Berjaya ikut jalan mudah?

4:55:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Apa yang korang faham dalam gambar ni..?

Well, tetiba petang-petang ni terfikir sesuatu bila tengok gambar ni...sebab apa yang kita impi kadang tak sama dengan realiti hidup... Kadang tu kita harap benda jadi macam apa yang kita rancangkan sampai kita lupa sebenarnya ada Allah, sebaik-baik perancang...

Tiada istilah berjaya tanpa usaha, yang ada cuma nasib yang menyebelahi...takde orang yang kecapi bahagia tanpa berusaha...lain la kalau yang jenis bagi "duit kopi" atau yg suka pakai "kabel" ke ape kan...yang tu sally no komen laa....

Selalunya kita selalu berfikir mudah sampai one time, dapat dugaan daripada Allah, kita jadi tak tenteram..jadi gelabah...jadi tak tentu hala...macam tak boleh nak selesaikan masalah tu...tapi kita lupa, kadang-kadang Allah nak bg tau yang kita dah mula melupakan DIA...

So, kembali kepada DIA dan kecapi la nikmat dunia dan akhirat.

Pesanan daripada sally yang malas nak cari makan dan sekarang tgh kebulur...

22 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tips : Pilih Pisang.

12:35:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments


Pisang...
Kalau hari Jumaat selalu dapat makan free kat masjid kan..? hehehe...sebab orang sedekah jumaat...kenapa orang sedekah pisang ek..? sebab dulu pisang murah kot kan...

Okay, mukadimah dia sangat tak membantu jalan cerita cara nak memilih buah pisang..kan..?

Hahahaha...kalau ikut gambar kat tas tu..pilih jela yg kulit dia agak buruk sikit...yang nampak ada sikit-sikit dark spot...sebab pisang yang kulitnya agak buruk tu lebih tinggi kadar imunisasi dia...badan kita kalau nak elak daripada senang berjangkit penyakit, imun mesti kena kuat...

Selalu orang kata,
An apple a day, keeps the doctor away.

Kalau Ephyra pulak,
A sachet of Ephyra a day will keep the doctor & botox away.

Kalau pisang,
One banana a day, can increase you immunity.

Dah tu..? g pilih pisang lepas tu makan.

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Golek golek pagi.

9:36:00 AM Sally Samsaiman 21 Comments


Gambar ni sally jumpa kat FB...kesian baby panda yang bawah tu..ish...yang penting dia boleh tido jugak..macam takde gangguan pape..hahahaha....benci la awak! sebab comel sangat..hahahaha...

Good Morning universe! including yang ada "panda eyes"...hehehe...

Happy Working ye kesayangan semua...hari ni bangun dengan semangat baru...semangat nak bekerja...

Korea 2014
Macau, Hong Kong, Shenzhen 2015 

^____^

21 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!