Business Card Blogger, penting ke?

8:00:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Lepas Sally update Wordless Wednesday semalam pasal business card untuk blog, boleh baca kat SINI...tetiba sally terpanggil nak tulis entry ni masa dok belek-belek kad blogger yang sally dapat di SBB2014, semalam.


Daripada lebih kurang 350 orang blogger yang hadir...banyak ni je sally dapat..? Mentor sendiri kak +Mia Liana punya business card pun lupa nak ambik...adeh! Nampak sangat pemalas aihh nak berjumpa dengan orang...bukan apa...agak segan sebenarnya...sebab ada antara mereka yang sally langsung tak pernah berkunjung ke blog mereka...takut-takut mereka rasa sally ni tak mesra orangnya.......

Berbalik kepada cerita kita...Business card blogger, penting ke?... Bagi sally...yang sememangnya ingin jadikan berblog ni lebih daripada sekadar melakar kisah kehidupan...Jadi networking tu sangat perlu...kadang-kadang orang tak tau nak cari kita dekat mana kan...

Bukan la niat nak expose diri..jauh sekali nak bajet retis ke bagai...tapi sebagai contoh laa....cuba bayangkan kalau nak balas kunjungan 350 orang blogger dekat SBB2014 tu...mau meroyan la nak kena tulis satu-satu atas kertas nama blog masing-masing...kalau yang jenis senang tu takpe...kalau yg panjang berjela...mana nak ingat..?

So, the best solution...business card...Just a card for our blog...at least kalau orang tak ingat, boleh jugak belek-belek kad kan...So, orang akan sentiasa ingat kita...hehehe...Takde lagi alasan, "Sorry, aku tak tau URL blog kau" or whatsoever kan...ngee~

For meantime, untuk kembali menjawab persoalan diatas...Business card blogger, penting ke?

My answer would be YES.

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Santai Petang : Loghat.

4:15:00 PM Sally Samsaiman 33 Comments






When it comes to some state that did not have any "Loghat"...


I'm Malaysian, I'm Selangorian & Kelantanese...and I'm proud of my world!

^____^

33 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sila menjamu mata.

3:18:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments

Maafkan saya kepada sesiapa yang keyboard nya mengalir air liur yang terlampau.







Mohon jangan marah dan sila la bergegas untuk mencari mereka ini sebagai santapan anda semua..hihihi....

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila Sally beli baju baby.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

Alkisahnya semalam, Sally keluar dengan Ain sebab nak uruskan beberapa perkara...sekarang susah sikit sebab abang sally dah mula bekerja pada waktu malam...so, susah nak keluar g mana-mana sebab dia bawak kereta...

Kebetulan semalam, Ain bagitau kakak sepupu dia dah bersalin...Sally pun lupa yang kakak dan bersalin...hehehe...Sally mmg dah kamcing dengan habis semua family dia termasuk la pakcik makcik dia lahaiii...so, cousin Ain ni mmg kami panggil dia "kakak" je...Sebabkan Ain nak cari baju baby, so sally pun teringin la nak beli sepasang untuk baby..


Masa pilih dalam JJ tu, rasa susahnya lahaiii...kenapa banyak jenis sangat baju baby ni...hehehe...Ingat nak beli baju Doraemon, kang takut kena marah dengan kakak pulak...hahaha...


Tadaaa...so, yang ni la pilihan sally...ada sepasang baju dengan 2 pasang sarung kaki dengan sarung tangan yang berwarna pink...hehehe...even kakak suka warna merah, sally saje nak sabotaj dia...biar baby pakai pink pulak...kan gegirl..!


Ain mengalah...dia beli jugak sarung kaki dengan sarung tangan yang warna merah tapi tetap baju tu warna pink...lagipun susah nak cari kaler la..sebab mentaliti...baby boy warna biru, baby girl warna pink...so then, ada dua kaler tu je la pun kan...hahaha...


Nampak kotak yang comel sally dengan Ain beli, tu kami lari kejap ke Daiso...sebab malas nak balut bagai kan...alaa...kotak tu RM5 pun je kan...eh, korang nak tengok anak kakak tak..?


Hai semua...nama saya Muyassarah Shafiah...panggil saya Muya je..hehehe...saya comel sangat kan..?

Hehehe...so, tepuk-tepuk untuk sally yang dah pandai beli baju baby...selalu beli baju sendiri cari yang paling besar...pastu tengok baju baby...terus cari baju yg paling besar...aiseh!

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kiriman rahsia daripada peminat.

11:32:00 AM Sally Samsaiman 34 Comments

Lol...Tajuk tak nak kalah artis...Kome ingat, kome minat kat Yonghwa...otomatik kome sama femes dengan Yonghwa..? Sedar lah sally...sedarlah dikau daripada lamunan dirimu itu...hahahaha....


Masa waktu lunch semalam...ibu mesej...katanya ada barang daripada Shah Alam...kepala dok ligat la...sape gerangan peminat rahsia yang sudi menghantar hadiah kepada hamba...hamba ini hanya seorang blogger picisan...gittew~

Hahahaha...takde la..sebab sally selalu beli barang online ke ape, sally akan pakai alamat office...sebab confirm ada orang kat office...kat receptionist tu...sally mintak tolong dia jagakan je...sebab kat rumah kadang-kadang ibu sally pergi kelas agama masa waktu pagi...

Setelah buat post mortem...hah! dah tau dah sape... 
*okay..okay...cara mudah dia tengok sape pengirim je pun...kan senang...

Rupanya Kak Iza pemilik kepada blog msredcheesecake...katanya sebagai penghargaan sebab sally belikan dia fridge magnet masa di Vietnam tempohari...


So, dapatlah sebuah buku "Koleksi Doa Khas untuk Wanita", satu button bagde Hello Kitty, Kalender cute 2014 dan jugak "surat cinta" daripada kak Iza...

Hehehehe...thank you Kak Iza :)

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!