Kecewa.

9:13:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments


Ngee~
Nasib baik baby girl..kalau tidak..meroyan sally..hahaha...comelnya lahaiii baby girl tu..Abaikan abang hensem kat sebelah tu..hikhik...

Hari jumaat ni lemau sikit..rasanya sebab takde buat pape kot..malam-malam camni kan...seriously tgh boring ni...

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE and Instagram.

2:30:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Instagram sally...mmg penuh dengan makanan, cute stuff dan jugak CNBLUE..okay tipu, mmg penuh dengan Yonghwa...gambar family tak banyak sebab dorang ni muka retis..nak ambik gambar bukan main susah lahaiii...Kalau bayar RM300K baru nak ambik gambar...okay, tu dah melebih sangat..hahaha...

-__-'

Since sally suka upload gambar Yonghwa dan CNBLUE...so, mmg ramai la yg suka like dan ada jugak yang ajak follow akaun mereka...sebab dorang lebih up to date pasal perkembangan CNBLUE...kadang tu sally follow jugak la kan...tapi semalam ada seorang chinese teenagers ajak sally g instagram dia...dan mintak tolong like video dia...Sally ingat dia ada join mana-mana pertandingan...sebab kat insta pun banyak GiveAway jugak...so, sally g jela...alaaa...tak luak mana pun like tu...

And suddenly...

video

Oh man! gila la budak ni...dia pandai gila main piano dan dia cover banyak lagu Kpop dan lagu Korea...dan yang penting dia mmg peminat kumpulan kpop Korea, Girls Generation...hihihi...dan lagu yang dia cover kat atas tu ialah lagu tema untuk pasangan YongSeo (Jung Yong Hwa & Seo Hyun) dalam program We Got Married yang mana menampilkan beberapa artis di Korea dan mereka perlu melalui kehidupan sebagai suami isteri..macam Virtual husband and wife laa...
Huwaaaa...tite jeles sangat!
As usual, sally mmg la dengki kan bila Yonghwa ada virtual wife yang cantik camtu sekali..hahaha...so, saje je nak bg korang dengar...kalau nak dengar yang lain boleh la g Instagram dia @sunnykoh95 ... korang mesti suka...tapi tak tau la...sally mmg suka lelaki yg boleh main instrument...piano lagi la kan...kalau tak takde la jatuh hati kat Yonghwa tu lahaii...


Mohon sesape tarik sally balik ke alam realiti..hahahaha...kalau tak sampai Korea dia jap lagi kang :P

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sepetang Bersama Blogger (SBB 2014)

11:42:00 AM Sally Samsaiman 35 Comments

Rasa-rasanya, rata-rata blogger mesti tau tengtang satu event yang akan menghimpunkan blogger-blogger di Asia Tenggara...buat pertama kalinya sally juga akan turut serta walaupun SBB 2014 merupakan tahun ketiga dianjurkan...majlis yang bakal diadakan di Saloma Bistro pada hari esok turut disponsor oleh Yeo's sebagai penaja utama dan jugak beberapa sponsor lain termasuklah Ephyra, Lazada, Al-Ansar Health dan juga mynic.


Hehehe...esok sally tak bersendirian sebab akan berjumpa dengan mentor kesayangan, kak MiaLiana, kak Farah, Anim Rashihah, Hazwan Hairy dan jugak Shark...so, esok kepada sesape yang join jugak..kalau kot-kot sally tak perasan, mohon tegur la ye...sally kadang-kadang pemalu...hahahaha...okay, tu tipu sangat..Lagipun tak sabar nak dengar blogger-blogger berpengalaman share tips-tips blogging...antara panel yang akan hadir...


Tak sabar nak g esok..hopefully semuanya akan berjalan lancar...yang penting tak sabar nak jumpa mentor dan adik beradik sementor sally...even main whatsapp setiap hari pun still rindu..hahaha...tapi tak lengkap sebab abg long Eraz Fadli takde..hihihi...takpe..lain kali kita jumpa ye...

InsyaALLAH :)

35 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

BigBang G-Dragon, Taeyang & Seungri THINKING OF YOU Fan Meeting in Malaysia.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments

Dah baca entry pasal Taeyang? Belum?? Ish ish...baca SINI dulu...

Yeay! The reason kenapa sally share lagu Taeyang tu, sebab nak kongsi kepada peminat BigBang di Malaysia tentang "Thinking of You" fan meeting yang akan diadakan pada 16th March 2014 di Sunway Surf Beach yang dianjurkan oleh IME Production...tapi kali ni hanya G-Dragon, Taeyang & Seungri je yang akan turun ke Malaysia...T.O.P dengan Daesung takde...


Jangan tanya sally pergi ke tak...sebab jawapan dia tak laa...adeh! ingat macam nak g jugak tapi macam sayang pulak duit kita...kenapa? eh, tak tau harga tiket ke..? meh nak bg tau dulu...
  • RM750 (VVIP / Free standing) 
  • RM550 (Zone A / Free standing)
  • RM500 (Zone B / Free standing)
  • RM400 (Zone C / Free standing) 
  • RM200 (Zone D / Free standing)


Ye..begitu la kedudukan dan harga tiketnya ye..."murah" sangat kan..? kalau CNBLUE tu mmg sally dah tutup mata awal-awal la kan..hahaha...tapi sebab sally minat BigBang ni suam-suam kuku je kan...jadinya sally takde la rasa nak beli tiket sangat pun..even hati tu macam memberontak nak g kan...lagipun start pukul 6 petang...dah nak dekat Maghrib...rasa macam hmmm....Lagipun 16th March tu birthday mama...rasanya kakak & abang sally ada plan kot...For more information, please log on to IME Production official facebook (www.facebook.com/imepmy)

So, kalau ada yang rasan nak g jugak tapi tak nak keluar duit..boleh la cuba nasib kat radio ERA.FM...dorang pun ada bagi 2 pass masuk percuma..hehe..tak pun beli jela tiket kat (http://www.ticketcharge.com.my)..yang penting kena tutup mata la...last choice..tunggu hari Isnin, tengok kat YouTube..hikhik...

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Friend's Best Friends.

8:00:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Happy Friday guys...lately I've loved to express my feelings about friendship..I've seen, I've known so many people but only lately I've know exactly what is friendship...Maybe not knowing like so many things..Maybe just a little tiny facts about it.

Friend: calls your parents by mr. and mrs.
Best friend: calls your parents the same as you called them.

Friend: has never seen you cry
Best friend: has always had the best shoulder to cry on

Friend: never asks for anything to eat or drink
Best friend: opens the fridge and makes herself at home

Friend: asks you to write down your number.
Best friend: they ask you for their number (cuz they can't remember it!)

Friend: borrows your stuff for a few days then gives it back.
Best friend: has a closet full of your stuff

Friend: only knows a few things about you
Best friend: could write a biography on your life


Friend: will leave you behind if that is what the crowd is doing
Best friend: will always go with you

Sometime, the person that we've known for years will never understand us even we've shared the same story...And sometimes, the person that we've known for 2-3 days will understand us better..so, choose wisely the people that you want to keep near you..

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!