirasmikan pembukaannya oleh Sultan Jalil Karamatullah Shah pada tahun 1917.

Okay, yang ni boleh letak dalam wishlist ni kalau ditakdirkan sampai ke Pulau Jeju satu hari nanti...InsyaAllah...di Korea, Islam pun turut berkembang cuma tak la sepesat di negara-negara Islam yang lain...nanti kalau ada masa sally cerita pasal masjid yang terbesar di Korea ye...

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kekayaan.

10:00:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


So true...
Ikut la resam padi..makin tunduk makin berisi...
Jangan mendabik dada meninggi diri...
Takut bila jatuh terasa sakit nanti...

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Selfie Kejadahnya?

8:00:00 AM Sally Samsaiman 27 Comments


Ni antara gambar gaya terbaru selfie....balut muka dengan sellotape...pastu ambik gambar...sape yang paling buruk dia menang...

Aduhai...apa la kejadahnya ambik gambar sampai macam ni sekali...mohon jangan la jadi viral dekat Malaysia ni...dah la benda menyakitkan...cuba bayangkan yang kat kepala tu...lagi la nak cabut yang dekat rambut tu...aishhh...kalau sally mmg takkan umur hidup buat benda gini...menyakitkan diri sendiri....

Apa la yang dorang rasa bagus sangat buat gini ek..? Macam takde benda yang lagi pelik yang dorang boleh buat...entah pape la gamaknya...

-______-''

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ubat Migrain & Sakit Kepala

12:15:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments


Buat masa ni...ini jela yang mampu sally amalkan sebab kena serangan migrain...bukan sebab sakit kepala banyak fikir ke apa...tapi sebab menahan sakit gigi...rasanya ada problem dengan akar...pastu gigi geraham sally dah patah separuh...mungkin sebab berlaga dengan gusi kot....

Sakitnya...serius sakit sangat...

Minggu depan nak g appoinment dengan dentist lagi...aduhai...sakitnya gigi

-___-''

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!