Teaser Album terbaru Si Cinta Hati.

10:44:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Lee Jung Shin
Lee Jong Hyun
Jung Yong Hwa
Kang Min Hyuk
CNBLUE
Dah selesai cuci mata..?
Handsome nya...huwaaaa...
Gambar kat atas ni semuanya gambar teaser untuk single terbaru dalam album terbaru dorang yang bertajuk "Can't Stop"...ni background untuk music video lagu tersebut...

Tapi...tapi...
kenapa Yonghwa nampak charming sangat masa main piano...huwaaaaa...suka nya..sukanya tengok dia...nape dorang nampak charming sangat dalam MV ni...teaser dia pun boleh goyah jiwa...

Ye...jangan berbisik dalam hati...mmg sally tgh meroyan pun... -_-'

PICTURE CREDITS TO OFFICIAL FACEBOOK PAGE OF CNBLUE

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ho Chi Minh Trip 2014 [Part 2]

12:30:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


Part 1 more to hotel...part 2 tempat shopping laa...itu je pun korang suka kan..? hihihi... eh, ke sally sorang je yang suka..? tak kot...korang pun suka shopping...sally tau... -_-'

Pasar Ben Thanh.


Pasar ni yang paling hampir dengan hotel yang sally menginap..jalan kaki je dah sampai...pada waktu malam pulak ada pasar malam berdekatan dengan sini...barang-barang dia nak kata murah tu tak jugak...tapi boleh laa..lagipun what did you expect bila pergi kat kawasan tumpuan pelancong..? Harga dia akan range yang sama la..susah nak dapat yg murah..kena pandai bargain...

Pasar Binhtay.


Pasar ni mmg sangat pasar..hahaha...semua di jual dengan harga borong dengan syarat..korang mmg kena beli borong...kalau takat nak beli sehelai dua...alahai..baik lupakan jela...lagipun orang Vietnam ni mmg tak peramah langsung...masing-masing muka business je..hahaha...tapi tak semua laa...ada yang baik jugak...yg ramah..tapi ada jugak certain kedai yang boleh beli sikit-sikit...tapi kena pandai cari laa.

Saigon Square.


Yang ni pun boleh jugak jalan kaki daripada Pasar Ben Thanh...nak kata jauh sangat tu takde laa...kalau jalan dalam kurang lebih 15-20 minit...kalau nak naik teksi pun boleh tapi tak berbaloi woo...baik jalan kaki je...kata nak jalan-jalan kat negara orang kan..? hihihi...kat sini dia macam satu shopping mall yang kecik...banyak jual baju-baju fesyen terbaru...barang-barang yang branded pun ada..tapi mmg agak mahal sikit kecuali baju budak/baju bayi..tu je sally rasa yang murah kat sini...



So far, ni je tempat shopping yang sally ingat...yang lain ada kat beberapa kedai kecik yang kami jengah..ada yang murah, ada yang mahal...tapi kalau korang nak pergi..sally sarankan..bawa la lebih duit RM...sebab tak berbaloi pakai USD, mahal sangat..kalau nak tukar VND (Vietnam Dong)...sally rasa baik korang g tukar kat Vietnam je..lagi berbaloi daripada tukar kat KL...kat Vietnam, duit RM lebih diguna pakai...mungkin sbb duit kita tak mahal tak murah...

Nak part 3 ke..?

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ho Chi Minh Trip 2014 [Part 1]

9:53:00 AM Sally Samsaiman 30 Comments

Sebelum sally terlupa nak cerita...so, better sally cerita sekarang...actually takde yang best pun yang sally nak cerita...just kalau yang suka membeli tu...mungkin akan rasa seronok laa...sally pulak jenis kalau g mana-mana suka cari makan...tapi kat sini..haiiihhh laaa...susah nak cari makan!



Macam biasa la...ambik flight awal pagi...sebab nak sampai sana awal kan...dalam flight tu tak payah cerita la kan...sampai sana kena tipu naik teksi pulak..adeh! sadis nya rasa...nasib baik la time tu masih ada duit kan..kalau tak...

Sampai hotel...
Hotel kami namanya An Tam...ada berdekatan dengan pasar Ben Thanh..jalan kaki pun dah sampai...dekat area sini ada banyak restoran makanan halal...tapi sally lebih memilih untuk makan roti dan jugak mi segera yang dibawa daripada Malaysia...bukan tak yakin...tapi sebab agak mahal sebenarnya..hihihi...ada yang murah kat kedai Hajah Basiroh tu...tapi sally lagi suka simpan untuk shopping! hahaha ..

http://mytripadventure.blogspot.com
Overall hotel ni selesa la jugak...cuma yang tak best nya..bilik dia terlalu kecil...mmg masuk terus nampak katil...tapi sally takde masalah pun...sebab kami mmg masuk bilik untuk tidur je..hahaha...as long as ada aircond, bilik air selesa, WiFi free...tu dah cukup kot...lagipun pekerja dia agak friendly...

30 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!