Super Busy Monday!

4:33:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Masa untuk usha blog...ketahuilah hari ni banyak benda kena settle sebab esok dan lusa sally akan bercuti...bercuti kemana..? itu baca dalam entry esok ye..hehehehe...

Baru berkesempatan nak live update...yang awal-awal tadi tu semua auto-published yang siap semalam...ampun! mmg tak sempat nak blogwalking or whatsoever...lunch tadi pun makan maggi je...


Jumpa malam karang la ye...

^____^

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kau sape..?

4:30:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

Bangun pagi semalam...bukak pintu nak g sidai kain kat luar...pastu dia terus masuk, duduk atas kerusi dan tido...kuang asam...


Tolong la percaya...ni bukan kucing sally...hahaha...dia main redah masuk rumah, terus naik atas kerusi kat ruang tamu dan tido...bangun je tido dia terus menjerit lapar...keliling habis kaki orang nak makan...sampai la ke hari ni dia tak nak keluar...dah halau pun dia buat macam kita yang menumpang rumah dia..hahahaha...

Tak pasal-pasal nak kena bela kucing besar...aduhai...bertambah la perbelanjaan bulanan...dah la makan banyak..bagi makanan kucing tak nak..nak nasi dengan ikan...ketuk kepala tu tau laaa..haaaa~

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Celebrating mom's birthday!

2:09:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments


Bersambung daripada entry SINI...sally dengan kakak and abang sally plan la nak buat surprise birthday party untuk mama...tapi mama kerja pulak semalam...so, lewat la baru nak jalankan plan...ingat nak g picnic dekat Tasik Titiwangsa..tapi hujan pulak...pastu tukar plan nak g makan steak, mama pulak tak sihat...so end up sally beli kek Secret Recipe and abang sally belanja pizza...



Abaikan rumah yang macam gudang tu...tu semua barang-barang untuk wedding kakak sally nanti...hahaha...sebab malas nak susun dah...terlalu banyak kotak...dengan dia punya hantaran, barang door gift...mmg banyak gila la kan...

Hehehehe...so, kami pun celebrate jela kat rumah...sebab mama tak sihat sangat kan...malas nak bawak mama berjemur kat luar...kang bertambah demam ke hape..lagi susah...iye dok..?

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bride to Be #7

11:22:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Kesinambungan daripada Bride to Be #6... dah makin jauh perjalanan untuk DIY veil dan jugak hand bouquets...So, hari ni sally nak kongsi pasal hand bouquet pulak...veil dah siap tapi lupa nak ambik gambar semalam..ihiksss....


Bahan-bahan yang diperlukan untuk buat Pearl Hand Bouquet...hehehe...yang ni sally yang cari..inspirational daripada Pastelicious Hand Bouquet...mmg best bila buat something different ni kan...



Percaya laa...nak buat mmg nampak gila senang...tapi memerlukan keinginan nak buat yang sangat tinggi...serius bosan weh...and to get a nice bouquet...you should at least have 300 "pearl flower" yang macam korang tengok kat atas...tapi belum siap lagi ni...hasil terakhir would be something like this....


Credits : Pastelicious Hand Bouquet
Tema untuk majlis nikah nanti ikut baju dia la...warna grey dan putih...sebab nak bagi nampak seri sikit...pasal tu la hand bouquet tu warna grey, white and pastel pink....nanti kalau dah siap baju dengan hand bouquet...sally tunjuk okay..?

p/s : I'm a happy unofficial wedding planner..hikhik...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Melepaskan tiket ke BigBang G-Dragon, Taeyang & Seungri THINKING OF YOU Fan Meeting in Malaysia.

10:34:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Panjang tajuk tu menerangkan sedikit kekesalan dalam hati ni sebab menolak untuk ke sana...ingat tak entry yang sally cerita pasal Fan Meeting kumpulan Big Bang ke Malaysia..? boleh rujuk entry SINI....semalam...masa tgh relax...ada seorang blogger komen di entry tersebut....


Sally pun cuba la roger dia...erk...sekali mmg betul dia nak bagi tiket free...Zone A weh...Zone A kot...yang tiketnya berharga RM550! Tempat kedua paling dekat dengan stage kot...adeh!!


Hmmm...actually ada la sikit terkilan sebab tak dapat kesana...bukan sebab sally minat kumpulan Big Bang...tapi sebab tiket free yang dia bagi tu...sebab tu tiket kedua yang paling mahal yang dijual...hahahaha...mesti korang terfikir kenapa kan...? Sebab semalam birthday mama sally....Jadi sally rasa macam tak elok pulak masa abang dengan kakak sally nak celebrate birthday mama, sally pergi tengok konsert pulak...ayo! So, I just tell my mind...family come first...

So, apa sally buat dengan tiket free tu..?

Sally bagi dekat junior KPMB sally dulu yang minat BigBang...mau tak melompat budak tu...hahaha...seronok dia...bak kata dia...biar la g seorang pun..janji dapat jumpa GD katanya...hahahaha...sama la macam sally g konsert CNBLUE dulu..hahahaha...layan la head banging sorang-sorang...dem..forever alone! hahaha...


Credits : Sarah Nasiruddin
Ni ada la dua keping gambar...hehehe...sally bg dia pergi dengan syarat dia kena ambil gambar dan video banyak-banyak..hehehe...so, nanti sally bg kat korang tengok bila dia dah bg sally ek...

Perasaan..? Sedikit terkilan sebab harga tiket mahal...tapi bila fikir dari sudut positif...Sally ada quality family time dengan mama dan siblings...dan yang penting...semalam takde CNBLUE...hahahaha....

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!