Gaji banyak atau environment yang happy?

6:29:00 PM Sally Samsaiman 34 Comments

Dia takde kena mengena dalam ini cerita.
Kadang-kadang...kawan sally selalu merungut..boss dia suka marah-marah, suka maki hamun..tapi dia tetap bekerja sebab kat situ je dia dapat gaji banyak sesuai dengan keinginan dia sekarang..

Ada pulak yang merungut gaji sedikit tak sesuai dengan kelulusan yang ada..tapi environment sangat gembira dan juga selesa...tanpa ada tekanan yang luar biasa daripada bos atau rakan sekerja...

Macam sally...tahun ni merupakan tahun ketiga sally bekerja di syarikat yang sama...sally akui...gaji kat sini tak banyak...tapi untuk menampung ibu dan juga abang sally...sally rasa okay laa...environment..? terlalu happy! terlalu gembira sebab dapat bos yang sangat understanding...mereka yang sokong sally sambung degree dan juga membantu daripada segi pembayaran yuran pengajian...even bukan secara keseluruhan..tapi ada jugak laa mereka bantu...

Dekat company ni sally ada 3 orang boss...semuanya sangat baik, sangat bertolak ansur dan sangat menyokong apa yang kami buat...kalau ada kesalahan akan ditegur, bukan diherdik atau dimaki...kalau sally ada kelas on weekend pun, sally boleh pergi tanpa ambik cuti...apa lagi yang sally mahukan..?

Sally sangat setuju..Gaji yang banyak kini menjadi taruhan dikala ekonomi negara yang semakin kecundang..dan harga barangan yang mula naik sedikit demi sedikit...tapi sally suka..suka bekerja dalam company ni...even pergi Vietnam hari tu pun di sponsor penuh oleh boss..hehehe...Bonus tiga kali setahun...sally tak rasa boleh cari environment yang sama dekat tempat lain...

Kalau korang, mana satu jadi pilihan...Gaji banyak atau environment yang happy?

34 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

4:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


SEDEKAH.
Mudah tapi berat.
Jangan risau, takde orang jatuh bankrap kalau bersedekah.

^_^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

1:30:00 PM Sally Samsaiman 24 Comments



New wallpaper for my Xperia ZL :)

24 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Benda mudah jangan kita sukarkan!

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 20 Comments



20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!