Next GiveAway...

6:43:00 PM Sally Samsaiman 43 Comments


Semalam kawan sally bagi barang-barang kat atas ni...ni barang-barang yang dia beli tapi tak pakai..sebabnya dah jadi bini orang..malas katanya..hahaha...

Basically,barang-barang ni semua baru..ada yang masih ada tag dia lagi...dia bagi sally..tapi sally mana pakai semua benda ni..hehehe...

Bila dia suruh buat giveaway...sally pun setuju jela..hehehe..sape setuju sally buat giveaway??

Yang lelaki..Mohon senyum je ya...

43 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Anne Nurain's Birthday Giveaway

3:12:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Sempena birthday Anne yang ke 26 tahun..eh?

Hahahaha...niat tu mmg ada untuk bgtau semua orang tentang ini...muahahahaha...

Cik Anne, ampun ye...sebab masa birthday awak tu sally busy kat SBB2014...Jadinya tak sempat pun nak wish birthday cik Anne...so, sudi-sudilah dengar lagu dibawah sebagai tanda mintak maaf ye...


Cik Anne,
Selamat hari lahir...semoga cepat-cepat habis belajar dan menjadi wanita yang bekerjaya...Semoga sentiasa berada dibawah lindungan illahi dan semoga terus sukses ye...thanks for being my friends....Mintak tolong kalau nak kawen nanti, mohon hantar kad kat sally...hahahaha..

^____^

http://anne-nurain.blogspot.com/2014/03/anne-nurains-birthday-giveaway.html

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally di SBB2014.

2:13:00 PM Sally Samsaiman 39 Comments

Lambatnya rasa sally update pasal SBB2014 ni kan...orang lain dah up merata...kita baru tersengeh-sengeh nak update...mintak maaf la ye...sally sebenarnya banyak kerja...*cliche sangat ayat iye dok..?


First of all, mmg entry ni takkan banyak gambar..sebab sally banyak ambik gambar dalam kamera orang...hahaha...outfit of the day pun kena tunggu ehsan +Ainim Suju nanti..hahaha...seperti yang semua tau...Sepetang Bersama Blogger atau SBB2014 ni diadakan di Saloma Bistro, Jalan Ampang dan dianjurkan oleh DenaiHati bersama penaja utama Yeos.


Hambik!Minum la air Yeos ni sampai kembung! hahahaha...tapi alhamdulillah...rezeki kot..mana nak dapat minum air banyak-banyak free..?


Ni antara parner in crime sally untuk meja 19...ada +Ainim Suju , kak +Farah Waheda Wahid , abang +Ismail Md Salleh dan kak +Amanda Suria ... mmg havoc la kan...ada gambar lagi tapi nanti korang tengok la kat blog dorang...sbb serius tak banyak gambar dalam henpon sally ni...


Unofficial duta Yeos dan duta meja 19, +AyueJean AJ ..hahaha..rasanya rata-rata dah tau yang banyak lucky draw mmg di bolot oleh meja 19...ni bukan konspirasi ye..ini luck namanya..hahaha...macam-mcam dapat...80% daripada meja kami mmg nama naik untuk lucky draw..alhamdulillah....yang paling best abang +Ismail Md Salleh la dapat Ipad 2...weeewiittt~


Tak cukup dengan tu...sally dengan +AyueJean AJ join games yang dibuat oleh pihak Yeos...mana la tak jadi duta Yeos kan...hahaha...mmg senang je pun...teka air...air pulak dah memang ada atas meja tu...takkan la tak kenal lagi kan..? dapat la lagi goodies bag yang ada air dengan maggi cintan...


Hehehe...SBB2014 jugak merupakan perjumpaan kecil sally dengan mentor kesayangan, kak +Mia Liana dan jugak adik beradik sementor kak +Farah Waheda Wahid dan jugak +Ainim Suju ... sayangnya abang long kesayangan, +Eraz Fadli takde...takpe..InsyaAllah minggu depan sally jumpa dia...hehehe...kami dalam pencarian 2 orang protege lelaki untuk jadi mentee kak mia...haa...blogger lelaki sila bersedia!


Overall Sally rasa teruja sebab dapat jadi sebahagian daripada komuniti SBB2014...Selain berjumpa face-to-face dengan rakan maya, dapat jugak kita menjalinkan ukhuwah dengan lebih bermakna kan..InsyaAllah...semoga hari-hari yang mendatang akan membuatkan komuniti blogger dipandang tinggi oleh masyarakat Malaysia dan dunia..
Credits : I love tour
gittew~

39 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

4 perkara tentang makanan Korea.

12:58:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

Ohh pehlisss...sally...sally...asyik-asyik korea!

Selalu sally asyik bercakap pasal makanan Korea kan..? so hari ni nak bagi tau 4 perkara yang korang mungkin tak tau pasal makanan Korea...

Makanan itu ubat.

Orang Korea semua berpegang pada satu kata-kata,"Kita ialah apa yang kita makan"...kalau kita selalu makan junk food atau makanan yg tak berkhasiat...kalau sakit jangan tanya kenapa laa...hihihi...Orang Korea percaya yang makanan yang seimbang itu yang akan membuat kita sihat...lagipun makanan Korea kalau korang perasan, banyak makanan yang sihat macam tofu, kimchi..yang penting side dish dia penuh sayuran!



Jangan pernah tinggal nasi.

Makanan Korea takkan lengkap kalau takde nasi...tapi kalau dilihatkan, nasi mereka jenis yang melekit sikit bukan macam nasi kita...Kadang-kadang tu dorang makan nasi yang di campur dengan bijirin macam barli, kekacang, jagung ataupun dorang buat bubur...Nasi beras perang pun agak popular berbanding nasi beras putih...



Semua dalam satu / serentak.

Orang Korea jenis makan segalnya serentak..dia takde macam western atau chinese cuisine yang separate dia punya meals...contohnya macam appetizer, main dish dan dessert...Orang Korea akan pastikan makanan dorang lengkap..semua akan ada nasi, sup atau stew, main dish dia dan "banchan" (Banchan = Side dish). Banchan ni selalunya akan ada dalam 5-12 jenis...pasal tu kalau selalu kita tengok dalam drama ke kan...makanan atas meja dorang tu banyak...padahal tu semua side dish je pun...dan yang penting hampir separuh daripada banchan tu sebenarnya kimchi ataupun sayuran yang dicelur...haaaa~



Takde pemanis mulut @ pencuci mulut.

Orang Korea takde dessert bagai ni...once dah habis makan, means mmg dah habis...Selalunya dorang akan akhiri majlis makan tu dengan minum teh hijau ataupun minuman lain yang menyegarkan contohnya sikhye (rice punch), hwachae (honeyed fruit punch) atau ohmija (a mildly tangy five-flavour raspberry tea with pine nuts).

Okay, dah habis kajian tentang Korea kita hari ni..tuan blog dah takde idea..hahaha...Nanti kalau ada yang lain...sally kongsi lagi okay...

 Learning others culture is enjoying a travelling without going to the country.

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kenangan tu sesuatu yang indah, kan?

9:29:00 AM Sally Samsaiman 29 Comments



Hahahahaha...serius! nak tergelak...tak dapat nak terima kenyataan...

Gambar ni semalam kawan sally share kat FB..ni masa zaman-zaman last sekolah...masa form 5...mmg tak dapat dinafikan...sekarang dah jauh berbeza...masing-masing yg besar dah mengecil...err...kecuali sally...yang tinggi makin tinggi..yang rendah tak naik-naik...

Masa sekolah dulu kan ada satu program..macam kita buat satu company...dan kita kena jalankan company tu...semua ni antara orangyang ada dalam company sally..."Dynamic Enterprise"...overall ada la dapat sikit untung...alahai...setahun je nak jual ape company..?

Buat masa ni, semua yang ada dalam gambar ni belum berkahwin..kami still keep in touch...kadang-kadang tu ada la berjalan atau keluar lepak...kadang-kadang keluar makan...borak-borak...susah sikit nak jumpa sebab majoriti dah bekerja kan...cum ada certain je yang tgh ambik degree dan masters...

Kenangan tu sesuatu yang indah, kan?

29 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!