Taeyang - Ringa Linga, apa yang best?

3:30:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Lepas tulis entry senarai lagu KPOP paling best tahun 2013...sally pun lupa nak kongsi salah satu lagu yang sally suka dalam list tu...ye tiada CNBLUE pada hari ni..tolong jangan buat muka terkejut habis tu...hahaha...

Taeyang merupakan salah seorang ahli dalam kumpulan Big Bang...selain daripada Seungri, Daesung, T.O.P dan GDragon yang ramai org minat tu...actually sally suka lagu ni sebab dia macam ala-ala hard-hitting, club banger punya lagu...ye, bahasa mudah dia macam clubbing punya lagu laa...tapi jangan salah faham pulak...sally mmg suka lagu yang head banging...

Lagipun choreography dia sangat awesome..Korang pun tau kan yang CNBLUE mmg band yang tak menari even banyak je lagu CNBLUE yang head banging kan...CNBLUE konsep dia macam Maroon 5...so, kadang-kadang tu sally suka la dengar lagu Big Bang sebab dorang ni mmg awesome...ingat lagi pasal entry yang state income terbanyak artis Korea? Kalau tak ingat pi baca dulu..hahaha...

Okay, panjang...sally saje nak ajak korang dengar lagu ni..hihihi...entry susulan kenapa sally ajak korang dengar lagu ni...kejap lagi sally publish! hikhik..

^__^

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2014

2:27:00 PM Sally Samsaiman 52 Comments

Sebagai salah seorang alumni yang tamat pengajian Diploma in Business Studies daripada Kolej Profesional MARA, Beranang...meh sini sally nak kongsi...berita baik untuk mereka yang nak sambung pengajian di peringkat diploma...boleh lah cuma isi borang untuk kemasukkan Julai 2014 ke Kolej Profesional MARA diseluruh negara...

Link Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA : SINI

Untuk senarai program yang ditawarkan, boleh klik : SINI

Walaupun mungkin kolej ni tak la sepopular universiti-universiti yang ada kat Malaysia ni, tapi paling kurang masih ada jugak tempat untuk kita menimba ilmu...bukan universiti yang menjadi taruhan, tapi pengalaman dan juga sikap kita yang menjadi perbandingan...Tak rugi masuk kolej yang kurang popular, janji kita pandai mencipta nama dan ambil pengalaman dan serap segala ilmu selagi mampu.

Ada 6 kolej di seluruh negara, boleh jenguk kat SINI...

Cepat isi tau..permohonan dibuka daripada 4th March 2014 - 18th April 2014 je...

Sape lambat dia la yang rugi..

^___^

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE!

Borang Permohonan Online ke Kolej Profesional MARA Sesi Julai 2015

52 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ranking Alexa [4]

12:27:00 PM Sally Samsaiman 32 Comments

Sekian lama tak update tentang ranking alexa..bukan tak nak update...tapi kecewa..hahaha....so, sekarang dah berani update...kalau nak tengok ranking sebelum ni boleh la check link bawah...


Semalam, dapat whatsapp daripada mentor kesayangan, kak MiaLiana...hehehe...mau tak happy? sebab kita dapat capai apa yg dia harapkan...mana tak gembira...yela...dah la kak mia bantu percuma, atleast dapat bagi dia happy dengan capai apa yg dia mahukan, rasanya cukup untuk menghargai apa yg dah dia ajar...


Alhamdulillah...pada awalnya, apa yang kak mia mahukan ialah Global rank dibawah 100k dan jugak Malaysia ranking bawah 500...keduanya dapat sally capai berkat usaha, tunjuk ajar kak mia dan jugak atas bantuan kamu semua...ye...semua yg membaca, komen dan jugak memberi kata-kata semangat untuk sally terus menulis...Terima kasih...Kalau korang rasa nak tengok ranking blog korang...boleh la tengok kat SINI...okay..? masuk je URL blog nanti dorang tolong kira kan...

Maaf kalau sally dah tak rancak blogwalking macam dulu...sekarang ni kekangan masa...lagipun dah nak start kelas dan jugak sibuk dengan tugas hakiki di office...mmg masa terhad...tapi secara perlahan sally akan pergi jugak berkunjung ye..hihihi...ampun!

32 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Giveaway 2014 by Syira Lokman

12:04:00 PM Sally Samsaiman 21 Comments

 
Nampak tak tahap takde idea dan jugak takde masa..?
 
Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway 2014 by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je :)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL entry anda (bukan link blog sahaja ye tapi link entry giveaway)
di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

1. Semua peserta akan disenaraikan dan anda boleh gunakan list untuk blogwalking.
2. Bloglist x 10 (sepanjang bulan April dan Mei tahun 2014) [SYIRA]
3. Tudung x 3 [DALEELA]
4. Topup RM5 x 3 [GHAZALI]
5. Lukisan x 1 [NURDANI] *pemenang WAJIB bagi gambar yang menutup aurat.
6. Bloglist x 3 dan keychain x 2 [CHE DYLA]
7. Domain dot com (selama setahun sahaja) x 1 [AZHAFIZAH]
8. Kupon rebate pembelian satin skinz rm50 x 5 [ALIYAH]
9. Novel x 2 *pemenang boleh minta nak novel apa [SHADHIRA]

Hadiah Misteri dari Syira untuk TOP REFERRAL x 2

Kalau nak join klik la banner  ye..

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Apa yang penting?

9:03:00 AM Sally Samsaiman 26 Comments


KERJASAMA!

**alasan sally nak letak gambar CNBLUE..hahaha**

Okay, sebelum korang marah sally...saje nak ucap selamat pagi...nak uptade entry tapi tak sempat nak buat...so, ni entry cukup syarat jela ye...

Breakfast ape hari ni..? Lewat sikit sally berkunjung ye...banyak kerja...even incik boss takde...aishh..

Have a good day ahead! Happy Thursday!

^____^

26 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!